EXCLUSIV. Rapid cheamă FRF în instanță. Giuleștenii au apelat la ordonanța președințială pentru a debloca interdicția de transferuri în cazul Julio Cesar, totul după ce federația a pus aplicare decizia TAS

Cătălin Mureșanu 29.06.2022, 15:50
EXCLUSIV. Rapid cheamă FRF în instanță. Giuleștenii au apelat la ordonanța președințială pentru a debloca interdicția de transferuri în cazul Julio Cesar, totul după ce federația a pus aplicare decizia TAS
  • Cazul Julio Cesar lasă urme. TAS a hotărât ca Rapidul să-i achite brazilianului 600.000 euro, FRF a pus în aplicarea decizia de la Lausanne, iar clubul nu are voie să legitimeze jucători. La jumătatea lunii iunie, clubul a chemat federația în instanță prin ordonanță președințială.

  • Joi a fost fixat termenul. Cu trei săptămâni înainte de startul Ligii 1, giuleștenii speră și fac orice să-i poată legitima pe Andrei Ciobanu, Florin Ștefan, Valentin Costache și Paul Iacob.

Rapid se află într-o situație delicată. Cazul lui Julio Cesar, fotbalistul care evoluat În Giulești, pentru 17 jocuri, în sezonul 2008-2009, apoi a solicitat la FIFA plata întregului contract – din păcate pentru alb- vișinii a și câștigat procesul- produce efecte nedorite.

Astfel, după ce la finalul lunii Aprilie, Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne s-a pronunțat și a publicat și motivarea în 44 de pagini, rapidiștii sunt buni de plată suma de 600.000 de euro, judecătorul CAS fiind de părere că noua societate SC Fotbal Club Rapid 1923 SA este succesoarea falimentarei SC Fotbal Club Rapid SA.

Rapid cheamă FRF în instanță. Giuleștenii au apelat la ordonanța președințială pentru a debloca interdicția de transferuri în cazul Julio Cesar

Într-un articol publicat luni, PlaySport.ro a prezentat pe larg motivarea CAS. VEZI MAI MULTE AICI

Din păcate pentru giuleșteni, efectul deciziei TAS începe să cauzeze, asta după ce Federația Română de Fotbal a pus în aplicare hotărârea TAS din 26 Aprilie 2022.

În aceste condiții, chiar dacă au reușit să aducă jucători importanți în această vară, cum ar fi Paul Iacob (ex-Chindia), Andrei Ciobanu (ex-Farul Constanța), Valentin Costache și Florin Ștefan (ambii ex-CFR Cluj), Rapid nu poate legitima fotbaliștii dacă nu stinge datoria către Julio Cesar.

Victor Anglescu: „Ne vom lupta până la capăt, iar dacă dreptatea nu se va înclina de partea noastră vom respecta decizia finală”

Într-o conferință de presă organizată cu ocazia cooptării afaceristului Dan Șucu în acționariatul SC FC Rapid 1923 SA, Victor Angelescu a spus că, după ce vor fi consumate toate căile de atac asupra deciziei TAS, clubul își va asuma datoria și va plăti cei 600.000 de euro către Julio Cesar.

„Este anormal. Nu știm nici cum este posibil din punct de vedere fiscal și nici dacă statul va permite ca noi să plătim datoriile altei societăți. Ne vom lupta până la capăt, iar dacă dreptatea nu se va înclina de partea noastră vom respecta decizia finală, deși sfidează atât legile țării, cât și logica. Oricum, încă o dată se demonstrează că suntem singuri împotriva tuturor”, a precizat, în urmă cu o lună, Victor Angelescu.

Joi, la Tribunalul București, a fost fixat termenul

Până atunci, când mai sunt puțin peste trei săptămâni până la startul Ligii 1, rapidiștii au dat în judecată Federația Română de Fotbal, după ce au apelat la ordonanța președințială.

Ce este ordonanța președințială? Conform site-ului Avocatoo, ordonanța președințială este o procedură folosită pentru păstrarea unui drept care s-ar putea păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente și care nu s-ar putea repara, precum și pentru înlăturarea piedicilor ivite cu prilejul vreunei executări.

Conform portalului Tribunalului București, joi, la ora 10, a fost acordat termen în acest proces, data înregistrării fiind 15 iunie.

Prin acest demers, conducerea încearcă să suspende interdicția la transferuri dată de FIFA, asta după ce Federația Română de Fotbal a pus în aplicare decizia Curții de Arbitraj de la Lausanne, un demers care, conform surselor PlaySport.ro, i-a luat prin surprindere și pe oficialii de la Casa Fotbalului.

PlaySport.ro a încercat să ia legătura atât cu acționarul Victor Anglescu, cât și cu președintele Daniel Niculae pentru a obține o reacție pe marginea acestui subiect. Cei doi oficiali rapidiști nu au răspuns apelurilor.

Sursă foto: fcrapid.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe