Rapid are căutare în Italia! Moldovan, urmărit de Udinese! Kait, pe radarul a două echipe din Serie A! EXCLUSIV

Sorin Chiriac 23.03.2023, 12:44
Rapid are căutare în Italia! Moldovan, urmărit de Udinese! Kait, pe radarul a două echipe din Serie A! EXCLUSIV

Rapid a reușit o calificare în Playoff, iar pentru sezonul viitor ambițiile sunt și mai mari, atât în cazul conducerii administrative, dar și a celei tehnice. Adrian Mutu are susținerea totală a șefilor și a primit, în mare parte, jucătorii pe care și i-a dorit. Fotbaliștii echipei din Giulești devin, la rândul lor, din ce în ce mai atractivi pentru echipe cu nume din campionatele importante. Dacă transferul lui Rareș Ilie în Franța a surprins, prezența lui Mutu pe banca alb-vișiniilor atrage atenția italienilor!

Udinese, cu ochii pe Horațiu Moldovan!

Ieri, site-ul italian specializat în mercato, tuttomercatoweb.com, scria despre interesul unor formații din Seria A și Serie B pentru mai mulți jucători rapidiști. Printre aceștia, portarul Horațiu Moldovan și mijlocașii Mattias Kait și Antonio Sefer. Playsport.ro a aflat însă că, pe lângă Spezia și Palermo, despre care au scris jurnaliștii italieni, alte două echipe cu nume și mai mari sunt atente la fotbaliștii giuleșteni.

Deși a greșit în ultima perioadă, iar asta i-a costat puncte pe rapidiști, Horațiu Moldovan este atent supervizat de Udinese! Echipa la care acum mai bine de 10 ani Gabriel Torje și despre care s-a scris la începutul anului că îl monitorizează atent pe Alexandru Maxim îl urmărește cu atenție pe Moldovan și ar putea înainta o ofertă în această vară. De altfel, goalkeeper-ul convocat de Edi Iordănescu la echipa națională pentru dubla cu Andorra și Belarus a fost dorit și vara trecută, dar echipa din Germania care l-a vrut nu a fost de acord să achite 2 milioane de euro, suma solicitată de giuleșteni.

Se pare că pretențiile conducerii ar fi aceleași și în viitoarea perioadă de mercato, în jurul a 2 miliaone de euro, plusprocente dintr-o eventuală revânzare. Astfel că șansele ca Moldovan să prindă transferul la echipa care luptă pentru un loc de Europa în acest sezon (acum pe locul 8 în Seria A) sunt destul de bune.

Sampdoria, după Kait!

Un alt fotbalist rapidist curtat în ultimul an a fost Mattias Kait, care a rămas însă în Giulești la solicitarea expresă a lui Mutu, care l-a considerat indispensabil pentru această campanie. Totuși, chiar prezența lui Mutu pe banca Rapidului le atrage atenția italienilor, care monitorizează atent echipa.

Astfel, scouterii Sampdoriei, echipă cu un pas în Serie B (locul 19 în Serie A), au pus ochii pe Mattias Kait. Estonianul de 24 de ani, care a bifat 23 de meciuri, are 1 gol și 3 assist-uri în acest sezon, este pe placul peninsularilor, care ar putea înainta o ofertă în vară. Ei vor avea însă concurență, o altă echipă din Italia, dorindu-l mult pe mjlocaș! Rămâne de văzut dacă aceasta va fi suficient de bună pentru a-i convinge să se dispenseze de un pilon de bază din acest sezon. Din informațiile Playsport.ro, Rapid cere minimum 1 milioa de euro și procente dintr-o eventuală vânzare.

Urmăriți Playsport.ro și pe