EXCLUSIV. Valeriu Iftime e gata să-i ofere o prelungire de contract lui Marius Croitoru pe banca Botoșaniului: ”Avem deja un agreement, ne punem la masă să negociem câteva condiții”. FC Voluntari așteaptă însă la cotitură!

Justin Gafiuc / 12.05.2022, 10:58
EXCLUSIV. Valeriu Iftime e gata să-i ofere o prelungire de contract lui Marius Croitoru pe banca Botoșaniului: ”Avem deja un agreement, ne punem la masă să negociem câteva condiții”. FC Voluntari așteaptă însă la cotitură!

FC Botoșani are un sezon tulbure, a ratat intrarea în play-off și poate pierde și locul din barajul pentru Conference League aferent play-out-ului, dacă Sepsi și Rapid înving în deplasare în ultima rundă. Iar una dintre temele care ard la clubul moldav e situația antrenorului Marius Croitoru.

El își termină contractul în iunie și trebuie să ajungă la o convenție cu conducerea legat de termenii unui nou angajament. Principalul finanțator Valeriu Iftime afirmă că ”am deja cu Marius un agreement de prelungire pe doi ani, iar după ce se încheie campionatul ne punem la masă să negociem și anumite condiții. Am fost cu toții puțin triști după înfrângerea cu Dinamo. Dacă luam atunci trei puncte am fi terminat pe locul întâi în play-out”.

”Obligații de performanță și relație politicoasă cu jurnaliștii”

Iftime asigură că

”Marius rămâne prima opțiune. N-am purtat până acum nicio discuție ca să-l schimb. Dar va trebui să fixăm obiective clare de performanță și vreau să trecem pe hârtie obligații legate de relația și acomodarea cu presa. Noi suntem mai excentrici și provinciali, așa că avem doar de pierdut dacă nu păstrăm o relație politicoasă cu media. Mai ales că Marius e un băiat cu un discurs foarte bun”.

Croitoru este cel mai longeviv antrenor din Liga 1. La începutul lunii iunie se vor împlini trei ani de când stă pe banca Botoșaniului. Nu deține deocamdată licența PRO, obținând doar licența A în Republica Moldova.

Cel mai longeviv antrenor din Liga 1: 3 ani la Botoșani

A dus echipa în play-off în primele sale două sezoane, când a obținut și o calificare în Europa League. Traseul a fost însă unul dezamăgitor: a trecut de Ordabasy din Kazahstan, dar s-a oprit apoi în fața macedonenilor de la Shkendija, 0-1 acasă, ratând o întâlnire istorică împotriva lui Tottenham, cu Mourinho atunci pe bancă.

Surse playsport indică faptul că Marius Croitoru e și pe lista șefilor de la Voluntari! Liviu Ciobotariu ezită deocamdată să prelungească înțelegerea cu ilfovenii, iar Croitoru e primul pe lista favoriților dacă Ciobi va alege să plece în zona arabă, de unde are deja propuneri concrete.

Marius Croitoru s-a mai aflat în tandrețuri cu FC Voluntari în decembrie 2020, când negocierile ajunseseră într-un punct foarte avansat. Părțile se înțeleseseră, antrenorul plecase deja spre București pentru a bate palma și a semna, dar clubul l-a întors efectiv din drum după ce a decis finalmente să-l angajeze atunci pe Bogdan Andone, cu care tratase în paralel.

”Ar fi extraordinar să-l readuc pe Ongenda”

Valeriu Iftime a comentat și posibilitatea revenirii lui Ongenda la Botoșani. Francezul a plecat în Cipru la începutul anului, dar nu s-a acomodat la Apollon Limassol, campioană în Insula Afroditei. A strâns doar 196 de minute în 6 meciuri, niciodată integralist, a marcat un singur gol.

”Ar fi extraordinar să-l readuc, dar mi-e greu să cred că va mai accepta al treilea descălecat la Botoșani. Pentru noi ar fi un câștig mare. E un artist, joacă din plăcere, nu din interes și asta e mare lucru”, spune Iftime.