EXCLUSIV. Reacție tare a lui Nae Constantin după victoria cu Rapid: „Au venit cam pe vârfuri la Ploiești. Nu ne dădeau gol nici dacă jucam trei zile”

Justin Gafiuc 14.08.2022, 12:40
EXCLUSIV. Reacție tare a lui Nae Constantin după victoria cu Rapid: „Au venit cam pe vârfuri la Ploiești. Nu ne dădeau gol nici dacă jucam trei zile”

Sâmbătă seara, Petrolul a scos toate cele trei puncte în fața unui Rapid pe val, după trei victorii consecutive în L1. Antrenorul gazdelor, Nicolae Constantin, a urmărit din tribună golul lui Grozav și disputa aprinsă de pe gazon, fiind în stare de suspendare. Dar emoțiile succesului sunt la fel de intense!

Reacție tare a lui Nae Constantin după victoria cu Rapid

– Domnule Constantin, cum ați trăit din tribună succesul cu Rapidul?

– Meciul se vede mai bine de sus, dar intensitatea rămâne aceeași. Mi-ar fi plăcut să fiu la final pe teren, alături de băieți, să ne îmbrățișăm, să ne bucurăm, dar o vom face la următoarea victorie. Fiind suspendat, cu mine s-a deschis aplicarea noii reguli. M-am așezat unde mi-a zis observatorul, n-am încercat să vorbesc la telefon, să dau mesaje. N-am vrut să dau loc la niciun fel de interpretări și e mai corect așa.

– Dar au fost momente în care ați fi simțit nevoia să interveniți?

– Chiar deloc! Am avut la dispoziție toată săptămâna să pregătim jocul. Echipa a făcut pe teren exact ceea ce am lucrat și am gândit cu toții. Existau deja strategii pentru orice scenariu, dacă nu e rezultatul favorabil, dacă trebuie să ne blocăm, dacă forțăm. Au jucat exact cum le-aș fi transmis și eu de pe margine.

”Și eu mai spun lucruri trăznite după meciuri”

– A fost o victorie mai specială prin prisma faptului că Rapidul înseamnă o carte specială în CV-ul dumneavoastră, nu?

– Asta e clar că m-am simțit foarte bine ca jucător la Rapid, dar acum lăsăm totul deoparte. Sunt la Petrolul, fac tot ce depinde de mine ca să câștigăm. Am prieteni în Giulești printre suporteri, în conducere, la nivelul jucătorilor, mă gândesc la Săpunaru, de exemplu. Dar meciul e una, amiciția și respectul alta. Cele din urmă nu vor dispărea niciodată, dar adversari am fost și vom mai fi. Nu cred că se supără nimeni de acolo pe mine că-mi fac treaba onest acolo unde muncesc.

– Săpunaru a fost foarte vocal după meci, acuzând stilul anti-joc prin care Petrolul a câștigat.

– Și eu mai spun lucruri trăznite la cald. Mă duc la conferințe după meciuri sau la flash intrerviuri, zic niște chestii, apoi, după ce revăd partida și sunt mai liniștit, îmi dau seama că am scos niște aiureli. Îi înțeleg că au fost supărați. Azi, probabil, n-ar mai declara aceleași lucruri. Și, ca să fac și eu o glumă, îi răspund lui ”Săpun”: da, ne apăram și trei zile dacă era nevoie, dar tot trei zile nu luam gol! Ăștia suntem! Avem o strategie, Petrolul nu dispune de banii de la CFR, FCSB sau Rapid, nu ne permitem să facem transferuri ieșite din comun, așa că trebuie să scoatem maxim cu ce putem. Când am avut posibilitatea, am pus și jos mingea, am încercat să construim, dar cât ne-a permis jocul și interesul rezultatului.

”Ei sunt principalii vinovați că au pierdut”

– Au părut însă niște declarații destul de tăioase!

– Nu sunt în măsură să dau sfaturi celor de la Rapid, dar dacă-și propun să ascundă înfrângerea de la Ploiești în spatele acestor fraze, s-ar putea să aibă surprize și mai neplăcute în viitor. Ei sunt principalii vinovați pentru că nu au obținut un rezultat pozitiv cu Petrolul, nu strategia noastră, pe care n-au putut s-o contracareze.

