EXCLUSIV. Poli Timișoara se transformă în satelitul Rapidului în L2, cu Bogdan Andone antrenor! ”Da, am discutat cu Dan Șucu și Daniel Niculae. Vom primi câțiva jucători din Giulești”

Justin Gafiuc / 13.06.2022, 18:50
EXCLUSIV. Poli Timișoara se transformă în satelitul Rapidului în L2, cu Bogdan Andone antrenor! ”Da, am discutat cu Dan Șucu și Daniel Niculae. Vom primi câțiva jucători din Giulești”

Retrogradată în L3 după șase sezoane petrecute în L2, Poli Timișoara se pregătește să evolueze, totuși, campionatul următor tot în liga secundă. A pierdut barajul de menținere cu FC Brașov, 1-2, 0-1, dar dezastrele financiare din fotbalul românesc îi vor ajuta pe bănățeni să continue în eșalonul de unde picaseră pe criteriul sportiv.

Cu grave probleme materiale, Gaz Metan și Clinceni, căzute din L1, nu vor evolua sezonul viitor în L2. De altfel, Mediașul va merge direct în L5 din pricina depunctărilor masive. Asta dacă nu se va desființa complet. De asemenea, proaspăt promovată în liga secundă, după ce a trecut miraculos în baraj de CSM Reșița, formația din comuna Dumbrăvița/Timiș ar putea renunța la locul din L2 tot din rațiuni legate de bani. Nu sunt însă singurele cazuri la limită.

Va suporta o parte din salariul tehnicianului

Prin urmare, vor rămâne mai multe locuri libere pe tabloul diviziei secunde, context de care va profita probabil și Unirea Constanța, trupa finanțată de Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali.

Anticipând aceste mișcări, Poli Timișoara prepară deja un parteneriat amplu cu Rapidul. Cele două grupări sunt oricum înfrățite, au disputat în martie și amicalul care a inaugurat noua arenă de lângă Grant.

Șefii bănățeni au purtat mai multe discuții cu noul acționar din Giulești, Dan Șucu, iar pactul e acela ca Rapidul să ajute Timișoara cu un pachet de jucătoriAmical de lux pentru Rapid București. Echipa patronată de Dan Șucu și Victor Angelescu va juca împotriva unei echipe de top din Europa. Tot pe filiera bucureșteană va veni și antrenorul Bogdan Andone, care a mai condus pe Poli în sezonul 2017-2018. O parte din salariul tehnicianului ar urma să fie suportată din fondurile lui Șucu.

Rectorul Politehnicii confirmă

Practic, Timișoara se pregătește să devină un satelit al Rapidului! Parteneriatul e confirmat chiar de rectorul Politehnicii, Florin Drăgan:

”E adevărat, știu că au existat câteva discuții cu domnul Șucu. Nu le-am purtat eu personal, dar cunosc aceste detalii. Și cu președintele Daniel Niculae a fost un contact, suntem în faza de explorare a variantelor posibile. Am înțeles că domnul Șucu era în concediu, urmează să reluăm tema zilele viitoare. Deocamdată nu am intrat în amănunte concrete legat de jucătorii pe care i-am putea aduce la Timișoara dinspre Giulești”.

Pe lista pentru Poli s-ar putea regăsi însă câțiva dintre cei opt fotbaliști disponibilizați de Rapid chiar la începutul pregătirilor. Este vorba despre Hlistei, Goge, Dandea, Bălan, Carnat, Alami, Costin și Leasă.

Sursă foto: www.fcrapid.ro.