EXCLUSIV. Ovidiu Burcă, replică pentru Vali Lazăr: „Am avut niște referințe nu tocmai bune despre el”. VIDEO

Gabriel-Alexandru Ioniță 17.11.2022, 22:21
EXCLUSIV. Ovidiu Burcă, replică pentru Vali Lazăr: „Am avut niște referințe nu tocmai bune despre el”. VIDEO

Ovidiu Burcă a vorbit la emisiunea „Dinamo 7/9”, printre multe altele, și despre subiectul Vali Lazăr, jucător pe care l-a exclus din lot recent. Mijlocașul de bandă în vârstă de 33 de ani declarase anterior că antrenorul „câinilor” ar fi avut de mai mult timp o problemă personală cu el și din acest motiv colaborarea lor din acest sezon a avut de suferit.

Ovidiu Burcă a demontat acuzațiile lansate de Vali Lazăr: „Nu am cum să am ceva cu un om înainte să-l cunosc”

Burcă a venit cu replica și a susținut că nu avea cum să aibă o problemă personală cu Lazăr, în condițiile în care cei doi nu avuseseră nicio legătură înainte de a lucra împreună la Dinamo. Antrenorul formației din Ștefan cel Mare a explicat că, din contră, i-a dat foarte multă încredere jucătorului în startul acestui sezon, dar acesta nu a profitat de șansele primite. Motiv pentru care a fost trecut pe banca de rezerve, statut cu care nu s-a împăcat deloc bine și de acolo ar fi început tensiunile dintre ei.

„Nu a fost o decizie ușoară. Dar în momentul în care ceea ce cred eu despre fotbal și despre viață, despre echipă, despre valorile unei echipe… În momentul în care cineva încalcă principiile astea, nu am nici cea mai mică ezitare în a lua niște decizii. Vali Lazăr este un jucător care… Este liber să declare ce vrea. Eu nu am cum să am ceva cu un om înainte să îl cunosc. A fost pentru prima dată când am lucrat cu el, când l-am cunoscut ca om, ca sportiv îl știam. Am avut într-adevăr niște referințe despre el în ultimii ani, nu tocmai bune. Cum aș putea să am ceva din trecut cu un om pe care nu l-am cunoscut niciodată în viața mea? Întrebați-l pe el.

„A fost unul dintre jucătorii pe care m-am bazat foarte mult”

Dincolo de toate lucrurile astea, a fost unul dintre jucătorii pe care m-am bazat foarte mult, mă bazam foarte mult pe dorința lui de revanșă, l-am pus și căpitanul echipei, a jucat și titular, i-am dat foarte multă încredere, responsabilitate. Doar că este un jucător care, din punctul meu de vedere, nu acceptă un anumit statut. Cine nu acceptă anumite lucruri, e foarte simplu, mai bine ne despărțim decât să continuăm într-o situație care să afecteze echipa. În rest, orice discuție poate să se facă, putem discuta foarte mult. Simplu, pe scurt, asta a fost cu Vali.

Nu vreau să intru într-o discuție care este foarte simplă. De la bun început am luat o decizie. În spatele acestei decizii se află niște judecăți, se află niște discuții pe care le-am avut cu staff-ul meu. Nu a fost o decizie ușoară, dar am făcut-o pentru binele echipei. Și cred că am luat decizia corectă”, a spus Ovidiu Burcă la emisiunea „Dinamo 7/9”.