EXCLUSIV Playsport LIVE. Gâlcă, la un pas să fie înlocuitorul lui Guardiola. De ce a căzut mutarea

Olteanu Ștefan / 22.10.2021, 23:09

Invitat în ultima ediție a emisiunii Playsport LIVE, Costel Gâlcă a dezvăluit transferul care îi putea schimba cariera de fotbalist și cum putea să fie înlocuitorul lui Pep Guardiola la Barcelona. Mutarea a fost la un pas să se materializeze, însă decizia celebrului spaniol a blocat tranzacția.

Gâlcă, înlocuitorul lui Guardiola la Barcelona. Mutarea a fost la un pas să se realizeze: „Mi-au spus și contractul și tot”

La finalul anilor ’90, când evolua în fotbalul spaniol, Costel Gâlcă a fost la un pas să fie înlocuitorul lui Guardiola la Barcelona.
Informația a fost dezvăluită în cadrul ultimei ediții a emisiunii PlaySport LIVE. Aflat în platou, fostul component al „Generației de Aur” a povestit cum a ratat mutarea care îi putea schimba întreaga carieră de fotbalist.
Totul s-a întâmplat în 1997, la finalul primului sezon din Spania al lui Costel Gâlcă. El fusese transferat de la Steaua cu un an mai devreme, când Mallorca a plătit în schimbul său 100.000 de euro.
La finalul acelei stagiuni, Barcelona îl avea pe Costel Gâlcă pe lista de transferuri. Pep Guardiola, care impresiona tricoul catalanilor deja de ani buni, era aproape să plece de pe Camp Nou. În acest context, Barcelona a fost nevoită să îi caute rapid un înlocuitor, iar prima opțiune a fost Costel Gâlcă.
Din păcate, mutarea a picat în cele din urmă. Guardiola s-a răzgândit și a rămas în continuare să scrie istorie pe Camp Nou.

În perioada aceea era vorba despre Guardiola, dacă continuă sau nu. Eu jucam la Mallorca, agentul meu mi-a zis că dacă pleacă, eu sunt cel care îl va înlocui. Mie mi-au spus și contractul și tot. Dar era vorba dacă pleca Guardiola, atât.
Dacă prindeam, ar fi fost contractul carierei mele. Am mai avut posiblități. Cum ar fi Atletico Madrid, Celta Vigo, care avea jucători foarte buni pe atunci”, a spus Costel Gâlcă, în cadrul emisiunii PlaySport LIVE.

Pep Guardiola a continuat alături de Barcelona până în 2001, când a plecat la Brescia. În prezent, el continuă să facă istorie din postura de antrenor.

Costel Gâlcă, în negocieri cu CFR Cluj

La fel ca Guardiola, Costel Gâlcă a luat-o pe calea antrenoratului după retragerea din cariera de fotbalist. El a pregătit-o ultima oară pe Vejle, în Danemarca, însă din vara acestui an a rămas liber de contract.
Tehnicianul spune că a fost la un pas de CFR Cluj în vară, dar a cerut o clauză de 1 milion de euro pentru a-și asigura mandatul. Este cunoscut faptul că Neluțu Varga ia decizii pe fond emoțional, iar unul dintre exemple este demiterea lui Marius Șumudică.

Am avut două echipe, CFR Cluj și Sepsi, am negociat, nu am ajuns la un acord și acum aștept altă provocare. Da, am negociat și cu CFR, dar nu am ajuns la înțelegere. Era clauza de reziliere care era forte mare, dar eu voiam sa imi asigur continuitatea si munca la acea echipa.
1 milion de euro era clauza de reziliere pe care o cerusem. Salariul staff-ului, salariul meu. Mai multe lucruri, pe mine ma interesa sa am continuitate”, a mai declarat Costel Gâlcă la Playsport Live.

Costel Gâlcă, la națională? „Mi-aș dori să antrenez, aș putea prelua echipa”. Condiția imposibilă pusă de fostul antrenor al FCSB.