EXCLUSIV. TVR, out din cursa pentru transmiterea meciurilor Naționalei? Eduard Dârvariu, șeful departamentului, tace mâlc!

Mihai Rosoiu / 09.06.2021, 14:05
EXCLUSIV. TVR, out din cursa pentru transmiterea meciurilor Naționalei? Eduard Dârvariu, șeful departamentului, tace mâlc!

A devenit o obișnuință ca informațiile din partea oficialilor TVR să fie disponibile doar prin intermediul „surselor”. Altădată casa echipei naționale de fotbal, televiziunea din Dorobanți a reușit contraperformanța de a rata cele mai importante partide ale primei reprezentative. Ajunse la Pro Tv, drepturile de transmisiune ale partidelor în care este implicată selecționata condusă de Mirel Rădoi, acestea vor fi scoase la licitație în perioada următoare.

Până la finalul anului în curs, meciurile vor putea fi văzute, în continuare, pe canalele Trustului Pro, însă din 2022, lucrurile s-ar putea schimba.

Surse: TVR nu a înaintat nicio ofertă pentru meciurile echipei României

Potrivit protocolului, la masa negocierilor se pot așeza toate stațiile tv care doresc să câștige drepturile pentru următoarea perioadă. În funcție de ofertă, oficialii FRF vor decide cine va televiza meciurile selecționatei României. Potrivit unor informații furnizate de sursele playsport.ro, Televiziunea Română nu s-ar afla printre concurenții din piața media.

Am încercat să aflăm detalii despre acest subiect, însă insistențele reporterilor noștri s-au lovit de refuzul categoric de a dialoga a lui Eduard Dârvariu. Cine este Eduard Dârvariu? Boss-ul departamentului sport al TVR. Numit în această funcție la începutul lunii mai, fostul protevist a evitat să ne ofere vreun răspuns. Asta după ce noua șefă a televiziunii naționale, Ramona Săseanu-Moroșanu s-a arătat extrem de volubilă și încrezătoare că Dârvariu e omul potrivit pentru a oferi răspunsuri.

Cu mare drag v-aș oferi răspunsuri, dar nu le am. Sunt convinsă că domnul Eduard Dârvariu, șeful departamentului Sport din cadrul Televiziunii Române, vă va oferi detalii la orice întrebare pe care o aveți”, ne-a transmis, plină de optimism noua șefă a postului din Calea Dorobanți.

Eduard Dârvariu a refuzat să vorbească pe marginea subiectului

După ce am reușit să intrăm în posesia numărului de telefon al lui Dârvariu, cu ajutorul șefei TVR, am încercat să aflăm informațiile despre înscrierea postului în cursa pentru câștigarea drepturilor de transmisiune a meciurilor echipei naționale de fotbal. Numai că spre deosebire de Ramona Săseanu, subalternul acesteia a refuzat să ne comunice vreo informație.

Întrebat dacă Televiziunea Națională a înaintat vreo ofertă pentru a câștiga drepturile pentru jocurile echipei României, Dârvariu a spus:

Nu comentez. Nu am ce să vă spun. Sunt lucruri pe care nu le pot declara. Sunt niște acțiuni în desfășurare și nu e cazul să discut pe această temă. Nu comentez”, s-a limitat să spună fostul protevist, ajuns șef de departament la televiziunea de stat.

Ramona Săseanu, noua șefă a Televiziunii Naționale
Ramona Săseanu, noua șefă a Televiziunii Naționale

Ce a pierdut TVR în ultimii ani

Până de curând, Televiziunea Națională avea monopol pe meciurile echipei României de fotbal, dar și pe competițiile importante desfășurate la nivel mondial și continental. Numai că de ceva vreme, TVR nu mai contează aproape deloc și ratează aproape fiecare eveniment sportiv important.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor putea fi urmărite pe canalele Televiziunii Naționale. TVR a subcontractat drepturile de la Discovery, trustul care deține și televiziunea Eurosport. Tot la TVR vom putea urmări și meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar, de anul viitor și totul se oprește aici.

Meciurile primei reprezentative a României sunt transmise de Pro Tv, Campionatul European, care începe la finele acestei săptămâni, va fi difuzat tot de postul din Pache Protopopescu.

Se zgârcesc la fotbal și sunt darnici cu Eurovision

Deși prima reprezentativă de fotbal se află într-una dintre cele mai nefaste perioade din ultimii ani, meciurile „tricolorilor”continuă să facă audiențe bune. O dovedesc ultimele cifre înregistrate de Pro Tv, postul care a transmis dubla cu Georgia și Anglia. Potrivit Pagina de Media, Pro TV a fost lider de audiență cu ambele evenimente pe intervalele orare respective. În tot acest timp, programele TVR au prins cu greu Top 10 la nivel național.

Fostele conduceri ale Televiziunii Naționale au ignorat meciurile primei reprezentative, însă au avut mereu disponibile câteva milioane de euro pentru Eurovision. Audiențele concursului muzical depășesc rar 1 când vine vorba despre rating, în vreme ce ultimul meci de fotbal al echipei naționale a depășit 8.

Și ca o informație de culise, să spunem că TVR are toate șansele să piardă și Campionatul Mondial din 2026. Potrivit informațiilor noastre, licitația va avea loc peste 3 luni, iar din partea Televiziunii Române nu a sosit încă o ofertă.