EXCLUSIV | Veste excelentă pentru Dinamo. Lovitură încasată de o rivală la retrogradare, care riscă depunctarea: „I-am salvat de la moarte, dar nu am ce să fac”

Autori: Robert Zanfir, Cătălin Mureșanu / 26.01.2022, 22:06
EXCLUSIV | Veste excelentă pentru Dinamo. Lovitură încasată de o rivală la retrogradare, care riscă depunctarea: „I-am salvat de la moarte, dar nu am ce să fac”

Dinamo ar putea primi o mână de ajutor nesperată în lupta pentru supraviețuire în Liga 1. Gaz Metan Mediaș, rivală directă a roș-albilor pentru menținerea în Liga 1, riscă depunctarea în urma unui proces pierdut cu Ioan Mărginean.

Gaz Metan Mediaș a început cu bine anul. Echipa lui Ilie Poenaru a câștigat neașteptat la Arad, 1-0 cu UTA. Ardelenii au 23 de puncte în clasamentul Ligii 1 și sunt pe locul 13.

Veste excelentă pentru Dinamo! Lovitură încasată de o rivală la retrogradare, care riscă depunctarea: „I-am salvat de la moarte, dar nu am ce să fac”

Medieșenii se confruntă cu mari probleme financiare, fapt care l-a determinat și pe Ronaldo Deaconu să îți anunțe plecarea de la echipă.

Criza s-ar putea adânci și mai mult dacă clubul nu își va plăti datoriile față de Ioan Mărginean. Comisia de Disciplină a FRF a decis ca Gaz Metan să fie sancționată cu depunctare dacă nu se va achita de datorii față de fostul administrator al clubului.

Playsport a aflat că ardelenii vor trebui să îi plătească lui „Limoniu” în jurul a 50 de mii de euro.

Suma datorată lui Ioan Mărginean reprezintă bonusuri de performanță, care sunt trecute în contract.

Ioan Mărginean: I-am păsuit un an de zile!

Contactat de Playsport, Ioan Mărginean a declarat că nu mai poate avea clemență față de fostul său club, după ce l-a iertat timp de un an de zile.

„I-am păsuit un an de zile, în care nu au făcut absolut nimic, nu m-am adresat niciunul for, însă dacă văd că oamenii ăștia nu sunt în stare nici să spună bună ziua, nici să spună la mulți ani.

Din moment ce tu ai salvat acest club și l-ai lăsat pe locul 6, cu 1.360.000 de euro din drepturile TV, nu am ce să fac și îmi pare foarte rău pentru ei.

Gaz Metan e ca un copil pentru mine. Clubul ăsta e ca un copil pe care l-am salvat de la moarte și nu are pic de recunoștință”, a declarat Ioan Marginean pentru Playsport.

Gaz Metan riscă depunctarea

În cazul în care nu va respecta decizia Comisiei și nu va face dovada plății, Gaz Metan riscă blocarea transferurilor și depunctarea.

Dinamo este una dintre echipele care ar putea profita de situația de la Mediaș. Câinii sunt pe locul 15, cu doar 12 puncte, iar o eventuală depunctare a lui Gaz Metan i-ar readuce pe aceștia în subsolul clasamentului.

„Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei formulată de ACS Gaz Metan Mediaș, ca neîntemeiată.

Sancționează debitorul ACS Gaz Metan Mediaș cu penalitate de 3000 lei și acordă un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C al. 1. a din RSTJF, față de creditorul Mărgineanu Ioan.

Acordă termen în data de 23.02.2022, ora 15.00, dată la care debitorul ACS Gaz Metan Mediaș să prezinte dovada plății față de creditorul Mărgineanu Ioan

conform Hotărârii nr. 292/CD/15.12.2021 rămasă definitivă prin Decizia nr. 1/06.05.2021 pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, este decizia Comisiei de Disciplină a FRF.