EXCLUSIV. Rapidistul Răzvan Lucescu prevede un sezon greu echipei sale de suflet, în Liga 1. „Obiectivul va fi salvarea de la retrogradare”

Claudia Balan / 27.06.2021, 13:36
EXCLUSIV. Rapidistul Răzvan Lucescu prevede un sezon greu echipei sale de suflet, în Liga 1. „Obiectivul va fi salvarea de la retrogradare”

Antrenorul român Răzvan Lucescu (52 de ani) și-a găsit un nou angajament, dar la o formație care nou este nouă sufletului său – PAOK Salonic. Chiar și așa, tehnicianul este și cu gândul la România, acolo unde echipa sa favorită, Rapid București, s-a întors în Liga 1 după mulți ani.

EXCLUSIV. Rapidistul Răzvan Lucescu prevede un sezon greu echipei sale de suflet, în Liga 1. „Obiectivul va fi salvarea de la retrogradare”

Mai exact, au trecut opt ani de la ultima prezență a Rapidului pe prima scenă a fotbalului românesc. În sezonul 2012/2013, Rapidul termina campionatul pe locul 8, însă intra în faliment și nu reușea să-și obțină licența de participare în următoarea ediție de Liga 1. Au urmat, apoi, ani prea mulți în ligile inferioare. Așteptarea a luat sfârșit în primăvara acestui an, când a fost obținută matematic revenirea în Liga 1.

Răzvan Lucescu a antrenat-o pe Rapid în două perioade – între 2004 și 2007 și în sezonul 2011/2012. Este antrenorul care a condus-o pe Rapid spre sfertul de finală din Cupa UEFA, sezonul 2004/2005, contra FCSB-ului (fosta Steaua). Acum, reîntors la PAOK Salonic după o pauză de doi ani, Lucescu Jr. le cere suporterilor să aibă răbdare cu echipa pentru că se anunță un sezon infernal pentru formația din Giulești.

Foarte greu. Le va fi foarte greu! Pentru că lumea trebuie să înțeleagă că Rapid a dispărut din fotbalul românesc o bucată bună de vreme. A coborât la cel mai de jos nivel, și a trebuit să revină, pas cu pas. E foarte greu, va fi foarte greu impactul cu prima ligă, pentru că este o diferență mare de valoare între liga a II-a și liga I. Ei nu sunt obișnuiți, nu mai sunt obișnuiți, chiar dacă ar aduce acum jucători cu experiență ar fi aceeași poveste, ca și grup, nu au experiența primei ligi. Asta va fi, în primul rând, cea mai mare dificultate. Suporterii rapidiști ar trebui să înțeleagă că obiectivul Rapidului anul acesta este să scape de retrogradare, a declarat Răzvan Lucescu, într-un interviu acordat în EXCLUSIVITATE pentru PlaySport.ro. (Vezi interviul integral AICI).

EXCLUSIV. Rapidistul Răzvan Lucescu prevede un sezon greu echipei sale de suflet.
EXCLUSIV. Rapidistul Răzvan Lucescu prevede un sezon greu echipei sale de suflet. „Obiectivul va fi salvarea de la retrogradare”

Răzvan Lucescu: „Rapidul nu are posibilități financiare prea mari”

Răzvan Lucescu este conștient de faptul că Rapidul nu are, încă, puterea financiară de a se bate cu FCSB, CFR Cluj, FCU Craiova, U Craiova sau Farul Constanța – echipe cu pretenții în viitorul sezon. În consecință, vede prioritară stabilirea unei strategii prin care clubul să crească încet, dar sigur, din toate punctele de vedere.

Cum o vor face, asta cei care sunt acolo o știu. Și aici mă refer la conducere, la antrenori, trebuie să fie clară în capul lor această strategie și pe baza acestei strategii să se pregătească. E foarte greu. În al doilea rând, Rapidul în acest moment nu are posibilități prea mari financiare ca să poată aduce jucători cu experiență, de valoare, care să dea un plus măcar de încredere tuturor celorlalți. Și atunci lucrurile sunt complicate pentru Rapid, dar este ceva normal, lucru care i se poate întâmpla oricărei echipe care promovează. Dacă stai bine și analizezi echipele care vin din liga a doua, vei constata că au probleme de a-și păstra locul în prima ligă, a completat Lucescu Jr.