EXCLUSIV. Primarul din Pitești ar vrea să scoată FC Argeș în centrul orașului cu patru ore înainte de meciul cu CFR ca să sărbătorească 50 de ani de la primul titlu din Trivale!

Justin Gafiuc 04.05.2022, 17:21
EXCLUSIV. Primarul din Pitești ar vrea să scoată FC Argeș în centrul orașului cu patru ore înainte de meciul cu CFR ca să sărbătorească 50 de ani de la primul titlu din Trivale!

Ziua de sâmbătă se anunță una trepidantă în Trivale, unde Argeșul va înfrunta pe CFR Cluj într-un meci care ar putea apropia mai mult liderul de un nou titlu de campioană. Sau să le producă ardelenilor fisura în rezultate care să transforme ultimele două runde din play-off într-o veritabilă nebunie în lupta pentru locul 1.

Partida din week-end va fi însă legată cu o festivitate specială pentru oraș: sărbătorirea a 50 de ani de la primul campionat câștigat de ”violeți”, în 1972. Cu Florin Halagian pe bancă, Argeșul lui Dobrin triumfa pentru întâia oară în Liga 1. Din lotul folosit în acel sezon, mai sunt azi în viață doar șapte foști jucători: Remus Vlad, Marcel Pigulea, Vasile Stan, Petre Ivan, Daniel Ariciu, Spiridon Niculescu și Ion Roșu.

Vin ultimii mohicani și fiicele lui Halagian

Toți au fost invitați să participe la evenimentul pregătit de municipalitate, unde ar urma să fie prezente și fiicele lui Halagian, și urmașii celor decedați dintre ex-campioni. De asemenea, de la LPF ar trebui să vină chiar președintele Gino Iorgulescu, dar și Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF. La ora 16, în Piața Primăriei se vor strânge fanii, galeria, sportivii, va fi prezentat și trofeul cucerit în urmă cu cinci decenii și va urma și o sesiune de speech-uri.

Surpriza apare în momentul în care, spun surse din Trivale, primarul Cristian Gentea insistă ca la întâlnire să participe și echipa de azi a lui FC Argeș, ceea ce ar însemna ca Latovlevici și compania să iasă la sărbătoare cu numai circa patru ceasuri înaintea jocului cu CFR! Gentea nu a putut fi contactat pentru explicații. Meciul cu Clujul e programat să înceapă la 20.30.

Echipament special și un set de colecție pentru fani

Clubul va marca partida și printr-un echipament care va fi folosit doar acum. E vorba despre o copie a tricourilor folosite în în 1972 de trupa lui Dobrin, fără niciun fel de sponsori inscripționați. De asemenea, un set de colecție de 50 de tricouri cu numărul 10, dintr-un material similar celui utilizat acum 50 de ani, va fi scos la vânzare pentru suporteri.

În plus, meciul l-ar putea găsi deja pe Andrei Prepeliță cu contractul nou semnat. Actele sunt la avocații antrenorului și e posibil ca până la ora jocului cu CFR documentele să fie parafate. Fostul mijlocaș va continua încă un sezon pe banca Argeșului și va avea ca obiectiv încă o intrare în play-off, așa cum s-a întâmplat și în actualul campionat.

Performanța i-a luat însă cumva pe nepregătite pe piteșteni. În primele șapte etape după sezonul regular, Argeșul a pierdut șase jocuri și a câștigat o singură dată, 1-0 la Voluntari, ocupând ultima poziție în ierarhia din play-off.

Lotul cu care FC Argeș a cucerit titlul în 1972

Spiridon Niculescu, Vasile Stan, Daniel Ariciu, Remus Vlad, Ion Barbu, Radu Jercan, Petre Ivan II, Ion Roșu, Constantin Radu, Constantin Olteanu, Marcel Pigulea, Marian Popescu, Constantin Frățilă, Nicolae Dobrin, Ion Prepurgel, Dumitru Ciolan, Ion Dobrescu, Constantin Nedelcu, Dumitru Ștefan, Emil Dumitru, Mihai Ciornoavă. Antrenori: Florin Halagian și Tănase Dima

27 aprilie 2005 e data când FC Argeș a învins ultima dată pe CFR Cluj, 2-0, goluri E. Dică și Vrăjitoarea.

Urmăriți Playsport.ro și pe