EXCLUSIV. Revolta din DDB. „Am dat două milioane de euro și ne îngroapă trei jucători! Mureșan l-a lăsat pe Rednic în bătaia unor golani, unor maneliști. Dacă nu poate să-i asigure liniștea, să plece cu bocceluța spre Cluj”

Cătălin Mureșanu 04.12.2021, 21:05
EXCLUSIV. Revolta din DDB. „Am dat două milioane de euro și ne îngroapă trei jucători! Mureșan l-a lăsat pe Rednic în bătaia unor golani, unor maneliști. Dacă nu poate să-i asigure liniștea, să plece cu bocceluța spre Cluj”
 • Președintele DDB Spania, filială a programului Doar Dinamo București care numără 900 de cotizanți, ia atitudine și vorbește, fără perdea, despre problemele din vestiarul lui Dinamo;
 • Dragoș Adrian Sterpu (52 ani) este alături de Mircea Rednic, însă crede că Iuliu Mureșan este apatic și-i pune la zid pe liderii vestiarului pe care-i acuză că-l lucrează pe „Puriul”: Steliano Filip, Deian Sorescu și Cosmin Matei;
 • Liderul DDB Spania spune că, în loc de păreri de rău rostite la interviuri, Steliano Filip și colegii lui ar putea renunța la salarii, cel puțini până când vor avea rezultate.
 • Bună ziua domnule Sterpu, în primul rând vreau să trasăm exact în ce calitate vorbiţi!

  Sunt preşedintele DDB Spania, o organizaţie cu 900 de cotizanţi. Din banii noştri, în ultimul timp, au fost acoperite costurile pentru o parte din lucrările de la Saftica şi s-au cumpărat calculatoare în club. Din puţinul nostru, pentru că oamenii din DDB Spania nu au salarii foarte mari, dar din puţinul lor şi imensa şi necontenita dragoste pentru Dinamo, încercăm să sprijinim echipa cu absolut tot ce putem. După meciul cu Clinceni, suporterii sunt supăraţi şi credem că jucătorii ne-au luat în râs efortul pe care noi l-am făcut. Am luat de la gura copiilor, am făcut eforturi, iar ei, în baza unui interes pe care noi nu-l înţelegem, vor să-l schimbe pe Rednic şi, pentru asta, calcă tot în picioare. Din partea noastră, DDB Spania, Mircea Rednic are tot sprijinul! În situaţia de faţă, chiar şi Zidane dacă vine la Dinamo, nu face nimic. Cu Matei, Rici (n.r. Ricardo Grigore), Filip, Sorescu pleacă orice antrenor care nu e pe gustul lor.

  Înfrângerea cu Clinceni a dus la concluzia asta sau aveți alte informații?

  Cu Clinceni a fost ultima picătură care umplut paharul. Şi dacă vor război cu suporterii, înseamnă că nu ştiu la ce echipă joacă. Declaraţia lui Steliano Filip de după meci, cum că-i este ruşine, nu ne încântă.

  Adrian Sterpu, presedinte DDB Spania
  Adrian Sterpu, presedinte DDB Spania

  „Dacă vor să ne respecte, până au rezultate, să joace fără salariu, că l-au cam luat degeaba”

  Dar ce ar fi trebuit să spună după un aşa meci şi o asemenea evoluție?

  Dacă vrea să ne respecte, să refuze salariul până nu vin rezultatele, oricum l-au cam luat degeaba. Dinamo, în ultimele luni, din banii suporterilor, a plătit aproape un milion de euro salarii, taxe şi, din partea echipei, nu a venit niciun fel de rezultat. În locul lor puteau intra băieții noştri de la Dinamo Mostoles, care joacă aici, în Spania, în liga a V-a, echipă formată din instalatori, constructori, oameni de rând. Cred că dacă erau ei în locul lor, rezultatele ar fi fost aceleaşi, însă măcar vedeam devotament, bagau piciorul la minge, se sacrificau pentru stema pe care o au pe piept.

  „Mureșan l-a lăsat pe Rednic în bătaia unor golani, unor maneliști. Antrenorul are nevoie de liniște, iar domnul Mureșan trebuie s-o asigure, dacă nu, să plece cu bocceluța spre Cluj”

  Lui Mircea Rednic nu-i găsiţi vreo vină? Totuşi a avut ceva timp la dispoziţie şi, în plus, a adus mai mulţi jucători care nu au demonstrat absolut nimic?

  Nu am capacitatea de sinteză să spun că Mircea Rednic a greşit. Pot să-i reproşez că iese şi critică jucătorii, însă se întamplă lucruri ciudate, pe unele le știm, pe altele e posibil să nu le cunoaștem. Torje, de exemplu, întrebat dacă este necesar un psiholog la echipă, a spus că psihologul, dacă vine, o să rămână șocat. Atunci ce să credem? Repet, eu nu vorbesc despre forma lui Filip, Sorescu, Rici sau Matei și care mai sunt, eu mă refer la atitudinea lor, comportamentul pe care-l au, dacă-i văd că mor pe teren, că fac orice și atât pot, ce să fac, pot să spun ceva?

  Atunci conducerii aveți ce să-i reproșați, mă refer aici la Iuliu Mureșan, responsabil cu partea sportivă?

