Marea nedumerire din lotul României înainte de meciurile decisive. Mirel Rădoi și-a justificat controversata decizie

Ștefănescu Dragoș 10.11.2021, 15:39
Marea nedumerire din lotul României înainte de meciurile decisive. Mirel Rădoi și-a justificat controversata decizie

Naționala României va juca în această perioadă două partide decisive pentru calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022. Marea nedumerire din lotul României este convocarea lui George Pușcaș. Atacantul lui Reading este într-o formă foarte slabă în ultima perioadă.

Marea nedumerire din lotul României

Naționala României va disputa în următoarea perioadă două meciuri cruciale în vederea calificării la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022. Pe data de 11 noiembrie, ”tricolorii” vor înfrunta pe teren propriu Islanda, iar trei zile mai târziu, în deplasare, Liechtenstein. Elevii lui Mirel Rădoi sunt obligați să câștige ambele partide pentru a merge în barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din 2022.

Din lotul convocat de Mirel Rădoi pentru cele două partide ridică semne de întrebare convocarea lui George Pușcaș. Atacantul celor de la Reading traversează o perioadă extrem de slabă. Românul nu a mai marcat pentru echipa sa de 22 de meciuri. Înaintea partidei cu Islanda, Mirel Rădoi a dezvăluit motivele pentru care l-a convocat pe George Pușcaș. Selecționerul a recunoscut lipsa de formă a atacantului însă a subliniat importanța acestuia în angrenajul echipei naționale.

Cu Germania, George a avut doi dintre cei mai buni fundași centrali din lume în față și cred că le-a făcut față cu brio. A încercat să-și ajute echipa și ofensiv și defensiv.

Statistic vorbind, nu marchează foarte mult în această perioadă, dar noi suntem mulțumiți de randamentul lui, de felul în care se pregătește la antrenamente. Sper să marcheze în aceste meciuri. Cred că este mai îngrijorător pentru George că nu marchează, m-aș pune în locul lui, dar pe noi ne interesează și alte aspecte, pe care le face bine”, a spus Mirel Rădoi.

George Pușcaș a uitat să marcheze goluri

George Pușcaș (25 de ani) trece printr-o perioadă extrem de delicată. Atacantul român nu a mai înscris de mult timp pentru Reading, devenind subiect de discuții în presa engleză. În 18 meciuri jucate în acest sezon la Reading, Pușcaș a bifat o singură pasă de gol.

George Pușcaș a fost titular la Reading în meciul cu Birmingham, din ultima etapă din Championship. Atacantul român a avut o evoluție slabă și a fost înlocuit la pauză, când echipa sa era condusă cu 1-0. Pușcaș a fost înlocuit cu Clarke, acesta reușind să marcheze o dublă și să aducă victoria pentru Reading. Astfel, șansele ca Pușcaș să mai prindă un loc de titular în următoarele etape s-au diminuat considerabil.

După meciul de la Birmingham, internaționalul român a fost notat cu 4 de către cei de la getreading.co.uk, cea mai mică notă din echipă. Jocul atacantului a fost analizat de jurnaliștii englezi, care s-au rezumat la a-l descrie în puține cuvinte.

Trebuia să fie mai puternic la minge. A petrecut prea mult timp dând din umeri și plângându-se arbitrului, fără niciun rezultat. A fost schimbat la pauză!”, au notat jurnaliștii englezi.

Urmăriți Playsport.ro și pe