EXCLUSIV. Surpriza pregătită de Rădoi pentru meciul cu Islanda: Ivan vârf titular, Pușcaș pe bancă! + Ce jucători au fost ”victimele” serii la antrenamentul oficial al ”tricolorilor”

Justin Gafiuc 10.11.2021, 19:15
EXCLUSIV. Surpriza pregătită de Rădoi pentru meciul cu Islanda: Ivan vârf titular, Pușcaș pe bancă! + Ce jucători au fost ”victimele” serii la antrenamentul oficial al ”tricolorilor”

Desfășurat în această seară la Mogoșoaia, antrenamentul oficial al “tricolorilor” înaintea jocului de joi seara cu Islanda din campania pentru CM 2022 (stadion ”Ghencea”, ora 21:45) a arătat o națională plină de veselie. În timpul celor 15 minute deschise presei, Rădoi le-a vorbit câteva minute jucătorilor, au urmat apoi un scurt circuit fizic și serii de ”5 contra doi”, pe parcursul cărora atmosfera a fost una destinsă.

S-au auzit hohote de râs, s-au văzut zâmbete pe figurile jucătorilor și ale staff-ului, câțiva dintre băieți au intrat în colimatorul amuzant al colegilor în momentele în care erau prinși la mijloc în schimburile rapide de pase dintr-una. Iar Cicâldău, Alibec și Nedelcu au fost ”victimele” serii”. Într-un colț, cei patru portari au trecut la treabă exersând pasa cu piciorul și priza la baloanele înalte.

Pușcaș n-a mai marcat din aprilie!

A fost cumva imaginea a ceea ce selecționerul Mirel Rădoi descrisese mai devreme în conferința de presă: ”Cunosc grupul bine, atmosfera, felul lor de a se motiva. Ce ne face să credem că vom termina pe locul 2 este atmosfera la nivel de grup, care a rămas aceeași în ultimele partide. Înseamnă că grupul devine puternic, indiferent dacă lipsesc 2-3 jucători. Toți își dau seama cât de aproape sunt de o performanță pe care România nu a avut-o de câțiva ani”.

Una dintre dilemele principale ale lui Rădoi pentru jocul cu nordicii este alesul pentru postul de vârf. Iar surpriza pe care o coace selecționerul e titularizarea lui Andrei Ivan în dauna lui George Pușcaș!

Atacantul lui Reading traversează o perioadă groaznică din punct de vedere al eficacității și al consistenței jocului său. În acest an a marcat doar două goluri în 30 de partide la club, ultima dată în luna aprilie! Are numai trei meciuri ca integralist, e schimbat, de obicei, în ultimele 20-25 de minute, asta când nu e rezervă.

Ivan înscrie din toate pozițiile

În schimb, Ivan trece prin momente de grație la Craiova. A înscris de 7 ori în ultimele șase întâlniri în tricoul oltenilor, culminând cu spectaculosul poker bifat cu Mioveniul în urmă cu mai puțin de două săptămâni.

Și, foarte important, și-a trecut numele pe tabela de marcaj indiferent dacă a jucat în centru sau pe cele două benzi în sistemul lui Reghecampf! Flancul stâng e zona preferată, dar și când a jucat vârf a bifat evoluții remarcabile.

Acum, cu Islanda, ar putea fi arma secretă a României după ce, contra Germaniei, a picat în vârtejul fazei din care Thomas Muller a marcat punctul victoriei nemților în finalul meciului de la Hamburg. Atunci, Andrei l-a pierdut din marcaj la un corner pe ”vulpoiul” lui Bayern, care a taxat eroarea și l-a bătut pe Niță, aducând succesul panzerelor, 2-1.

Echipa probabilă pentru partida cu Islanda

Niță – Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu – Stanciu, R. Marin, Cicâldău – I. Hagi, Ivan, Maxim

Urmăriți Playsport.ro și pe