EXCLUSIV. „Tata Nițu”, sponsor important la Dinamo, vorbește în premieră despre îndepărtarea lui Rednic. „Am fost înștiințat, însă demiterea lui nu a stat în pixul meu! Consider că antrenorul trebuie să fie un profesor”   

Autor: Cătălin Mureșanu / 23.12.2021, 11:12
EXCLUSIV. „Tata Nițu”, sponsor important la Dinamo, vorbește în premieră despre îndepărtarea lui Rednic. „Am fost înștiințat, însă demiterea lui nu a stat în pixul meu! Consider că antrenorul trebuie să fie un profesor”   

Demiterea lui Mircea Rednic a stârnit un adevărat război în rândul suporterilor dinamoviști. Iuliu Mureșan, cel care și-a asumat îndepărtarea antrenorului, și-a atras oprobriul fanilor, cei care i-au acuzat și pe șefii DDB pentru lipsa de reacție.

După ce gsp.ro a scris că Marian Iuhasz și Gheorghe Nițu, doi oameni de afaceri care au susținut financiar clubul în ultima perioadă cu sute de mii de euro, „au stat în umbra deciziei administratorului special”, patronul firmei Delta Glas, cel care a evitat să ofere interviuri sau declarații până în acest moment, a reacționat.

„Vreau să spun că sunt un simplu membru DDB, un vechi fan dinamovist și ar fi culmea să schimb eu antrenorii la Dinamo. Nu am acest rol și nici nu mi-l doresc. Am fost sunat și anunțat de decizia conducerii, pe care nu sunt în măsură să o comentez, atât! Asta a fost tot!

Suntem doi oameni la Dinamo care nu avem ce câștiga, eu și tata Nițu (n.r. Gheorghe Nițu). Nu știm cine vrea să se ascundă în spatele acestor informații. Însă înțeleg că așa e presa, uneori știe mai multe decât noi. Eu am ajutat clubul pentru că sunt dinamovist de foarte mult timp și așa o să rămân, indiferent de ce o să se întâmple cu echipa asta. Ajutorul meu vine dintr-o parte sentimentală, nu mânat de vreun alt interes”, a spus Marian Iuhasz pentru PlaySport.ro.

„Consider că antrenorul trebuie să fie un profesor pentru jucător. Rednic, uneori, a părut negativist”

PlaySport.ro l-a contactat și pe Gheorghe Nițu (78 ani), alias „Tata Nițu”,  „suporter-sponsor” al „câinilor” cu un aport de zeci de mii de euro în ultima perioadă, iar acesta a avut o reacție similară cu a lui Marian Juhasz și a spus că decizia demiterii lui Mircea Rednic i-a aparținut, exclusiv, lui Iuliu Mureșan.

„Decizia demiterii lui Mircea Rednic nu a stat în pixul meu, eu nu sunt factor decident nici la Dinamo, nici în DDB, nu fac parte din board, ajut clubul de suflet, echipa pe care o susțin de 60 de ani.

Am fost înștiințat de acest lucru și atât. Nu aveam cum să intervin în hotărârea conducerii, nu am făcut-o și nu o s-o fac vreodată, nu asta e menirea mea. Pe Mircea Rednic îl știu de la 21 de ani, l-am susținut, așa cum o să susțin orice antrenor care vine la Dinamo.

E adevărat că nici rezultatele nu au fost de partea lui și, uneori, Mircea a părut puțin negativist. Nu poți să-l faci prost pe jucător, trebuie să vorbești cu el, să-i explici. E părerea mea, fără să-i caut vreo vină antrenorului. Eu consider că un antrenor este profesor, iar jucătorii trebuie să învețe de la el, iar exemplul lui Mircea Lucescu, pe care Rednic l-a avut ca exemplu, ar fi trebuit să-l inspire”, a explicat „Tata Nițu”.

Trebuie să fim uniți, să ne apărăm culorile. Stoican mi-a lăsat o impresie bună

Omul de afaceri, care deține importante suprafețe agricole în județele Giurgiu și Teleorman, spune că nu a fost chestionat nici măcar în legătura cu numirea noului technician și crede că fanii dinamoviști trebuie să fie alături de Flavius Stoican. „N-am expertiza să propun antrenori, sunt un simpatizan, atât. Nu am fost întrebat și cred că trebuie să fim uniți, toți dinamoviștii, să ne apărăm culorile, iar dacă Stoican a primit această șansă, e obligat să o fructifice. Mie, băiatul ăsta mi-a lăsat o impresie bună în trecut, atât ca jucător, cât și ca antrenor”, a încheiat Gheorghe Nițu.

 

Iuliu Mureșan: „Am discutat cu Iuhasz, Nițu și Elias despre demiterea lui Rednic”. Nicolae Badea nu ar fi fost anunțat

Într-o intervenție pe care a avut-o în cadrul emisiunii PlaySport Live, Iuliu Mureșan a explicat că liderii DDB au fost înștiințați de demiterea lui Mircea Rednic.

Administratorul special i-a nominalizat pe Gheorghe Nițu, Marian Juhasz, Elias Bucurică, fără să-l menționeze și pe Nicolae Badea.

Patronul de la Computerland, la rândul lui sponsor al „câinilor” în această perioadă tulbure și fost președinte al Consiliului de Administrație, a spus, la puțin timp după anunțul îndepărtării lui Rednic, că nu a fost anunțat și nu știe absolut nimic despre mișcarea conducerii.

„Despre demiterea lui Rednic am discutat cu persoane importante din DDB, cum sunt domnul Nițu și domnul Juhasz Marin, chiar și cu Elias Bucurică. Au fost de acord. Le-am spus cu două săptămâni înainte, le-am transmis că și eu sunt vinovat și sunt dispus să îmi dau demisia, iar, la un moment dat, o să iau o măsură. Nimeni nu s-a opus”, a spus Iuliu Mureșan, miercuri, în cadrul emisiunii PlaySport Live.