EXCLUSIV. Steaua a trimis un puști de 17 ani la Napoli, dar deznodământul a fost dezamăgitor. „Nu suntem pregătiți de acest nivel”

Bordei Radu / 10.01.2022, 21:02
EXCLUSIV. Steaua a trimis un puști de 17 ani la Napoli, dar deznodământul a fost dezamăgitor. „Nu suntem pregătiți de acest nivel”

Puștiul de la Steaua a fost aproape să dea lovitura, în această perioadă competițională. A mers să dea probe la Napoli, dar se pare că italienii nu au fost impresionați de ce au văzut. La 17 ani, Claudiu Donose este un mijlocaș ofensiv puternic, cu centrul de greutate jos. Poate evolua și pe poziția de atacant central. Internațional U18, acesta a fost adus la Clubul Sportiv al Armatei Steaua de la LPS Iași.

El a prins minute în partidele pe care „militarii” le-au disputat în compania celor de la Dunărea Călărași, FC Brașov și Petrolul Ploiești. De aceea italienii s-au decis să îi dea o șansă. Acum, însă, puștiul s-a întors la Steaua, iar antrenorul Daniel Oprița este mulțumit.

De ce crede Oprița că nu a reușit puștiul de la Steaua. „Noi nu suntem pregătiți să jucăm la un asemenea nivel”

Claudiu Donose s-a deplasat în Italia pentru a da probe de joc la academia celor de la Napoli. Daniel Oprița se bucură că jucătorul s-a întors la echipă.

S-a întors, a fost la noi la antrenament. Eu nu vreau ca el să plece, nu cred că poate Steaua să ia mulți bani pe el. Chiar nu văd ce se poate scoate pe el. Eu am fost anunțat de George Ogăraru, m-a întrebat dacă sunt de acord să îl las la Napoli, că vor să îl vadă. Am acceptat, dar sincer nu am văzut scopul acestei vizite la Napoli, a explicat antrenorul, la Playsport Live

Daniel Oprița explică diferențele care există între jucătorii români și cei străini.

Noi nu avem pregătirea de afară, nu putem face față la aceste vârste. Vedeți și în cupele europene, sau fotbaliștii care pleacă devreme și se întorc, pentru că nu reușesc să joace, spune Oprița

Diferențele care nu ne fac cinste. Unde pierd tinerii din România în fața celor din Occident

România nu mai produce fotbaliști de valoare, ca în alte vremuri. Mai ales la nivel de tineri, fotbalul din țara noastră stă rău. În timp ce afară, puști minune ca Mbappe sau Haaland, obțin performanțe extraordinare la vârste fragede. Acest lucru nu e valabil și în România.

Nu mi se pare ceva extraordinar să mergi, în probe, la Napoli Primavera. Mai bine joci aici. Noi nu suntem pregătiți ca jucătorii tineri să facă față la nivel de echipă mare. De aceea, nici regula asta, cu tinerii, nu ne ajută. Noi forțăm lucrurile, iar jucătorii nu fac față. Riscăm mai mult să îi dăm în cap. Mai ales acolo unde e presiune, suporteri. Iar un puști poate claca, nu va mai vrea să joace. Și trebuie să îl bagi, că nu ai soluții, explică Oprița