EXCLUSIV | Vasile Miriuță știe care sunt motivele regresului din fotbalul românesc. ”Praful de pe tobă la noi”

Ștefănescu Dragoș 23.08.2022, 19:24
EXCLUSIV | Vasile Miriuță știe care sunt motivele regresului din fotbalul românesc. ”Praful de pe tobă la noi”

Vasile Miriuță a vorbit în cadrul emisiunii Playsport Live despre problemele din fotbalul românesc. În exclusivitate pentru Playsport.ro, tehnicianul a punctat cauzele care au dus la regresul evident al ”sportului rege” în România.

Vasile Miriuță știe de ce a ajuns fotbalul românesc atât de jos

În cadrul emisiunii Playsport Live, jurnaliștii Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu l-au contactat pe Vasile Miriuță. Tehnicianul a vorbit despre situația din fotbalul românesc și a punctat principalele probleme ale acestuia.

Vasile Miriuță a subliniat că principalul motiv al regresului evident din fotbalul românesc este neimplicarea autorităților în acest fenomen. Fostul antrenor al lui CFR Cluj a explicat că în perioada în care juca la Energie Cottbus, autoritățile orașului au ajutat foarte mult echipa. Miriuță susține că primăriile orașelor ar trebui să facă măcar câte o bază sportivă și un stadion pentru a asigura un minim cluburilor locale.

Vă dau un exemplu. Eram în Germania la Cottbus și orașul se implica la club. Și acolo în Germania ajută statul echipele de fotbal. La noi trebuie să se implice și autoritățile. Să facă o bază, un stadion și apoi te descurci. Praful de pe tobă la noi. Ăsta e adevărul. Peste trei patru luni vor fi probleme mari cu banii la echipelel din Superliga. La Sibiu, la Petrolul sunt întârzieri de 3 sau 4 luni deja. Ce o să fie peste câteva luni acolo?”, a spus Vasile Miriuță în exclusivitate pentru Playsport.ro.

Vasile Miriuță, dezamăgit de atitudinea antrenorilor români. ”Lasă capul în jos și acceptă orice”

Vasile Miriuță a explicat și care a fost motivul din cauza căruia a decis să se retragă din antrenorat. El a acuzat lipsa de unitate dar și pasivitatea majorității antrenorilor din România. Aceștia acceptă multe compromisuri pentru a beneficia măcar câteva luni de un salariu sigur.

Dacă am fi uniți…Să-l pună pe verișor, pe omul de serviciu să antreneze. Majoritatea antrenorilor din România lasă capul în jos și acceptă. Am vorbit cu mulți…dar nu vreau să le dau numele. Unii depind de banii ăștia. Lasă capul în jos, primesc 4.000 sau 5.000 de euro pe lună și asta este.

Nu toată lumea poate să joace la FCSB, Craiova, CFR care plătesc salariile la timp. Sunt jucători care evoluează la echipe care le plătesc salariul la 3 sau 4 luni de zile”, a declarat Vasile Miriuță în exclusivitate pentru Playsport.ro.