Românul care a stat în preajma lui Steven Gerrard, antrenorul lui Ianis Hagi la Rangers: „Am ajuns acolo din întâmplare”

Mihai Rosoiu / 07.04.2021, 21:54
Românul care a stat în preajma lui Steven Gerrard, antrenorul lui Ianis Hagi la Rangers: „Am ajuns acolo din întâmplare”

Românul care a stat în preajma lui Steven Gerrard, antrenorul lui Ianis Hagi la Rangers a vorbit pentru Playsport.ro. Daniel Lupașc este un nume mai puțin cunoscut la nivel național. Târgovișteanul este, în schimb, unul dintre partenerii unei firme internaționale, care colaborează cu importante cluburi sportive din toată lumea.

Înainte de a deveni partener cu drepturi depline la această societate, Daniel Lupașc a fost agent de pază în Anglia. Aici a avut parte de o experiență cu totul specială. Românul a avut șansa de a se afla în anturajul lui Steven Gerrard, actualul antrenor al scoțienilor de la Rangers FC.

Românul care a stat în preajma lui Steven Gerrard, antrenorul lui Ianis Hagi la Rangers

Daniel Lupașc este o persoană foarte modestă. Chiar dacă firma la care este partener are o colaborare strânsă cu cele mai importante cluburi din Bundesliga, Lupașc nu consideră că subiectul întâlnirii cu Gerrard trebuie să capete o dimensiune mare.

Nu e prima dată când vorbesc despre momentul în care am lucrat pentru Steven Gerrard. Uneori s-a înțeles greșit ceea ce eu am spus. Poate eu am transmis mesajul eronat. Relația mea cu antrenorul lui Ianis Hagi nu a fost nicidecum una apropiată. E adevărat, am lucrat pentru el. Am făcut parte din echipa care-i asigura paza și protecția locuinței și familiei sale. Numai că acest angajament nu s-a întins pe o perioadă prea îndelungată. A fost temporară și întâmplătoare”, rememorează Daniel Lupașc.

Romanul care a stat in preajma lui Steven Gerrard antrenorul lui Ianis Hagi la Rangers
Romanul care a stat in preajma lui Steven Gerrard antrenorul lui Ianis Hagi la Rangers

Românul care a făcut parte din echipa de bodyguarzi a fostului „cormoran” a explicat și cum a reușit să ajungă în această postură:

A fost o întâmplare norocoasă pentru mine. De ce? Eram agent de pază în Anglia și l-am cunoscut pe șeful echipei care se ocupa de paza și protecția lui Steven Gerrard. Practic, fiecare jucător important al cluburilor mari de acolo are o adevărată „armată” în jurul său. Revenind, mă cunoșteam cu șeful celor care se ocupau de siguranța lui Stevie G. Unul dintre acești băieți a avut unele probleme, iar eu am fost rugat să-l înlocuiesc și am acceptat. Așa cum vă spuneam, a fost un mare noroc”, a subliniat Lupașc.

Steven Gerrard, un fotbalist model și o persoană fără aere de vedetă

Actualul tehnician al lui Ianis Hagi era o persoană foarte modestă și în afara terenului. Cel puțin asta susține Daniel Lupașc. Românul a povestit că nu a observat niciun gest ieșit din comun al fostei glorii de la FC Liverpool:

Așa cum v-am spus eu și Steven Gerrard nu am interacționat foarte mult. Îl vedeam mereu, când ajungea acasă. Se comporta admirabil cu toată lumea. De la cei care lucrau în casa lui până la noi, agenții de pază. Un om modest. Așa mi s-a părut. Fără nicio apucătură de vedetă. Repet, o persoană extrem de agreabilă și modestă. Era surprinzător pentru mine să constat asta, știind ce reprezintă el pentru fotbalul britanic în special și pentru fotbalul mondial, în general”, a mai dezvăluit Daniel Lupașc.

Romanul Daniel Lupasc, in centrul imaginii, pe stadionul din Leverkusen
Romanul Daniel Lupasc, in centrul imaginii, pe stadionul din Leverkusen

Românul care a stat în preajma lui Steven Gerrard, antrenorul lui Ianis Hagi la Rangers crede că felul de a fi al britanicului poate să reprezinte un model  pentru toți cei care activează în acest domeniu: „Un fotbalist enorm, o persoană liniștită și fără aere”. Așa a sunat caracterizarea unei glorii a fotbalului mondial făcută de un fost angajat.