EXCLUSIV. Puteam avea o echipă de vis. Boloni a vrut să îi coopteze pe Cornel Dinu, Hagi, Pițurcă și Dan Petrescu

Autori: Bădulescu Silvian, Cătălin Mureșanu / 26.01.2022, 12:53
EXCLUSIV. Puteam avea o echipă de vis. Boloni a vrut să îi coopteze pe Cornel Dinu, Hagi, Pițurcă și Dan Petrescu

Ladislau Boloni a susținut o conferință de presă astăzi, de la ora 10.00, în care a vorbit despre perioada recentă în care a negociat cu conducătorii Federației Române de Fotbal preluarea postului de selecționer al României.

Ceea ce n-a menționat în cadrul discuțiilor cu aceștia este un „plan secret” pe care ar fi vrut să-l implementeze în cazul în care ar fi semnat. Reporterii Playsport au aflat că Boloni dorea cooptarea unor nume grele din fotbalul românesc în proiectul său, care să formeze viitorul staff tehnic al naționalei.

Nume grele alături de Boloni

Ladislau Boloni a vorbit și despre subiectul staff-ului tehnic în cadrul conferinței de presă. Pe lângă cei numiți de către acesta, tehnicianul de 68 de ani a transmis surselor Playsport ce ar fi vrut să implementeze odată cu numirea sa în această funcție. Trebuie subliniat faptul că acesta nu le-a spus lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, și Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice, despre ceea ce ar fi vrut să facă.

Mai exact, „Loți” Boloni avea în cap crearea unei Comisii Autonome, separată de celelalte deja existente în cadrul Federației Române de Fotbal. Mai exact, el ar fi vrut să facă această comisie în care să fie prezenți Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj, Gică Hagi, antrenorul celor de la Farul Constanța, Cornel Dinu, fost selecționer și Victor Pițurcă, cel care a avut trei mandate la națională.

Rolul ei și, implicit, a acestor patru nume grele ale fotbalului românesc, ar fi fost să se consulte în tot ceea ce privește marile decizii din jurul echipei naționale și a fotbalului românesc, precum și decizii tehnico-tactice. Cei menționați ar fi fost un fel de consilieri pentru Boloni.

Săndoi, Ursea, Ciobotariu și Mutu, printre cei ce ar fi putut să fie secunzii lui Ladislau Boloni

Întrebat de subiectul staff-ului tehnic, în cadrul conferinței de presă, Ladislau Boloni a răspuns cu numele celor pe care i-ar fi avut în vedere pentru acest post.

În ceea ce privește staff-ul, eu aș fi dorit ca secundul să fie Adrian Ursea. El fiind secund la Nice, când eu aveam alte probleme familiare, a fost la mine și mi-a plăcut stilul lui, felul de a vedea lucrurile. El ar fi putut să vină cu exigențele occidentale din Franța, Elveția, care sunt mai pretențioase și am fi fost pe aceeași lungime de undă. Mi s-a explicat să fie aduși oameni care cunosc mai bine fotbalul românesc și una dintre probleme ar fi fost că eu nu cunosc fotbalul românesc.

Am înțeles și am optat pentru alte două persoane: Ciobi, pe care-l apreciez foarte mult, sau Emil Săndoi. Dintre aceștia doi sau, de ce nu, amândoi, dar cred că ar fi fost prea mult pentru Federație. M-am gândit, dar n-am dezvoltat niciodată această idee, la Adrian Mutu, să îl preparăm pentru viitor, pe modelul german, și să fie secundul meu, ca după să preia prima reprezentativă”.