EXCLUSIV. Se alege praful de Dinamo? „Ne îngroapă!” Playsport a primit un mesaj surprinzător din partea unui investitor din umbră din Ștefan cel Mare

Robert Zanfir 15.03.2022, 08:26
EXCLUSIV. Se alege praful de Dinamo? „Ne îngroapă!” Playsport a primit un mesaj surprinzător din partea unui investitor din umbră din Ștefan cel Mare

Marian Iuhasz, cunoscut ca unul dintre cei mai potenți suporteri-investitori ai lui Dinamo, a transmis un mesaj total surprinzător prin intermediul Playsport. Dusan Uhrin a recunoscut după eșecul cu Rapid că se pregătește pentru barajul de menținere în Liga 1. Cu toate acestea, nu puține sunt vocile care se tem că până și obiectivul acesta este în pericol.

Rapid și Dinamo au jucat primul derby după încheierea sezonului regular al Ligii 1. Derby doar cu numele, dacă e să ținem cont de poziția din clasament a celor două mari rivale din București. Iar atmosfera din tribune a dus cu gândul mai mult la un amical, decât la un meci pe „viață și pe moarte”, așa cum au fost atâtea altele pe axa Giulești – Ștefan cel Mare.

Se alege praful de Dinamo. Mesaj surprinzător din partea unui investitor din umbră din Ștefan cel Mare

În ciuda situațiilor dramatice pe care le-au traversat sau le traversează, Rapid și Dinamo au ținut capul de afiș al primei etape după încheierea sezonului regular. Adi Matei și Cristi Pulhac au vorbit la Playsport Live despre a doua victorie a lui Adi Mutu pe banca Rapidului, care a coincis cu primul eșec al lui Dusan Uhrin pe banca lui Dinamo.

Aflat deja la al treilea mandat în Ștefan cel Mare, cehul nu mai reprezintă, totuși, o garanție pentru salvarea lui Dinamo. Unul dintre cei care au ținut să se pronunțe despre situația roș-albilor este nimeni altul decât Marian Iuhasz.

Cunoscut pentru discreția sa, omul de afaceri a transmis un mesaj pe contul de Facebook Playsport, chiar în timpul emisiunii Playsport Live, moderate de Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu.

„Trebuie să vedeți că în repriza a doua am jucat. Din păcate avem jucători aduși de oameni care ne îngroapă. Cei patru de la Mediaș sunt buni”, a transmis patronul firmei Delta Glass.

Membru în Comitetul Creditorilor, Marian Iuhasz lasă de înțeles că se teme chiar și pentru locul locul 8 din play-out.

„Suntem la două puncte de Clinceni. Și au început să facă plăți…”, a mai transmis acesta, după care a revenit: „Sper să prindem barajul”. Contactat imediat de Playsport, Marian Iuhasz a confirmat că este omul din spatele contului respectiv și că afirmațiile îi aparțin.

Cine este Marian Iuhasz

Patronul firmei Delta Glass este unul dintre fanii din DDB care au susținut financiar clubul în ultimii ani. Deși a virat zeci și chiar sute de mii de euro în conturile echipei, Iuhasz a preferat mai întotdeauna discreția și anonimatul.

A pompat sume enorme și a contribuit decisiv la supraviețuirea clubului, dar nu a ieșit niciodată în față, a ocolit camerele tv și a refuzat declarațiile.

Alături de un alt cunoscut mare suporter al lui Dinamo, Gheorghe Nițu, cunoscut ca „tata Nițu”, Marian Iuhasz a participat la mai multe decizii importante din viața clubului, inclusiv la celebra ședință cu Mircea Rednic, din iarna trecută.

Marin Iuhasz face parte dintre membrii votați în cadrul Comitetului creditorilor al SC Dinamo 1948 SA; Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo (președinte), Parc Hotel SA, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București și Centrul Medical Unirea SRL sunt ceilalți reprezentanți.

Eu sper să nu ajungem la baraj. Mi-e frică de echipele pe care… eu le urmăresc în ultimul timp, să văd cu cine vom cădea la baraj.
Cristi Pulhac, la Playsport Live

Urmăriți Playsport.ro și pe