EXCLUSIV. Revoluție la FCSB. Gigi Becali plătește zeci de mii de euro pentru facilitarea comunicării: „Înlocuiește WhatsApp-ul!” Cum vor fi monitorizați jucătorii

Robert Zanfir / 28.07.2022, 10:08
EXCLUSIV. Revoluție la FCSB. Gigi Becali plătește zeci de mii de euro pentru facilitarea comunicării: „Înlocuiește WhatsApp-ul!” Cum vor fi monitorizați jucătorii

Ilie Alexe a vorbit la Playsport Live despre măsurile decise de Gigi Becali pentru dezvoltarea Academiei FCSB. Coordonatorul centrului de copii și juniori al roș-albaștrilor a dezvăluit detalii despre o platformă de comunicare cu costuri de zeci de mii de euro. Aceasta va facilita interacțiunea cu juniorii și cu părinții.

Într-un moment în care Gigi Becali vorbește mai mult despre vânzarea echipei decât despre viitorul la cârma FCSB, șeful centrului de copii și juniori vorbește despre investiții spectaculoase și care țin mai mult de domeniul fantasticului când vine vorba despre fotbalul românesc. Una dintre acestea este o aplicație prin care activitatea școlară a juniorilor este monitorizată de antrenorii din Academie și specialiștii din conducerile tehnice ale clubului.

Revoluție la FCSB. Gigi Becali plătește zeci de mii de euro pentru facilitarea comunicării. Cum vor fi monitorizați jucătorii

Mai mult, Ilie „Bebe” Alexe a dezvăluit la Playsport Live despre implementarea unei platforme de comunicare. Acesta va costa zeci de mii de euro și va înlocui WhatsApp-ul în relațiile cu juniorii și cu parinții.

„Clubul FCSB investește în ceea ce înseamnă infrastructură și logistică. În acest moment s-a achiziționat în cadrul clubului o platformă care monitorizează și înlocuiește whatsapp-ul în comunicarea cu jucătorii și cu părinții.

Va fi implementată în decursul unui an. Este un contract pe cinci ani de zile, este o sumă foarte mare. Pentru a monitoriza mult mai bine evoluția jucătorilor, pentru a avea o comunicare la nivelul clubului, nu doar individual antrenor cu copiii, cu fiecare jucător sau cu părintele jucătorului.

Depinde de pachetul pe care îl iei, pleacă de la minimum 6 mii de euro, până la 30 și ceva de mii de euro anual”, a spus Ilie Alexe la Playsport Live.

Sistem 3D pentru analiză video pe terenurile FCSB

„În același timp, de un an de zile avem un sistem profesional de monotorizare permanentă a tuturor activităților desfășurate pe teren. Îmi permite să monitorizez atunci când se desfășoară jocul și poarta opusă sau inclusiv ce se întâmplă pe marginea terenului. Ne-a ajutat foarte mult în a educa antrenorii de a face analiza video, în a prezenta imaginile jucătorilor, în a vedea fazele și din alt unghi.

Este 3D tot sistemul, sunt cinci camere pe fiecare teren. Eu știu că sezonul acesta se extinde acest sistem pentru încă două terenuri. Știu că am achiziționat acum trei luni de zile doua sisteme mobile, acum achziționam al treilea sistem.

Noua platformă de comunicare cu copiii noi ne-am propus să o implementăm într-un an de zile. Dar cei din Olanda ne-au spus că o vom implementa în trei ani de zile. Am avut o altă platformă, dar nu a reușit să dezvolte aplicația pentru telefon, pentru tabletă la cerințele clubului. Ne-am îndreptat către Olanda. Am mers către academiile de top și am întrebat cu cine lucrați? Și am zis să mergem să lucrăm și noi cu aceste societăți”, a mai spus Ilie Alexe la Playsport Live.