Exclusiv Playsport Live. Marele pariu al lui Edi Iordănescu. „Ăsta a fost norocul lui”

Autor: Olteanu Ștefan / 13.09.2021, 19:57

Edi Iordănescu a dat dovadă nu doar că are puterea de a revitaliza echipa și de a obține o victorie istorică în derby-ul cu Dinamo, ci că are și curaj. Andrei Vlad, jucătorul cel mai des criticat de Gigi Becali, a fost din nou titular. Asta în ciuda greșelilor comise în lanț. Ultimele erori au fost în înfrângerea categorică cu CFR Cluj.

Edi Iordănescu l-a surprins pe Helmut Duckadam

Helmut Duckadam, care i-a urmărit antrenamentele și ascensiunea lui Andrei Vlad, crede că portarul nu traversează cea mai bună formă a sa. De altfel, Duckadam spunea înaintea derby-ului cu Dinamo că l-ar introduce pe Cătălin Straton în primul „11”.

Curajul lui Edi Iordănescu de a-l titulariza pe Vlad în derby-ul cu Dinamo a fost aprieciat de fostul mare portar. Însă, Duckadam spune că putea fi o sabie cu două tăișuri pentru Andrei Vlad. Dacă tânărul goalkeeper ar fi gafat din nou, Duckadam spune că s-ar fi putut produce o ruptură irecuperabilă între el și fanii echipei:

Vlad a greșit la două goluri la CFR și am zis că pentru liniștea lui Edi Iordănescu nu l-aș expune acum. Norocul lui a fost că nu a prea avut ce apere. Dar dacă greșea aseară, cred că galeria nu îl mai ierta. Și atunci se ducea în cap cu moralul. De asta am zis că era mai bine să fie lăsat să își revină psihic”, a spus Helmut Duckadam, în cadrul emisiunii PlaySport Live.

Helmut Duckadam: „Trebuie lucrat la psihicul lui Vlad”

În continuare, Helmut Duckadam le-a sugerat celor de la FCSB să pună mai mult accent pe forța psihică a fotbaliștilor. Potrivit fostului mare portar, unul dintre jucătorii care are mare nevoie de consiliere este chiar Andrei Vlad:

Cu el mai trebuie lucrat la psihic. El afișează o aroganță așa, dar în interiorul lui cred că e plin de emoție. Chiar și pentru ceilalți jucători ar fi necesar să se lucreze pe plan psihic. Dar cred că Edi Iordănescu poate să facă asta. Ei erau căzuți după tot acest început de campionat. Demoralizați, aiuriți în teren, nu avea niciunul nicio logică, jucau doar pentru ei”, a mai spus Duckadam.

Se poate bate FCSB la titlu?

În ceea ce privește lupta la titlu, Helmut Duckadam spune că este devreme pentru a fi numită o favorită. Totuși, fostul mare portar e convins că venirea lui Edi Iordănescu pe banca FCSB va avea un impact major:

Titlul e departe, nu putem să vorbim. Avansul putea să mai crească, putea să mai scadă. Urmează returul, mai sunt multe puncte în joc până la play-off.
Cu Rapid a fost înfrângere rușinoasă și cred că acest lucru l-a facut pe Becali să își schimbe atitudinea. Dar tot răul spre bine, cred că altfel nu se schimba nimic.
Acum, Edi Iordanescu va avea ocazia să facă o echipă și nu doar să se bată la titlu. Avem ocazia să ne batem din nou în Europa. Chiar ne-am făcut de râs, pe lângă faptul că s-au pierdut o grămadă de bani. S-au făcut de râs cu cine i-a eliminat…”, a mai spus Helmut Duckadam.

Reacție dură a lui Edi Iordănescu după „răutățile” lui Helmuth Duckadam. Ce i-a răspuns antrenorul lui FCSB.