EXCLUSIV. Situație incredibilă pentru Florin Tănase din partea arabilor! Ce surpriză i-au făcut fanii Al Jazira la debut și ce tratament incredibil i-au pregătit adversarii

Robert Zanfir / 21.09.2022, 19:17
EXCLUSIV. Situație incredibilă pentru Florin Tănase din partea arabilor! Ce surpriză i-au făcut fanii Al Jazira la debut și ce tratament incredibil i-au pregătit adversarii

Florin Tănase (27 de ani) se declară surprins de primirea pe care i-au făcut-o fanii lui Al Jazira. Fostul atacant de la FCSB s-a acomodat rapid în Emiratele Arabe Unite. Convocat la națională, jucătorul are acum ocazia de a dovedi că plecarea din Europa nu a provocat și „ieșirea” din fotbal.

Florin Tănase a fost „eroul” unei mici telenovele în momentul plecării de la FCSB. Atacantul se înțelesese cu o echipă din China, dar s-a răzgândit pe parcurs, după ce primit oferta arabilor. Unul dintre motivele alegerii a fost distanța mai mică față de țară, deci și față de echipa națională.

Florin Tănase, surprins de fanii lui Al Jazira

Florin Tănase s-a adaptat rapid la fotbalul arab. S-a remarcat încă de la debut. Apoi, și-a amintit că în tricoul FCSB a fost golgheterul campionatului timp de doi ani. A înscris și pentru Al Jazira, iar fanii l-au adoptat rapid. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playsport, Tănase povestește ce surprize i-au pregătit fanii, dar și adversarii.

(Cum sunt suporterii de la Al Jazira? – n.r.) O surpriză foarte plăcută! Am jucat deja două meciuri acasă în campionat și m-au impresionat. La primul meci au pregătit chiar și un banner cu chipul meu, un gest care m-a surprins și care m-a bucurat mult”, a dezvăluit Florin Tănase în exclusivitate pentru Playsport.

Florin Tănase, lider în Emirate

După trei etape jucate în Emirate, Al Jazira este lider, la egalitate cu echipa lui Cosmin Olăroiu, Al Sharjah. Fostul antrenor al FCSB îl așteaptă la revenirea de la națională. Și Daniel Isăilă va fi unul dintre rivalii lui Tănase. Totuși, între starurile campionatului se detașează Yarmolenko, Pjanic sau Paco Alcacer.

„(Îi ai adversari pe Yarmolenko, Pjanic, Paco Alcacer sau Pizzi, jucători de top. Dar cum e nivelul competiției, în general? Diferență mare între echipele bogate și celelalte? – n.r.) Chiar îmi e foarte greu să îmi fac o părere deja, a trecut prea puțin timp de când sunt acolo. Am avut un derby cu Al Ain și a fost un meci cu intensitate bună și jucători de calitate. Dar nu-mi pot da seama încă, voi vedea pe parcurs, după ce simt toate echipele.

(Pe 1 octombrie ai meci cu Bani Yas, echipa lui Isăilă, iar etapa următoare vine duel cu echipa lui Olăroriu, Sharjah. Cum crezi că vor fi aceste două meciuri? Crezi că te vor bloca mai bine antrenorii români? – n.r.) Rămâne de văzut (râde). Ar trebui să aibă suficiente argumente ca să mă contracareze bine.

Dar poate îi surprind și eu! Vom vedea pe teren. Cert e că am fost și mirat, uite, spre exemplu, în prima etapă din campionat, când am jucat cu Dibba, antrenorul lor sârb a pus un jucător să mă marcheze pe tot terenul, non-stop!”, a mai povestit atacantul.

E adevărat, chiar a fost o integrare rapidă. A contat mult că am fost primit cu multă căldură din partea coechipierilor și a oamenilor din club. Iar fiecare reușită a contat enorm, pentru că din aceste realizări a crescut și încrederea mea, și aprecierea lor. Am avut un impact foarte bun de la început.
Florin Tănase, pentrui Playsport.