EXCLUSIV. Șoc în Ștefan cel Mare! Dario Bonetti a câștigat procesul cu Dinamo. „Câinii”, cu doi antrenori în acest moment?

Autori: Robert Zanfir, Cătălin Mureșanu / 24.03.2022, 22:50
EXCLUSIV. Șoc în Ștefan cel Mare! Dario Bonetti a câștigat procesul cu Dinamo. „Câinii”, cu doi antrenori în acest moment?

Dario Bonetti a câștigat procesul cu Dinamo. Echipa din Ștefan cel Mare s-ar putea trezi în acest moment cu doi antrenori: Dusan Uhrin și italianul Dario Bonetti, primul tehnician care a antrenat echipa în acest sezon.

Tribunalul București a hotărât, în urma procesului deschis de italian împotriva conducerii lui Dinamo, să îi admită în parte solicitarea, mai precis să anuleze măsura administratorului judiciar de denunțare unilaterală a contractului. Alte două solicitări ale lui Dario Bonetti au fost repunerea în drepturi și achitarea tuturor salariilor din momentul denunțării, conform contractului.

Victorie în miez de noapte pentru Bonetti

Totuși, instanta nu a admis și celelalte două capete de cerere formulate de către italian, respectiv constatarea neîncetării efectelor contractului odată cu denunţarea acestuia și obligarea clubului Dinamo la respectarea în continuare a contractului, precum și obligarea debitoarei la plata sumelor scadente pana la momentul prezent, fiind considerate de magistrați ca inadmisibile.

Deși decizia admiterii în parte de către instanță și respingerea celorlalte două cereri pot părea ciudate, explicația este că odată admisă prima din cele trei solicitări ale lui Dario Bonetti (respectiv anularea măsurii de denunțare a contractului de către RTZ Partners, administratorul judiciar al lui Dinamo) contractul este automat re-validat, produce efecte imediate, celelalte două solicitări ale italianului devenind astfel redundante.

Prin cererea introdusă de Dario Bonetti la Tribunalul București, acesta a solicitat următoarele:

  • Anularea măsurii administratorului judiciar de denunțare a contractului de activitate sportivă
  • Constatarea neîncetării efectelor contractului odată cu denunțarea acestuia
  • Obligarea intimatei la respectarea în continuare a contractului

Din informațiile Playsport, Dario Bonetti semnase cu Dinamo un contract valabil pe doi ani. Playsport a anunțat în exclusivitate,  încă din 13 octombrie, că tehnicianul italian a acționat în judecată fostul său club. Italianul a trimis o cerere către Tribunalul București prin care a contestat rezilierea unilaterală a contractului de către administratorul judiciar (foto în subsolul paginii)

Imediat după ce a fost îndepărtat de pe banca lui Dinamo, Dario Bonetti și-a contactat avocații. Aceștia au mizat pe faptul că înțelegerea cu Mircea Rednic, urmașul italianului la conducerea echipei, a fost „mult mai oneroasă” din punct de vedere financiar pentru SC Dinamo 1948 SA.

Astfel, motivul demiterii sale nu a fost acela de a ajusta finanțele clubului, în scopul maximizării acestora, așa cum s-ar putea invoca prin Legea insolvenței.

Soluția pe scurt a Tribunalului

Soluția pe scurt: „Admite, în parte, contestaţia, astfel cum a fost precizată. Anulează măsura administratorului judiciar RTZ& PARTNERS SPRL – Filiala Bucureşti al debitoarei SC DINAMO 1948 SA înregistrată sub nr. 2512/26.09.2021 de denunţarea a Contractului de Activitate Sportivă înregistrat sub nr. 406/14.07.2021 la SC DINAMO 1948 SA încheiat între contestatorul BONETTI DARIO şi debitoarea SC DINAMO 1948 SA.

Respinge, ca inadmisibile, cererile contestatorului privind constatarea neîncetării efectelor contractului odată cu denunţarea acestuia, obligarea intimatei la respectarea in continuare a contractului şi obligarea debitoarei la plata sumelor scadente pana la momentul prezent. Obligă debitoarea SC DINAMO 1948 SA la plata către contestator a sumei de 200 lei reprezentând taxă judiciară de timbru. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 24.03.2022.
Document: Hotarâre 1378/2022 24.03.2022”, se arată în decizia tribunalului.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA, a anunțat, la finalul lunii septembrie, că a denunțat contractul lui Bonetti, în baza Legii insolvenței.

Nu a fost o reziliere bilaterală, ci unilaterală, în baza legii insolvenței. Dario Bonetti nu mai este antrenorul celor de la Dinamo,
Răzvan Zăvăleanu