EXCLUSIV Playsport Live | Costel Gâlcă, aproape de lovitura carierei de antrenor: „E adevărat!” De ce nu a mai ajuns în Premier League, după ce a plecat de la FCSB

Robert Zanfir / 23.10.2021, 17:13
EXCLUSIV Playsport Live | Costel Gâlcă, aproape de lovitura carierei de antrenor: „E adevărat!” De ce nu a mai ajuns în Premier League, după ce a plecat de la FCSB

Constantin Gâlcă a dezvăluit în cadrul emisiunii Playsport Live că fost la un pas de a ajunge în Premier League, unde a fost dorit de cei de la Watford. Mutarea a căzut din cauza situației pe care o avea la Vejle, pe care o pregătea la acea vreme.

Costel Gâlcă este unul dintre numele puse de oamenii de fotbal pe lista posibililor înlocuitori ai lui Mirel Rădoi, după ce acesta și-a anunțat plecarea de la echipa națională. Tehnicianul a anunțat la Playsport Live că ar prelua oricând prima reprezentativă, dar că refuză să lucreze cu Răzvan Burleanu.

Costel Gâlcă, aproape de lovitura carierei. De ce nu a mai ajuns în Premier League

Costel Gâlcă a vorbit în cadrul emisiunii Playsport Live despre marile oportunități din cariera de jucător sau din cea de antrenor. Fostul mare mijlocaș al naționalei a dezvăluit că a fost la un pas de Barcelona, pe când juca la Mallorca. Cel pe care ar fi trebui să îl înlocuiască este nimeni altul decât legendarul Pep Guardiola.

Gâlcă a avut mari oportunități și ca antrenor. După ce a câștigat cu FCSB tot ce se putea câștiga, acesta a ajuns la Espanyol, ca apoi să ajungă în Danemarca, via Arabia Saudită. În timpul mandatului la Vejle, Gâlcă a primit o ofertă de prelua Watford, din Premier League.

(Unde și-ar dori să antreneze – n.r.) Premier League. În momentul de față este numărul 1. E adevărat cu Watford, dar eram sub contract atunci. Era în 2020. Erau interesați, am vorbit de două ori cu patronul clubului.

Era tentant, dar era situația de la Vejle. Poate dacă echipa era într-o perioadă mai bună, făceam tot posibilul să plec. Dacă aveam mai multe puncte față de cea care era la retrogradare, puteam să fac asta.
Costel Gâlcă, la Playsport Live.

Despre negocierile cu Barcelona

Costel Gâlcă este acum liber de contract. A negociat în această vară cu CFR Cluj și a fost aproape de Sepsi Sfântu Gheorghe. Ca antrenor, fostul mijlocaș al naționalei are experiența unui campionat extrem de puternic, precum La Liga. Cu toate acestea, spune că visul său este să ajungă în Premier League.

„În perioada aceea era vorba despre Guardiola, dacă continuă sau nu. Eu jucam la Mallorca, agentul meu mi-a zis că dacă pleacă, eu sunt cel care îl va înlocui. Mie mi-au spus și contractul și tot. Dar era vorba dacă pleca Guardiola, atât.

Dacă prindeam, ar fi fost contractul carierei mele. Am mai avut posibilități, cum ar fi Atletico Madrid, Celta Vigo, care avea jucători foarte buni pe atunci”, a mai declarat Gâlcă la Playsport Live.

Cine este Constantin „Costel” Gâlcă?

Costel Gâlcă este un fost mare internațional român, membru al „Generației de Aur”, care și-a început cariera la FC Național și a mai trecut pe la FC Argeș, Steaua, Mallorca, Espanyol, Villarreal, Real Zaragoza, Almeria și Gimnastic.

Cele mai importante repere din cariera sa:

68 de meciuri și 4 goluri pentru naționala României
162 de meciuri și 16 goluri în La Liga pentru Espanyol și Villarreal
27 de meciuri și 2 goluri pentru Steaua
Cupa Spaniei cu Espanyol Barcelona
Patru titluri de campion, o Cupă și trei Supercupe ale României cu Steaua

PlaySport LIVE: luni, marți și vineri, de la 18:00

Playsport Live este programat în fiecare săptămână, luni, marți și vineri, de la 18:00. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul www.playsport.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul nostru de YouTube.