EXCLUSIV. S-a făcut: Ionuț Radu a semnat cu Cremonese! Portarul a renunțat la circa 400.000 de euro din salariu pentru a pleca de la Inter

Justin Gafiuc 05.07.2022, 13:28
EXCLUSIV. S-a făcut: Ionuț Radu a semnat cu Cremonese! Portarul a renunțat la circa 400.000 de euro din salariu pentru a pleca de la Inter

Ieșit din prim-plan în ultimii doi ani, când a prins doar patru jocuri la Inter și a rămas în umbra veteranului Samir Handanovici, Ionuț Radu începe o nouă aventură în Serie A. Ceea ce s-a rostogolit în ultimele zile, trecerea portarului român la Cremonese, a devenit o mutare oficială.
Internaționalul a semnat luni seară un contract pe un sezon cu gruparea lombardă, iar tranzacția e una mai stufoasă. Radu trece sub formă de împrumut la Cremona, dar, pentru ca Inter să accepte mișcarea, i-a impus jucătorului o prelungire a angajamentului pe încă un an, adică până în vara lui 2024.

Milanezii au renunțat să mai impună clauză de răscumpărare

În schimb, prin impresarul său, Oscar Damiani, portarul a obținut un avantaj: milanezii au renunțat la ideea de a impune o clauză de răscumpărare la sfârșitul împrumutului la Cremonese, ceea ce-i va oferi jucătorului o mai mare libertate în mercato, dacă va reuși un campionat bun și va atrage din nou privirile asupra sa.

Pentru a face pasul către noua sa echipă, Ionuț Radu a acceptat și o diminuare a salariului de circa 400.000 de euro. Scade de la 2,3 milioane pe sezon la 1,9 milioane, bani care vor fi suportați în cote egale de Inter și Cremonese. A fost un compromis necesar spre a ieși momentan de la Inter, unde concurența cu Handanovici, aducerea lui Onana și gafa comisă în finalul Serie A cu Bologna îi ofereau perspectiva unui alt an pe margine.

Omul decisiv în mutare va fi fost Ariedo Braida, legendarul director al lui Milan în perioada 1986-2013 și ex-Barcelona 2015-2019, actualmente consultant strategic la Cremonese, din 2020.

”Braida îl știe și-l monitorizează pe Radu de câțiva ani, îi cunoaște bine potențialul, iar acum a insistat foarte mult să-l aducă de la Inter, având încredere că va face o afacere grozavă pentru club și pentru jucător”, relatează o sursă playsport.

Va fi titular la noua echipă

Ionuț Radu va deveni opțiunea numărul unu în poarta lui Cremonese, care, după promovare, l-a cedat înapoi la Atalanta pe titularul Marco Carnesecchi, împrumutat. A rămas doar cu polonezul Dorian Ciezkowski, 21 ani, niciun minut jucat sezonul trecut. Pentru Radu e o oportunitate să-și relanseze cariera, intrată în impas în ultimii doi ani, când a bifat doar 344 de minute în 4 meciuri la Inter, 3 în Serie A și 1 în Cupa Italiei.

E inclusiv șansa de a reintra în circuitul echipei naționale, unde a fost rezervă la trei partide în martie 2021, cu Rădoi selecționer. În rest, n-a mai prins nicio convocare, dat fiind statutul său la Inter, unde a sperat că va prinde un culoar pozitiv, dar planurile nu s-au legat cum și-a dorit goal-keeper-ul.

Cremonese a revenit în Serie A după 26 de ani, timp în care, din cauza unor probleme financiare, a jucat o perioadă inclusiv în L3 și L4. Radu îl va avea antrenor pe Massimiliano Alvini, care se va afla la prima experiență în prima ligă italiană. A fost adus de la Perugia, după ce tehnicianul cu care Cremonese a obținut promovarea, Fabio Pecchia, a trecut în mod neașteptat la Parma, tot în Serie B.