Mirko Ivanovski, omul meciului, după Petrolul – Rapid 1-0: „Cu așa atmosferă, câștigăm cu orice echipă din România!”. Tamaș, senzațional: „V-am pupat, sănătate”

Olteanu Ștefan 14.08.2022, 00:19
Mirko Ivanovski, omul meciului, după Petrolul – Rapid 1-0: „Cu așa atmosferă, câștigăm cu orice echipă din România!”. Tamaș, senzațional: „V-am pupat, sănătate”

Petrolul Ploiești a învins Rapid București în runda cu numărul 5 a Superligii, scor 1-0, iar elevii lui Nicolae Constantin leagă a doua victorie la rând în campionat. Golul decisiv de pe arena „Ilie Oană” a fost marcat de Gicu Grozav, însă atacantul a profitat și de o gafă imensă a portarului Horațiu Moldovan.

Petrolul Ploiești – Rapid București 1-0. A doua victorie la rând pentru ploieștenii lui Nicolae Constantin

Nou-promovata Petrolul Ploiești a început foarte bine duelul cu Rapid București de pe arena „Ilie Oană” și din prima ocazie importantă pe care a avut-o a reușit să deschidă scorul.

În minutul 23, o greșeală a lui Crepulja i-a permis lui Ivanovksi să recupereze mingea într-o poziție periculoasă. Acesta l-a servit pe Grozav, care și-a făcut culoar de șut și a finalizat pe scurt de la marginea careului. Moldovan era pe minge, însă a gafat incredibil și a scăpat balonul în plasă.

Rapid a ratat și ea o ocazie importantă în finalul primei reprize, prin francezul Papeau, însă tabela de marcaj a rămas nemodificată.

În repriza secundă, ploieștenii au închis jocul foarte bine și Rapid s-a apropiat cu greu de poarta adversă. Ioniță și Albu au ratat câteva oportunități, însă golul marcat de Grozav în minutul 23 s-a dovedit a fi decisiv în cele din urmă.

Petrolul Ploiești s-a impus cu 1-0 în fața Rapidului și leagă a doua victorie la rând în Superliga, după cea cu U. Cluj, scor 1-0 în runda precedentă.

Mirko Ivanovski, omul meciului: „Cu așa atmosferă, câștigăm cu orice echipă din România”

Mirko Ivanovski a oferit pasa decisivă de la golul lui Gicu Grozav.

„Un meci foarte greu pentru noi, un derby adevărat cum trebuie să fie în România și o mare victorie pentru noi. Am meritat și noi, dar și suporterii care au umplut stadionul.

Sunt bucuros, dar nu înseamnă prea mult pentru mine că am fost omul meciului. E important că echipa a câștigat și mai ales că e un mare derby. Sunt foarte bucuros că am câștigat. E o victorie care contează foarte mult, ne bucurăm azi și mâine, iar de luni facem analiză pentru meciul următor.

Am analizat foarte bine Rapidul, știam că e o echipă bună care pasează, care are jucători valoroși la mijloc. Dar am închis bine la mijloc. Știam unde sunt periculoși.

Cu atmosfera asta, ar fi normal să câștigăm fiecare meci, cu orice echipă din România”, a declarat Ivanovski, la Digi Sport.

Gabi Tamaș a făcut senzație la flash-interviu: „V-am răspuns la toate întrebările. Sănătate, v-am pupat!”

Gabi Tamaș este încântat de progresul pe care l-a făcut echipa sa în ultimele etape. Petrolul a legat două victorii la rând, scor 1-0 cu U. Cluj și 1-0 cu Rapid.

„Pentru mine, derby-urile…. Am jucat multe la viața mea. Am auzit și eu că e primul derby din România, din 1934 ce mi-ai spus tu în interviul trecut. S-a văzut, cred că s-a văzut și în tribune. Chiar am avut emoții și eu, la vârsta pe care o am. Când am văzut tribunele pline și cum ne aclamau oamenii, sper că i-am făcut fericiți.

Hai să va spun eu, să nu mă mai întrebați voi. Să vă explic ceva. Punctele sunt la noi, da? În play-off sau unde vrem noi să ajungem, trebuie să acumulăm puncte. Cu anti-fotbal, CFR a câștigat campionatul 5 ani la rând. Am jucat primele două etape extraordinar și am pierdut. Am mai declarat, mai bine joc anti-fotbal și câștig, decât să joc plăcut ochiului și să pierd. Nu am venit aici să retrogradez, Gicu (n.r. – Gicu Grozav) la fel. Deci v-am răspuns la toate întrebările, sănătate, v-am pupat”, a declarat Gabi Tamaș, după Petrolul – Rapid 1-0.

Gicu Grozav, din nou decisiv pentru Petrolul. „Ne-au înghesuit puțin”

După ce a marcat golul victoriei în U. Cluj – Petrolul 0-1, Gicu Grozav a ieșit din nou la rampă și a fost decisiv și în Petrolul – Rapid 1-0. El a fost autorul reușitei de trei puncte și a bifat al doilea gol în tricoul ploieștenilor.

„A fost extraordinar. Mă bucur că am ieșit învingători după un meci foarte greu, în care a trebuit să muncim foarte mult. Știam că ne așteaptă un meci greu, un derby.

A fost un derby frumos, cu o atmosfera incredibilă. Ne bucurăm că am ieșit învingători și îi dăm înainte.

Nu știu de ce nu am mai atacat, poate jocul ne-a dus în această direcție. Au venit peste noi, am încercat să ne apărăm mai bine. Ne-au înghesuit puțin, să zic așa. Dar am stat bine, am avut determinare bună și după ce am suferit am luat cele trei puncte.

Normal, dacă nu iei gol, iei cel puțîn un punct. Dar am abordat meciul în acest fel, să stăm bine în apărare și să îi surprindem pe contraatac. Știam că vor veni să dea gol, erau într-o formă bună. I-am așteptat bine, i-am prins o dată le-am dat gol și acesta a fost rezumatul.

Publicul ne-a dat energie. Ne-a dat și înainte de meci și pe durata meciului, o atmosferă superbă, ne-au împins de la spate. Ne bucurăm, o să sărbătorim puțin și de mâine-poimâine o să ne concentrăm la meciul următor.

Eu mă simt foarte bine că am marcat într-un derby, e un lucru foarte frumos, mai ales când reușești și să câștigi. Mă bucur, dar important e că toți am lucrat pentru a câștiga cele trei puncte. Toți am dat 100% și sperăm să o ținem așa în continuare. Victoriile o să ne dea încredere, e normal. Am reușit-o pe a doua la rând, suntem mai încrezători, sperăm să rămânem la fel de focusati. Să ne antrenăm bine și weekendul viitor să mergem la Tg. Jiu și să câștigăm în fața Craiovei.”

VIDEO. Torțe, fumigene, ironii și incidente grave la Petrolul – Rapid. „Primvs Derby”, întrerupt minute bune! Au intervenit și pompierii. FOTO.