EXCLUSIV. S-au liniștit apele în familia lui Ionel Ganea. A mers împreună cu soția într-un pelerinaj de 6 zile în Țara Sfântă. Ce jucător îl impresionează de la Rapid și ce șanse îi dă fiului său la Craiova

Justin Gafiuc 05.09.2022, 19:57

Aflat deocamdată în afara circuitului fotbalistic, ultima dată a activat ca director tehnic la Dunărea Călărași în L2 (septembrie 2020 – iulie 2021), Ionel Ganea a petrecut o vacanță specială în Țara Sfântă: un pelerinaj de 6 zile alături de soție. ”Ne doream de mai multă vreme să facem această vizită”, spune fostul internațional pentru Playsport.

E semnul că între cei doi lucrurile s-au reașezat, după ce actuala parteneră de viață a Ganezului, Monica Maria, medic stomatolog, ceruse anul trecut ordin de protecție împotriva ex-atacantului naționalei pentru agresiuni fizice. Ea și-a retras ulterior plângerea.

”Locuri speciale, emoționante”

”A fost o vacanță foarte frumoasă în niște locuri speciale, emoționante. Totul e acolo istorie și credință. Am mers cu un grup mai mare, am întâlnit și mulți preoți români, între care părintele Calinic de la Sf. Sava, care ne-a vorbit tuturor și mi-a spus că e plăcut impresionat să mă întâlnească și personal. Mă cunoștea doar de la televizor”, a povestit Ganea.

Referirea este la Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfințit din Pustia Iudeii. ”A luat ființă în secolul al V-lea și s-a dezvoltat in jurul chiliei Sfantului Sava, localizata în peretele de piatră din partea stângă a Pârâului Cedrilor, la mică distanță de Ierusalim. Astăzi, complexul monahal păstreaza încă două biserici, câteva capele, o trapeză și o bucătărie, o magazie si o mare cisternă pentru apă, săpată în piatră. Dintr-o scrisoare trimisă de călugării români de la Mănăstirea Sfântul Sava domniței Ruxandra, soția domnitorului Alexandru Lăpușneanu și fiica lui Petru Rareș, aflam despre generozitatea domnului român”, notează portalul crestinortodox.ro într-o descriere a așezământului.

Încântat de startul lui Sefer

Ionel Ganea a vorbit și despre parcursul curajos al Rapidului de la începutul acestui sezon. E clubul cu care a cucerit titlul în 1999.

”Felicitări lui Adi pentru ce face acolo! Profită acum și de faptul că FCSB și CFR luptă și în Europa, au luat un avantaj destul de bun, la fel ca Farul. Rapidul a pornit însă bine și campionatul precedent, după care a urmat o alunecare pe care n-au putut s-o mai oprească. E clar că experiența lui Săpunaru și Grigore își spune cuvântul, la fel și evoluțiile lui Sefer, care a impresionat până acum. Îmi place și Dugandzici. E prea devreme însă să dăm verdicte pentru titlu”, spune Ganea.

”George știe ce are de făcut”

El crede că fiul său, George, are o nouă șansă interesantă în carieră, la Craiova, unde întâlnește însă o concurență serioasă pentru titularizare în avanposturi: ultimii doi aduși, nigerianul Ibrahimi și moldoveanul Blănuță, plus Gabi Iancu, o alternativă ca număr 9 pentru Marius Croitoru.

”În primul rând, el trebuie să fie cel care crede în propriile forțe. În fotbal trebuie să te lupți mereu pentru un loc, există dubluri pe posturi, dar George știe ce are de făcut. De ce să nu se impună?”, completează Ganezu.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe