EXCLUSIV. Pablo Cortacero pierde și al doilea proces cu DDB. Vezi decizia Tribunalului București

Cătălin Mureșanu 12.05.2021, 12:25
EXCLUSIV. Pablo Cortacero pierde și al doilea proces cu DDB. Vezi decizia Tribunalului București

Suporterii- acționari din programul socios Doar Dinamo București, reprezentați în cadrul SC Dinamo 1948 SA de Asociația Peluza Cătălin Hîldan, cu o cotă socială de participare de 20,06%, duc un război, contratimp și pe mai multe fronturi, pentru a salva clubul din ghearele falimentului. Una dintre lupte este reprezentată de îndepărtarea lui Pablo Cortacero, acțiune începută toamna trecută, după ce Consiliul de Administrație convocat în data de 27 noiembrie l-a îndepărtat pe spaniol din postura de președinte CA, înlocuindu-l pe acesta, cu mandat interimat, cu Constantin Eftimescu.


UPDATE | 12 mai. Spaniolul Pablo Cortacero a pierdut și cel de-al doilea proces pe care l-a intentat celor de la „Doar Dinamo București”. Tribunalul București a făcut publică rezoluția. Iată decizia justiției:

Tip solutie: Anulează cererea Solutia pe scurt: Admite excepţia netimbrării cererii de intervenție, invocată de instanţă din oficiu. Anulează cererea de interven?ie formulată de intervenientul Cortacero Fernandez Pablo Manuel, ca netimbrată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI – Civilă. Pronunţată azi, 11.05.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Încheiere finală

UPDATE | 31 martie: Tribunalul București a amânat cauza și a acordat un nou termen în procesul dintre Pablo Cortacero și SC Dinamo 1948 SA pentru data de 11 mai. Soluția vine pe fondul „lipsei de procedură a intervenientului” (Pablo Cortacero).


Imediat, ibericul s-a adresat instanței pentru a anula decizia, iar la jumătatea lunii martie, Tribunalul București i-a respins cererea de, cităm: „intervenție”. Sursele PlaySport.ro au dezvăluit că avocații lui Pablo Cortacero sunt vinovați pentru acest eșec, procesul fiind pierdut „pe procedură”.

Pablo Cortacero și echipa sa, în momentul preluării pachetului majoritar de acțiuni
Pablo Cortacero și echipa sa, în momentul preluării pachetului majoritar de acțiuni

„Returul”, azi, tot la Tribunalul București

A fost o nouă victorie „de etapă” și, mai ales, de moral, pentru DDB, care a putut să se concentreze pentru strângerea banilor necesari obținerii licenței. Meciul cu Cortacero, însă, continuă, pentru că aceasta nu a fost singura solicitare adresată instanței de către cel care deține, prin firma Lotus Perfect, 72% din pachetul de acțiuni de la SC Dinamo 1948 SA.

Cortacero are șanse mici să întoarcă „scorul”. Avocații au făcut aceeași eroare

Așa cum PlaySport.ro a anunțat, în exclusivitate, încă din 19 martie, Cortacero a mai deschis un proces, tot la Tribunalul București (vezi facsimil). Este vorba de o nouă „cerere de intervenție”. Din informațiile obținute, demersul spaniolului este legat de o altă ședință a Consiliului de Administrație. Mai precis, ședința CA din 12 februarie 2021. Astfel, în acea zi, Consiliul de Administrație- din care au făcut parte Constantin Eftimescu, Cristi Hîldan, Cornel Țălnar – Cornel Dinu oferindu-i mandat lui Cristi Hîldan- s-a întrunit și a hotărât numirea unui nou director general, în persoana aceluiași Constantin Eftimescu, fostul portar al „câinilor roșii„ primind și drept de semnătură în relația cu băncile, respectiv LPF și FRF. Până atunci, Dorin Șerdean era cel care reprezenta SC Dinamo 1948 SA în relațiile cu băncile și forurile sportive din România.

Pablo Cortacero vs. DDB. Spaniolujl a comis-o din nou
Pablo Cortacero vs. DDB. Spaniolul a comis-o din nou

În Registrul Comerțului, această nouă mențiune apare trecută în data 16 februarie, astfel că, două zile mai târziu, Cortacero a replicat și a făcut o nouă cerere de intervenție către Tribunalul București. Ținând cont de rezultatul primului proces și, mai ales, de eroarea făcută de avocații care l-au reprezentat pe spaniol, șansele ca ibericul să primească o soluție favorabilă în aceasta nouă speță par foarte mici. La fel este și posibilitatea ca Pablo Cortacero să se prezinte la București.

Suporterii – acționari au intrat pe ultima sută de metri pentru obținera licenței

În tot acest timp, DDB încearcă să obțină ultimii bani necesari obținerii licenței pentru participarea în ediția viitoare a cupelor europene, termenul limită pentru achitarea datoriilor fiind 31 martie. Fanii anunță că, pentru a reuși această nouă victorie, mai au nevoie de circa 70.000 de euro. Termenul pentru depunerea dosarului necesar participării în sezonul viitor din Liga 1 este 30 aprilie.

Urmăriți Playsport.ro și pe