EXCLUSIV | Tratative pe axa Mircea Lucescu – Gică Hagi. Jucătorul care l-a refuzat pe Gigi Becali, la un pas de Dinamo Kiev. Pe ce sumă poate pleca

Autori: Robert Zanfir, Dumitru Adrian / 19.11.2021, 19:27
EXCLUSIV | Tratative pe axa Mircea Lucescu – Gică Hagi. Jucătorul care l-a refuzat pe Gigi Becali, la un pas de Dinamo Kiev. Pe ce sumă poate pleca

Gică Hagi este aproape de o nouă lovitură pe piața transferurilor. Radu Boboc (22 de ani) este dorit de Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, iar cele două părți ar fi ajuns deja la un acord de principiu. Din informațiile Playsport, rămâne doar ca fundașul Farului să fie în parametri optimi din punct de vedere fizic, pentru ca mutarea să fie perfectată.

Mircea Lucescu nu renunță la jucătorii români, deși ultima experiență a fost una nereușită. Dinamo Kiev l-a avut în curtea proprie pe Tudor Băluță, dar fostul mijlocaș al celor de la Viitorul (actuala Farul – n.r.), nu a profitat de împrumutul la campioana Ucrainei, din cauza problemelor cu accidentările. Din informațiile Playsport, Il Luce a pus ochii pe Radu Boboc, iar fundașul dreapta ar putea ajunge la Dinamo Kiev dacă va fi pus la punct cu condiția fizică.

Tratative pe axa Mircea Lucescu – Gică Hagi. Jucătorul care l-a refuzat pe Gigi Becali, la un pas de Dinamo Kiev. Pe ce suma poate pleca

Mircea Lucescu a readus titlul la Kiev, după o pauză de 6 ani. Reputatul tehnician român a câștigat astfel încrederea patronului Igor Surkis, în ciuda opoziție celor mai radicali dintre fani.

Ucrainenii sunt dispuși să meargă pe mâna românului mai ales când vine vorba despre transferuri, domeniu la care Il Luce a impresionat în mandatul Șahtior, când a creat o enclavă braziliană la Donețk.

Playsport a aflat că Mircea Lucescu îl urmărește de mai mult timp pe fundașul lui Gică Hagi, Radu Boboc. Jucătorul celor de la Farul Constanța a fost accidentat în ultima perioadă. A lipsit în meciurile de la Botoșani și cel de la Ovidiu, cu FCSB.

Totuși, fundașul a revenit pe teren în victoria cu Universitatea Craiova, 1-0, când a prins 25 de minute de joc.

Condiția fizică a jucătorului ar fi și singurul impediment în calea transferului, după cum Playsport a aflat. Antrenorul lui Dinamo Kiev și-a exprimat dorința de a-l vedea la lucru, iar dacă Boboc va trece examenul, cele două părți vor bate palma.

Gică Hagi și fostul său antrenor de la națională au bătut palma și în privința sumei. Din informațiile noastre, aceasta ar fi în jurul a 1 milion de euro.

Radu Boboc l-a refuzat pe Gigi Becali

Radu Boboc este unul dintre cei mai curtați jucători ai celor de la Farul Constanța. Fundașul a fost și în atenția lui Gigi Becali, care l-a dorit alături de Virgil Ghiță. Jucătorul lui Farul l-a refuzat, însă, pe patronul FCSB.

Boboc îmi place, e bun și pe stânga și pe dreapta. Noi avem la Academie acum foarte mulți jucători tineri, talentați. Dar ce spunea domnul Crăciunescu… Rotaru nu e prost. Dacă era prost, nu făcea bani! Ce zic eu că mă protejez, dar ălă și mai tare. Dacă nu dau eu bani acum, nu dă nimeni.

Nu iau jucători pentru că nu știu ce se va întâmpla. E riscant. Acum e un semnal de alarmă. După zece ani eu am 6 milioane împrumutați. Despre Ghiță a zis Gică că o să discutăm peste 3-4 luni
Gigi Becali

Radu Boboc este un obișnuit al loturilor naționale de tineret. Jucătorul crescut de Școala de Fotbal Gică Popescu a fost în lotul naționalei de tineret al lui Adi Mutu, la Campionatul din Ungaria și Slovenia, când tricolorii au impresionat în grupe.

Fundașul celor de la Farul a fost titular și integralist în primele două partide, cu Olanda și Ungaria, și doar rezervă în întâlnirea cu Germania, ultima a grupei. Boboc a făcut parte și din lotul lui Mirel Rădoi la Jocurile Olimpide de la Tokyo.

1,35 de milioane de euro este cota lui Radu Boboc, conform transfermarkt.