– Atmosfera din tribune?

– Fenomenală! Nu mă așteptam să fie chiar așa de spectaculoasă! Absolut tot stadionul a fost la înălțime, de la fantasticii suporteri ai Petrolului, peluza ”Ilie Oană”, Peluza Latină, până la tribuna oficială și grupul de fani ai Rapidului, capabil să țină piept oriunde unei întregi arene.

Nicio surpriză din partea lui Gicu Grozav

– Vă felicitați că l-ați readus la echipă pe Grozav?

– Știam ce poate. De-asta l-am adus: să dea goluri, să fie dedicat echipei! Sunt convins că mulți nu și l-ar fi imaginat pe Grozav cel de azi, cum aleargă, cum se pune în slujba grupului, cum face faza defensivă. Alții cu valoarea lui poate ar fi strâmbat din nas dacă le cereai să mai bage șprinturi în spate și o alunecare pe tușă. Nu e cazul lui Gicu Grozav. Era un copil în urmă cu zece ani la Petrolul. Între timp s-a maturizat, conștientizează ce trebuie să facă. Începuse un pic mai greu, firesc, deja se porniseră niște comentarii, dar am discutat amândoi, i-am explicat ce face bine și unde greșește, a înțeles, iar rezultatele se văd. Golurile lui au adus șase puncte. Avea nevoie de această confirmare, care a venit, iată, la momentul potrivit!

– A funcționat însă și un pic de șansă, fiindcă Moldovan a scăpat mingea printre mâini!

– Se întâmplă și la case mai mari. Moldovan rămâne însă unul dintre cei mai buni portari ai României. Pe mine m-a bucurat cumva că Rapidul a venit după trei victorii consecutive, fiindcă intuiam pericolul unei relaxări.

”Tamaș a ținut un discurs fantastic în vestiar”

– Cu nasul pe sus?

– Nu, dar au venit cam pe vârfuri la Ploiești! N-am fost pe teren, dar mi-au povestit colegii că au venit cu o atitudine superioară, nu prea răspundeau. Ca jucător, când vezi astfel de abordări, te energizezi imediat ca să-i bați. Ei discutau deja și de titlu, dar campionatul ăsta e lung și se pot întâmpla multe surprize.

– Tamaș nu se dezminte: feroce pe gazon, savuros în fața microfonului!

– Pe Gabi l-am dorit mult, cu bune și cu rele! Deocamdată, le-am întâlnit doar pe cele bune, pe toate fronturile. E un om de bază, ne ajută enorm, inclusiv pe mine ca antrenor. Când cei tineri îl văd cum se pregătește, îi obligă cumva să țină sus ștacheta. Știe și când să mai ridice tonul, iar în timpul meciurilor e de mare sprijin să ai pe teren un fotbalist ca Gabi Tamaș, care îi așează, îi organizează, îi impulsionează. Am înțeles că și acum, înaintea partidei cu Rapidul, a ținut un discurs fantastic în vestiar înainte ca băieții să iasă pe teren pentru meci.

”Vrem să continuăm seria bună și la Craiova”

– Se simte deja stofa de antrenor?

– Nu știu dacă asta va dori să facă în viitor, dar am înțeles de la el că intră la licență. E un tip cu personalitate, știe ce vrea, s-ar putea impune fără probleme în vestiar sau în fața conducătorilor. Acum, depinde să găsească și conducători care să accepte să lucreze cu un tip cu personalitatea lui Tamaș.

– Ți-e teamă că, după două victorii, urmează o frână?

– Deloc! Am discutat cu băieții, le-am transmis că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Urmează o deplasare dificilă la Craiova, unde vom întâlni cea mai în formă echipă a momentului, după părerea mea, dar vom mereg acolo cu scopul de a obține un rezultat bun. Una peste alta, sunt însă mulțumit cu ce am obținut în startul acesta de sezon, cu excepția câtorva regrete de la înfrângerile cu Voluntari și UTA, partide de la care poate am fi avut posibilitatea de a scoate mai mult. Mergem însă cu capul sus înainte!