EXCLUSIV. Veste excelentă pentru dinamoviști. Unul dintre jucătorii de bază este apt pentru baraj. „Am făcut un RMN. Nu am ruptură, pot să joc și turul, și returul!”

Bădulescu Silvian / 14.05.2022, 18:27
EXCLUSIV. Veste excelentă pentru dinamoviști. Unul dintre jucătorii de bază este apt pentru baraj. „Am făcut un RMN. Nu am ruptură, pot să joc și turul, și returul!”
  • Dinamo București a remizat pe teren propriu, 1-1 cu UTA, și încheie astfel play-out-ul cu o serie de patru meciuri fără înfrângere (3 victorii și un egal), cea mai bună perioadă a echipei din actuala stagiune. Formația din „Ștefan cel Mare” va merge la baraj unde, cel mai probabil, va înfrunta pe Universitatea Cluj;
  • La partida cu arădenii, chiar înainte de fluierul final al primei reprize, Mirko Ivanovski a acuzat dureri musculare, motiv pentru care a fost înlocuit începând cu al doilea mitan. S-a crezut inițial că nord-macedoneanul are o ruptură musculară, iar prezența sa la baraj ar fi fost pusă în pericol;
  • Contactat de Playsport.ro, atacantul care a mai jucat în România la CFR Cluj sau Astra a declarat, în exclusivitate că, în urma RMN-ului și a ecografiei, rezultatele sunt diferite față de ce s-a crezut inițial. Astfel, unul din liderii vestiarului dinamovist va fi, cel mai sigur, prezent la barajul de retrogradare/promovare.

„Pot să joc și turul, și returul”

Mirko Ivanovski este unul dintre liderii vestiarului pentru „câini”. Atacantul nord-macedonean a și purtat, în câteva ocazii, banderola de căpitan pentru Dinamo în acest sezon. În perioada în care atacantul a fost accidentat, în jocul echipei a fos remarcată o lipsă de determinare specifică lui Ivanovski.

Contactat de Playsport.ro, jucătorul de profil ofensiv a mărturisit că, în urma RMN-ului și a ecografiei, totul este în regulă.

Am crezut că am făcut ruptură. Însă, în urma RMN-ului și a ecografiei, nu am nimic. Nu e nimic grav, o întindere la biceps. Cred că în câteva zile trece și pot să joc și turul, dar și returul. A fost mai mult o sperietură, însă, pe moment, a fost grav. Nu puteam nici să alerg, nici măcar să merg. M-a durut mușchiul, motiv pentru care am și ieșit. M-am liniștit în urma rezultatelor primite de la RMN și ecografie.”

În această stagiune, jucătorul care în trecut a îmbrăcat tricourile celor de la Astra Giurgiu sau CFR Cluj, a disputat 25 de partide pentru Dinamo București. În acest interval, Mirko Ivanovski a reușit să marcheze 4 goluri și să ofere colegilor săi 3 pase decisive.

„Nu contează cine e favorită la baraj”

Pentru prima dată în istoria de 74 de ani, Dinamo va juca un baraj de retrogradare/menținere în Liga 1. Adversarii, cel mai probabil, vor fi „frații” de la Universitatea Cluj, locul 3 din Liga a 2-a. Ardelenii mai au șanse doar teoretic să prindă locul 2 și să îi trimită pe cei de la Hermannstadt la baraj.

Mirko Ivanovski este de părere că nu există o favorită clară în acest baraj, dar, în același timp, nord-macedoneanul este convins că echipa se va salva.

Am urmărit câteva meciuri ale celor de la Cluj, în special pe ultimele. Noi avem o echipă bună, dar și multe probleme. Jucătorii, ca valoare, dacă ar fi fost totul în regulă înaintea sezonului, eu cred că am fi putut să terminăm undeva la locurile 6-7. Toți avem probleme. Nu contează cine e favorită la baraj, pentru că sunt două partide. O să fie cum vrem noi și ne salvăm.”

Dinamo vine după 4 meciuri consecutive fără eșec: 3 victorii, cu Academica Clinceni, Gaz Metan și FC Botoșani, precum și o remiză împotriva celor de la UTA.

Mister a schimbat jucătorii, în fiecare meci, pentru că el a vrut ca toată lumea, 20 de jucători, să fie 100%, să fie pregătiți în cazul în care vrea să se bazeze pe ei. Niciodată nu se știe ce se poate întâmpla în aceste meciuri, astfel că jucătorii trebuie să fie mereu pregătiți. La Cluj, în proporție de 80% se știe echipa.”

Dinamo a terminat play-out-ul Ligii 1 pe locul 14 în Liga 1. Universitatea Cluj va termina, cel mai probabil, întrecerea din play-off-ul ligii secunde pe locul 3.

Barajul de menținere/retrogradare se joacă în dublă manșă, pe când regula golului în deplasare a fost anulată de către Federația Română de Fotbal.