EXCLUSIV. Prima apariție a lui Ovidiu Hațegan după infarctul suferit la sfârșitul lunii martie. Unde a fost surprins „centralul” din Arad

Autori: Bădulescu Silvian, Justin Gafiuc / 20.05.2022, 14:57
EXCLUSIV. Prima apariție a lui Ovidiu Hațegan după infarctul suferit la sfârșitul lunii martie. Unde a fost surprins „centralul” din Arad
  • Ovidiu Hațegan a avut prima ieșire publică de după nefericitul moment când a suferit un infarct, în urmă cu aproximativ două luni. Unul dintre cei mai bine cotați cavaleri ai fluierului din Europa, acesta a fost prezent la Buftea în vederea unui curs de instruire cu arbitri pentru folosirea tehnologiei VAR (Video Assistant Referee) ce urmează să fie folosită și în România din stagiunea viitoare;
  • Surse Playsport.ro spun că arbitrul Ovidiu Hațegan este într-o stare bună în prezent, însă nu a luat nicio decizie în ceea ce privește viitorul său. Acesta urmează să mai efectueze anumite teste și analize pentru a-și hotărî, ulterior, cariera;
  • Mai mult, conform acelorași surse, cel care era favorit să fie nominalizat pentru Cupa Mondială din Qatar a fost printre primii care l-au sunat și l-au felicitat pe Istvan Kovacs pentru performanța realizată și anume prezența în Asia, la turneul final.

Ovidiu Hațegan este într-o stare bună

„Centralul” arădean a suferit, la sfârșitul lunii martie, un infarct chiar în timpul antrenamentului. Medic de profesie, acesta s-a dus imediat, pe propriile picioare, la spital. Adunarea de la Buftea în vederea cursului de pregătire a arbitrilor pentru tehnologia VAR a reprezentat astăzi, vineri, 20 mai, prima ieșire a lui Ovidiu Hațegan după nefericitul eveniment.

Sursele Playsport.ro spun că Hațegan este într-o stare buna în prezent. „Centralul” urmează să facă mai multe analize, mai detaliate, iar, în continuare, este în așteptarea rezultatelor pentru evaluări anterioare.

Aceleași surse menționează că Ovidiu Hațegan, arbitru FIFA și UEFA, nu s-a hotărât referitor la viitorul său în arbitraj. În momentul în care va avea toate rezultatele analizelor și testelor, el, împreună cu familia sa, vor lua o decizie finală. Până atunci, însă, arădeanul dorește să rămână racordat la fenomen.

Ovidiu Hațegan
*Ovidiu Hațegan, la Centrul Național de Fotbal Buftea, pentru cursul de pregătire a arbitrilor în vederea utilizării tehnologiei VAR

Totodată, în urmă cu câteva zile, FIFA a publicat lista finală a arbitrilor care merg în Qatar pentru Cupa Mondială, printre care și Istvan Kovacs. Ovidiu Hațegan a fost, conform surselor Playsport.ro, printre primii care l-au apelat și l-au felicitat pe „centralul” din Carei pentru nominalizarea la turneul din Asia.

Istvan Kovacs, primul arbitru român la un Campionat Mondial în ultimii 36 de ani

Considerat cel mai bun arbitru român, în urma incidentului, Ovidiu Hațegan a fost nevoit să ia o pauză forțată. În acest timp, Istvan Kovacs a fost delegat în continuare la meciuri importante din cele mai puternice competiții.

Kovacs a impresionat întreaga lume după ce a arbitrat perfect meciul tur Manchester City – Real Madrid, scor 4-3, din semifinalele UEFA Champions League. O mulțime de oameni din fotbal l-au lăudat pe acesta pentru felul în care a gestionat meciul respectiv.

Mai mult, pe baza prestațiilor, UEFA l-a delegat pe Istvan Kovacs la prima finală de UEFA Conference League, programată la Tirana, pe 25 mai, între AS Roma și Feyenoord Rotterdam.

Totuși, cireașa de pe tort pentru „centralul” din Carei este nominalizarea la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, ce se va disputa în perioada noiembrie-decembrie 2022.

*Lista finală cu arbitrii ce vor oficia la Cupa Mondială din Qatar

Istvan Kovacs va deveni primul arbitru român ce va fi delegat la un meci din cadrul Cupei Mondiale după Ioan Igna, în 1986, la ediția din Mexic. Cel mai titrat, din acest punct de vedere, este Nicolae Rainea, „central” care a fost prezent la trei ediții de Cupă Mondială: RFG 1974, Argentina 1987 și Spania 1982.