EXCLUSIV. Răzvan Burleanu l-a sunat pe Edi Iordănescu pentru postul de selecționer! Boloni, varianta a treia?

Mariana Podeanu 23.11.2021, 15:03
EXCLUSIV. Răzvan Burleanu l-a sunat pe Edi Iordănescu pentru postul de selecționer! Boloni, varianta a treia?

Avem Guvern, dar n-am selecționer. Dacă la nivel politic, căutările au luat sfârșit, la nivel de federație, cursa pentru viitorul antrenor al echipei naționale abia a pornit.

În ultima zi de noiembrie, Mirel Rădoi va fi istorie pentru prima reprezentativă, asta doar dacă nu se va întâmpla vreo minune. Dar cum nu este cazul și cum federația nu poate lua ostatici, Rădoi și-a încheiat mandatul ca selecționer al naționalei.

Surpriza, care nu este totuși chiar o… surpriză, e că, din outsider, ultimul intrat în ”competiție” pe lista eligibilă, Edi Iordănescu s-a transformat în favorit. Antrenorul plecat cu mare scandal recent de la FCSB vine tare pe turnantă.

N-a trecut decât o săptămână de când fiul generalului Iordănescu promitea că-și va da foc la carnetul de antrenor, dacă se dovedește că a demisionat ca să preia echipa națională, având aranjat locul, așa cum a subliniat Gigi Becali.

Iar surse autorizate susțin pentru playsport.ro că, după ce Rădoi a refuzat prelungirea, iar Hagi a declinat oferta, Răzvan Burleanu a ”sărit” câteva nume de pe listă direct la Edi Iordănescu. Și l-a sunat!

Istoria se repetă cu Mutu

Prima întâlnire dintre președintele FRF și Edward Iordănescu s-ar fi cosumat deja, semn juniorul este împins puternic din spate.
Și de asemenea, semn că Edi este cu adevărat prima opțiune, încă de dinainte ca Burleanu să-i facă oferta mai mult simbolică lui Gheorghe Hagi, intuind deja că se va lovi de refuzul Regelui.

Discuțiile au fost deschise așadar cu Iordănescu junior. Care i-a luat fața, din nou, ca la CFR Cluj, iarna trecută, lui Adrian Mutu. Prin culise se vorbește despre influența viitorului ministru al apărării, Vasile Dâncu, cel care l-ar propulsa pe băiatul lui Puiu Iordănescu înaintea tuturor celorlalți candidați.

Iar discuțiile de acest gen par să fie alimentate și de anumite detalii. Cum ar fi acestea: dacă în fața lui Mutu ar avea un atuu, acela de a-și fi trecut titlul cu CFR în palmares, Edi n-ar avea însă niciun argument în fața unor antrenori precum Ladislau Boloni sau Victor Pițurcă, care întrunesc toate cerințele federalilor în CV. Experiență, trofee, sunt români și au mai fost selecționeri, ceea ce cu Edi nu s-a întâmplat.

”În ultimii 15 ani nu m-a sunat nimeni de la FRF!”

Legenda spune că prin federației circulă mai multe povești. Una, cum că Burleanu își va motiva respingerea lui Mutu ca și selecționer prin faptul că ”briliantul” a lăsat echipa națională Under 21 și a plecat la FC U Craiova, în primăvară.

Iar la Pițurcă, la fel. Că în octombrie 2O14, Piți și-a reziliat contractul cu actuala administrație FRF pentru banii de la Al Ittihad.
Doar niște alibiuri, însă, care să mai cosmetizeze alegerea „cu dedicație” a lui Iordănescu junior, care în condițiile în care Olăroiu, Petrescu, Luceștii sau chiar Reghecampf au contracte, iar Mutu și Pițurcă n-ar avea ”intrare”, mai are un singur contracandidat.

Și anume, Ladislau Boloni, pe care ar fi trebuit să-l contacteze până la acest moment Mihai Stoichiță, conform unor surse. Însă asta nu s-a întâmplat, până acum.

”Dacă m-a sunat cineva de la federație? Vă răspund la această întrebare: în ultimii 15 ani, nu m-a sunat nimeni!”, a declarat Boloni în exclusivitate pentru playsport.ro.

Oricum, timpul nu pare pierdut, în condițiile în care nu se grăbește nimeni, până la 1 decembrie. Poate și pentru că zarurile par să fie aruncate deja!

Urmăriți Playsport.ro și pe