Exclusiv Playsport Live. Cauza eșecurilor primei reprezentative. Ce se ascunde în spatele deciziei de a onora convocarea la națională

Olteanu Ștefan / 13.09.2021, 20:52

Cauza eșecurilor primei reprezentative, dezvăluită de Helmut Duckadam. Fostul mare portar al Stelei e convins că atitudinea jucătorilor de la echipa națională este una total greșită, iar din această cauză România nu mai reușește să se califice la un turneu final. Duckadam spune că, spre deosebire de vechile generații, fotbaliștii vin acum la națională doar pentru CV.

Helmut Duckadam a răbufnit! Cauza eșecurilor primei reprezentative: „Vin doar pentru CV!”

Helmut Duckadam a analizat ulitmele jocuri ale primei reprezentative și a rămas cu un gust amar. România a obținut 7 puncte din ultimele 3 jocuri oficiale și nu a încasat gol, însă Duckadam este profund dezamăgit de cum arată jocul echipei.
Duckadam a tunat în direct la Playsport Live și i-a condamnat pe stranieri pentru atitudinea pe care o au atunci când vin la lot. Fostul mare portar e convins că aceștia vin la echipa națională strict pentru CV și nu din plăcere:

Ne tot uităm la capătul tunelului, poate vedem vreo luminiță. Am mai spus, rezultatele au fost bune în septembrie. Jocurile au fost foarte slabe, dar rezultatele ne-au ajutat.
Niță a făcut 3 jocuri senzaționale, iar noi am avut șansă că portarul Macedoniei de Nord a gafat în Islanda. Apoi la meciul dintre Liechtenstein și Armenia, portarul armenilor a făcut o gafă monumentală și Liechtenstein a egalat. Pe noi portarul ne-a ajutat, pe ei i-a dezavantajat.
În ceea ce privește echipa, asta e echipa… Ce să facem? Aș vrea că Mirel Rădoi să se oprească în jurul a 7-8 jucători care să fie de bază. Să îi știm, ei să facă viitoarele jocuri pentru echipa națională. Atunci cred că am avea șanse pentru Campionatul European. La Mondial nu! Sunt două meciuri de baraj. Cu siguranță vom juca cu echipe mai bune decât Grecia și Islanda acum”, a spus Duckadam.

Legat de atitudinea jucătorilor, Duckadam a spus:

Mulți nu vin de drag la națională, vin de dragul CV-ului. Pleacă de la echipa de club și merg la echipa națională. Dacă nu, toată lumea pleacă și ei rămân acolo. Au trecut acele vremuri, din păcate (n.r. – când veneau de drag). Ei vin pentru CV la națională”.

Nu a avut milă de Răzvan Marin: „Nu merită să fie la națională! Dacă era Pițurcă selecționer, nu îl mai vedeam!”

Helmut Duckadam a comentat și ieșirea nervoasă a lui Răzvan Marin, care la finalul jocului i-a reproșat lui Mirel Rădoi că a jucat prea puțin. Fostul mare portar a fost extrem de deranjat de atitudinea lui Marin, despre care a spus că nu ar mai merita să fie chemat la națională. Și nu din cauza acelei ieșiri nervoase, ci din cauza jocului slab:

Cei mai buni au fost Niță, Chiricheș și Nedelcearu. În momentul în care cei trei sunt cei mai buni, ce pretenții să ai. Stanciu joacă foarte bine la echipa de club. La echipa națională, nu știu… Probabil acolo sunt mai legați, mai concentrați. Acolo sunt banii, contractele. Nu știu, ar trebui să îi întrebați pe ei.

A fost o prostie ce a făcut Răzvan Marin. Jucătorul nu are niciodată dreptate. Și-a cerut scuze, dar târziu. Norocul lui e că Mirel Rădoi nu poartă ranchiună. Dacă era Victor Pițurcă nu îl mai vedeam la națională, cu siguranță. Și nici nu merită (n.r. – să fie la națională). Pe lângă jocul lui slab, el vine și cu pretenții că a jucat prea puțin. Asta e, din păcate…

Răzvan Marin nu mai e copil. Haaland are 19 ani, ăla e copil și e copil de Gheata de Aur. La noi sunt copii și la 24 și la 25… Și la 27 îi facem adulți, sau nu știu.
Se maturizează mai târziu. Când dau puțin de bani… nu știu. De ce nu a vorbit Răzvan Marin acum doi ani când nu a jucat deloc și l-au schimbat echipele de la una la alta. Nu avem simțul măsurii de multe ori.
De la ce echipa vine din Serie A? De la Juventus? Aaa, de la Cagliari. Credeam că de la Juventus”, a spus Duckadam.

Răzvan Marin a ieșit cu un comunicat după scandalul de la echipa națională. I-a cerut scuze selecționerului.

Nici Dennis Man nu a scăpat de critici

Dennis Man a înscris un gol în poarta Islandei, însă Duckadam crede că atacantul trebuia să ofere mult mai mult compartimentului ofensiv de la echipa națională:

Man nu mi s-a părut că s-a remarcat la aceste 3 jocuri. Ți s-a părut că s-a remarcat? La care joc? Când cu Liechtenstein marchează Manea și cu Toșca, ce poți să mai vorbești de mijlocași, de atacanți…

Ne amăgim. De ce să căutăm ceva ce nu vom găși niciodată. Când jucătorii sunt foarte supărăcioși… Când joci bine ești lăudat, dar cum să te laude cineva când joci slab. Eu nu înțeleg această atitudine.

Pe mine m-a surprins foarte plăcut Chiricheș. Nu am avut încredere în el, dar cu Macedonia de Nord a fost cel mai bun. Bravo lui, îl felicit. Dar dacă următorul meci greșește o să spun că a greșit. Chiricheș e din altă categorie”, și-a încheiat discursul Helmut Duckadam.