EXCLUSIV. Sulejman Demollari, cel mai bun stranier din istoria ”câinilor”, deplânge din Tirana soarta lui Dinamo: ”Simt o mare dezamăgire. Dar și Milan a fost în liga secundă. Nu dezarmați! Nu fugiți!”

Justin Gafiuc / 30.05.2022, 19:03
EXCLUSIV. Sulejman Demollari, cel mai bun stranier din istoria ”câinilor”, deplânge din Tirana soarta lui Dinamo: ”Simt o mare dezamăgire. Dar și Milan a fost în liga secundă. Nu dezarmați! Nu fugiți!”

Prăbușirea istorică a lui Dinamo produce emoții și dincolo de granițele țării printre foștii jucători ai ”câinilor”. Albanezul Sulejman Demollari e unul dintre stranierii emblematici ai roș-albilor, numărându-se printre cei mai buni fotbaliști de import din istoria Ligii 1.

A marcat 18 goluri în 30 de partide în primul său sezon petrecut în ”Groapă”, 1991-1992, când Dinamo a obținut și titlul, cu Halagian pe bancă. A fost atunci al doilea golgeter al echipei, după Gerstenmajer. A adunat în total 100 de jocuri în tricoul trupei din Ștefan cel Mare și a rămas unul dintre cei mai iubiți atacanți de către fanii dinamoviști.

”N-am cum să uit primul derby cu Steaua: am dat singurul gol!”

”Îmi pare foarte rău că echipa a retrogradat. N-am văzut meciul, dar am urmărit scorul pe internet și am simțit un sentiment de dezamăgire că acest club atât de mare se duce în liga a doua. Ar trebui ca nu doar suporterii lui Dinamo să regrete momentul, ci toți fanii din România, indiferent cu ce echipă țin. Un campionat fără Dinamo nu mai are aceeași atractivitate”, spune Demollari.

Își aduce aminte cu plăcere de anii petrecuți în Ștefan cel Mare:

”Eram o echipă foarte puternică, plină cu internaționali. Ne interesau numai trofeele. N-am cum să uit primul meu derby cu Steaua, când am câștigat cu 1-0 și am marcat unicul gol. A fost o senzație extraordinară. Știu că a învinge Steaua era mai important chiar decât titlul. Ce perioadă frumoasă am petrecut acolo!”.

”Abia aștept să văd viitorul stadion”

”Important e acum ca lumea să nu dezarmeze. Să nu fugă. Sunt cluburi imense din lume care au trecut prin momente similare. Milan, de exemplu. Dar trebuie gândit un proiect solid, pe termen lung, pentru a reveni. Dinamo n-are voie să stea în liga secundă mai mult de un sezon”, adaugă Sulejman Demollari. El lucrează în prezent în sectorul tehnic al federației de la Tirana.

Continuă să țină legătura cu foștii săi colegi:

”Am vorbit cu Mihali chiar cu două-trei zile înainte de returul barajului. Mai discut cu frații Pană, cu Viorel Moldovan. Ultima dată am venit în România în 2019, înainte de pandemie. Mi-e dor de atmosfera specială făcută de suporteri și abia aștept să văd cum va arăta viitorul stadion al clubului. Am înțeles că vor începe în curând lucrările”.