EXCLUSIV. Prima reacție a lui Adrian Văsîi după încheierea colaborării cu Federația Română de Fotbal. „Am mai multe oferte și îmi doresc o altă motivație!”

Bădulescu Silvian Andrei Alexandra 18.08.2022, 13:22
EXCLUSIV. Prima reacție a lui Adrian Văsîi după încheierea colaborării cu Federația Română de Fotbal. „Am mai multe oferte și îmi doresc o altă motivație!”
 • Continuă vara despărțirilor la Federația Română de Fotbal. După Florin Bratu (U21) și Bogdan Lobonț (U20), a urmat Adrian Văsîi, selecționerul echipei under-19;
 • Contactat de Playsport.ro, cel care a coordonat loturile de la U15 până la U19 de-a lungul anilor, a oferit și explicația care a dus la acest deznodământ. „Îmi doresc o altă motivație!”;
 • În continuare, fostul selecționer are oferte, atât din țară, cât și din străinătate, pe care le analizează urmând, cel mai probabil, să devină antrenor la nivel de echipă de club.
 • Adrian Văsîi și FRF au încheiat colaborarea

  Adrian Văsîi (57 de ani) a încheiat colaborarea cu Federația Română de Fotbal. Ultima oară la lotul U19, fostul fotbalist de la Inter Sibiu își încheie, astfel, activitatea la loturile naționale de juniori. Tehnicianul de 57 de ani calcă pe urmele lui Florin Bratu sau Bogdan Lobonț, care, la rândul lor, nu mai sunt antrenori la loturile de U21, respectiv U20.

  Venit la Federație în 2007, cu excepția perioadei 2015-2017, Adrian Văsîi a coordonat diversele generații ale României. I-au trecut prin mână viitorii „tricolori” de la U15 până la U19.

  Adrian Vasii, FRF

  Contactat de Playsport.ro, managerul a declarat că este vorba de motivație, având, în acest moment, alte oferte.

  Nu este nimic spectaculos, ca să mă exprim așa. Am oferte și de la noi, dar și de afară și sunt în desfășurare. Nu este niciun club de Liga 1. Sper să fac alegerile cele mai bune. Consider că, după o calificare la U17 în 2011 și una la U19 în 2022, mi-aș dori o altă experiență. Am nevoie de o altă motivație.”

  Singurul regret al lui Adrian Văsîi la lotul U19

  Singurul regret pe care acesta îl are, în momentul de față, este legat de ultima generație antrenată. România U19, sub comanda lui Adrian Văsîi, a reușit, în premieră, calificarea pe teren la Campionatul European Under-19.

  Micii „tricolori” ar fi avut șansa să evolueze și la Campionatul Mondial U20, organizat în Indonezia în 2023. Din păcate, aceștia nu au reușit să obțină niciun punct în Slovacia. Generația lui Rareș Ilie a fost învinsă de naționalele similare ale Franței, Italiei și Slovaciei.

  Mereu e loc de mai bine. Consider că, dacă am fi fost puțin mai atenți, poate am fi reușit să ajungem la Cupa Mondială U20 sau măcar să jucăm barajul. Asta a fost.”

  Generația U19 a participat, în Slovacia, în vara acestui an, la al doilea turneu final de acest gen. În 2011, România a fost țară gazdă, astfel că a avut biletele asigurate pentru competiția câștigată de Spania. Mai mult, în trecut, când turneul se desfășura în format U18, țara noastră a reușit să devină campioană continentală.

  Acest lucru se întâmpla în 1962, când România a găzduit competiția și a învins, în finală, pe Iugoslavia. Este, de altfel, singurul trofeu continental obținut de către țara noastră la sportul cu balon rotund.

  În palmaresul echipei naționale, indiferent de grupa de vârstă, România a mai câștigat, de-a lungul deceniilor, Cupa Balcanică de patru ori (1931, 1933, 1936, 1980).

  Sursă foto: Federația Română de Fotbal.

Urmăriți Playsport.ro și pe