EXCLUSIV. Rică Răducanu, resemnat față de „tricolori”. „S-au schimbat vremurile în care mă duceam la cornere la ei în careu” Legenda Giuleștiului dă exemplul Ungariei

Andrei Alexandra 24.09.2022, 14:37
EXCLUSIV. Rică Răducanu, resemnat față de „tricolori”. „S-au schimbat vremurile în care mă duceam la cornere la ei în careu” Legenda Giuleștiului dă exemplul Ungariei
  • România a făcut egal în Finlanda și suntem cu un pas în a treia urnă a Ligii Națiunilor. „Tricolorii” trebuie să scoată un rezultat bun luni, acasă, cu Bosnia, deja calificată în Grupa A și să spere ca Muntenegru să încurce pe Finlanda;
  • Playsport.ro l-a contactat pe Rică Răducanu, internațional în 61 de meciuri. Fostul mare portar a vorbit despre progresul făcut în ultimii ani de toate națiunile mici pe care, pe vremuri, România le învingea fără probleme. Totodată, cel poreclit Tamango a dat exemplu Ungariei, națională aflată în fruntea unei grupe cu Germania, Italia și Anglia.

„Nu mai sunt cei pe care îi băteam cu 9-0”

România rămâne invincibilă în fața Finlandei și în cea de-a 13-a confruntare directă. Totuși, „tricolorii” sunt favoriții principali să pice în Liga C a Nations League, după egalul in nordul Europei.

Playsport.ro a luat legătura cu Necula „Rică” Răducanu, cel care a fost în poarta naționalei în 1973, la victoria cu 9-0 în fața finlandezilor.

Tamango a subliniat progresul evident înregistrat de o echipă precum Finlandă în ultimii ani.

M-am uitat la meci. S-au schimbat vremurile, finlandezii nu mai sunt cei pe care îi băteam cu 9-0, când m-au prins și pe mine vreo două cornere în atac. Au avansat, pasează bine. Nu mai sunt cei cu schiurile, cum ziceam noi, pe timpuri. Și, uită-te și la țările astea mai mici, s-au dezvoltat și ele. Acum degeaba vorbim de trecut, trebuie să ne uităm la ce e în prezent.”

România are nouă victorii și patru egaluri în confruntările directe cu naționala lui Puuki.

„Nu cred că se putea mai mult pentru noi”

Rică Răducanu e reticent în ceea ce privește echipa națională. În același timp, fostul mare portar a dat exemplul vecinilor din Ungaria.

După cum s-a văzut, suntem toți acolo, dar mai mult nu cred că se putea pentru noi. Nu este o diferență mare. Ce mai zici de Ungaria care a bătut pe Germania? Toate echipele pasează, au învățat fotbal. Nu mai e ca pe vremuri când echipele mici aveau un singur jucător pe care se bazau. Toate țările sunt acolo, nu mai există una peste.”

Cel care și-a dedicat cea mai mare parte a carierei Rapidului și-a anunțat prezența pe „Giulești” luni, la meciul cu Bosnia.

Da, luni sunt obligat-forțat la meci, la România – Bosnia, pe Giulești. Cum să lipsesc? E aici lângă mine.”

Pe lângă celebrul 9-0, Răducanu a mai apărat, în fața Finlandei, în alte trei partide, în perioada 1970-1973, fie în preliminarii pentru Campionatul European, fie pentru Mondial. Palmaresul, per total, este de trei victorii și un egal.

Urmăriți Playsport.ro și pe