  Da! Domnului Mureșan o să-i spun că nu este un bun conducător! Dacă sunt probleme cu jucătorii, prima persoană care trebuie să rezolve acest lucru este domnul Mureșan. Nu să-l lase pe Rednic în bătaia unor golani și maneliști. Ei cred că-l lucrează pe Rednic, însă iși bat joc de milioane de dinamoviști. Nu trebuie să ieşi, tu, jucător la Dinamo, să spui că îmi este rușine, trebuie să mori pe teren. Noi avem experiența asta dureroasă, ne-au murit jucători având tricoul lui Dinamo pe ei. Ăștia trebuie să vină cu bani de acasă să îmbrace echipamentul ăsta! Să primească bani când au rezultate, e singurul mod prin care ne arată că suferă pentru Dinamo, nu cu păreri de rău la declarații. Vreți să vă dau un exemplu? Argeșul a preferat sa nu dea antrenorul afară şi a pastrat doar doi jucatori și uite, acum, ce rezultate are echipa! Au avut încredere în Prepeliță, au îndepărtat jucătorii și au făcut un lucru extraordinar. Noi ce să facem? Cine vrea să rămână la Dinamo, să îşi dea sângele pentru echipă, altfel să plece! Nu poți să râzi de un asemenea club!

  Vă întreb dacă nu au fost și greșeli făcute de DDB?

  Ce să spun? Să se duca Elias peste ei în vestiar și să-i ia la bataie? Am încercat, prin orice formă, să facem bani, să sprijinim echipa. Ce să facă DDB? Să se ducă să-i spună lui Mureșan cum să reacționeze când în vestiar sunt aceste probleme extrem de grave, să-i spună lui Matei, lui Steliano, lui Sorescu, cum să bată cornere? Le-au arătat cei de la Clinceni, jucători neplătiți de luni bune, cum se face, au dat gol din corner. Concret, Rednic are nevoie de liniște, iar domnul Mureșan trebuie s-o asigure, dacă nu, să plece cu bocceluța spre Cluj. Dacă e nevoie să renunțăm la 23 de jucători din 30, să o facem, ori rămân și își dau sângele, ori sunt liberi să meargă la Barcelona, Roma, Liverpool, care sunt sigur că-i așteaptă. Iuliu Mureșan să vină în vestiar, să spargă bisericuțe, aere, fumuri, orice. Altfel, e o mare problemă, am dat două milioane de euro să facem ce? Să ne îngroape trei jucatori! Să se gândească bine, ori mor pentru Dinamo, altfel, cu toate riscurile, să plece!

  Programul Doar Dinamo București are un purtător de cuvânt și trebuie să spun, din nou, că reacția dumneavoastră reprezintă părerea fanilor cotizanți din DDB Spania, după cum spuneți, aproximativ 900 de oameni, să nu existe vreo problemă de interpretare!

  Poate fi o problemă. Eu vorbesc în numele celor din Spania, care sunt la noi, majoritatea celor din DDB Spania. Nu vreau să interferez cu conducerea DDB de la București. Nu ştiu ce vină are DDB acum, când au greșit, au greșit, iar eu, indiferent de riscuri, am intervenit și mi-am spus părerea. E opinia unui preşedinte de organizație care știe ce a pățit după meciul cu Clinceni, care știe ce se întâmplă la echipă și care, după ce a văzut reacțiile oamenilor din filiala sa, a luat decizia de a trage un semnal de alarmă. Nu vreau sa trec peste deciziile conducerii DDB, însă cu toții facem parte din acest program și avem dreptul la opinie, mai ales dacă știm ce se întâmplă la echipă. Am vorbit cu Cornel Dinu și nu-i venea să creadă că trăiește așa ceva. Îmi este frică! Ar trebui să vorbim despre ceva frumos, însă, să nu ajungem să plângem. Dezamăgirea este cruntă, am discutat și cu Marius Niculae, ambii merg, așa cum știm și credem și noi, pe faptul că jucătorii au ceva între ei.

  „Dacă domnul Mureșan nu este capabil să rezolve problema asta, să ia atitudine, dacă cei din conducere nu pot acționa, o s-o facem noi, suporterii, oricare am fi, din Spania, București sau Anglia. Și atunci e mai grav!”

  Însă poate, prin reacția dumneavoastră, faceți mai mult rău, vă gândiți la acest aspect?

  Am răbdat, strângem din dinți, am sperat, însă când te bate o echipă care nu a învins pe nimeni, ce să facem, să așteptăm retrogradrea în liniște? Să nu creadă cineva că suntem ca Borcea, Turcu și alții, că ieșim și facem iureș, însă jucătorii să își numere merciurile fără victorie. După rușinea asta cu Clinceni, domnii fotbaliști au trei meciuri în care, dacă nu luăm puncte, măcar să vedem că își dau viața pe teren. Și dacă o să fie așa, iar Dinamo retrogradează, retrogradăm cu toții, bărbătește, ținându-ne de mână! Dacă domnul Mureșan nu este capabil să rezolve problema asta, să ia atitudine, dacă cei din conducere nu pot acționa, o s-o facem noi, suporterii, oricare am fi, din Spania, București sau Anglia. Și atunci e mai grav. Ce să facem? Să își bată Matei, Steliano și Sorescu joc de noi, de familiile noastre? Cum mă simt eu când un instalator care a venit aici să câștige un euro în plus, ca să-l trimită la copil și la nevastă acasă și pe care-l dă la Dinamo, îmi spune, cu lacrimi în ochi, că e umilit și nu înțelege cum unii fotbaliști își bat joc? Să tac? Nu!

Urmăriți Playsport.ro și pe