EXCLUSIV. Strigătul de durere al lui Olăroiu. Elementul-cheie care poate salva fotbalul românesc

Moldoveanu Camelia / 17.08.2021, 23:32
EXCLUSIV. Strigătul de durere al lui Olăroiu. Elementul-cheie care poate salva fotbalul românesc

Cosmin Olăroiu a vorbit despre fotbalul din România, cu bune și cu rele. Cu el pe bancă FCSB (Steaua pe atunci) a avut performanțe istorice, iar cu el în tribune aceeași echipă a fost învinsă de Rapid, duminică, cu 1-0. Aceasta este cea mai mare durere a antrenorului care a avut realizări remarcabile în Orient, timp de un deceniu.

Nivelul jocului, direct proporțional cu atmosfera oferită de spectatori

După ce a fost surprins în tribune la meciul Rapid – FCSB (scor 1-0), Cosmin Olăroiu a oferit un interviu în ECLUSIVITATE pentru PLAYSPORT.RO. Antrenorul român a reușit pe 26 august 2006 să califice Steaua (FCSB) în grupele Champions League, după 10 ani în care a lipsit. În 2021, la 52 de ani, Oli a privit cum echipe de la care a plecat în 2007 este învinsă de Rapid, formația care a fost în „exil” timp de 6 sezoane.

Cosmin Olăroiu a remarcat atmosfera făcută de fani și a explicat cât de importanți sunt suporterii. Din punctul lui de vedere, nivelul jocului crește atunci când oamenii sunt aproape de echipa iubită.

Eu sunt spectator, nu sunt implicat… Dar pot să spun că mi-a plăcut foarte mult atmosfera, a fost atmosferă de meci. Am mai fost la meciuri, dar erau zece mii, șapte mii de spectatori, acum chiar a fost o atmosferă de meci mare, iată cât contează ca o echipă de tradiție să fie din nou în prima ligă, pentru că fotbalul românesc are nevoie de aceste echipe, Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova, Clujul, Timișoara, Petrolul, sunt galerii care au un impact asupra socialului din fotbal, automat aducând mulți spectatori la stadion poate crește și nivelul jocului…Le dă o altă motivație jucătorilor.”, a declarat Cosmin Olăroiu pentru playsport.ro.

Olăroiu își strigă durerea

Cu toate că a fost implicat direct la echipa lui Gigi Becali, Cosmin Olăroiu a fost obiectiv după meci. Antrenorul a lăudat ceea ce se întâmplă la Rapid. Cu toate că s-a bucurat de meci, Oli nu a putut să nu-și strige și durerea:

Iar Rapidul a avut un debut de sezon fantastic. Organizare bună, treabă bună făcută de antrenor, se vede că a făcut o treabă fantastică… Am văzut iarăși un meci înainte cu o zi, UTA cu Craiova, care a avut o intensitate peste media campionatului. Lucru care iar, uite, noi plătim tribut în meciurile internaționale și la nivel de cluburi și la nivel de echipă națională, din cauza lipsei de intensitate a meciurilor… Nefiind pregătiți, clacăm”, a mai spus Cosmin Olăroiu în interviul pentru playsport.ro.