EXCLUSIV. Victor Pițurcă, dorit de CFR Cluj! Reacție incredibilă în momentul în care a fost contactat de Neluțu Varga: „Vă spun în premieră”

Olteanu Ștefan / 26.11.2021, 19:49

Victor Pițurcă (65 de ani) a fost dorit de CFR Cluj la începutul acestui sezon. Fostul selecționer a fost contactat imediat după îndepărtarea lui Marius Șumudică de pe banca tehnică a echipei din Gruia, însă a refuzat categoric negocierile. Motivul? Victor Pițurcă nu mai vrea să antreneze în Liga I după episodul „Universitatea Craiova”.

„Nici măcar nu s-a dus la discuții!”. Victor Pițurcă, dorit de CFR Cluj! Detalii exclusive în emisiunea PlaySport LIVE

Invitată în ultima ediție a emisiunii PlaySport LIVE, jurnalista Mariana Podeanu a dezvăluit faptul că Victor Pițurcă a fost dorit de CFR Cluj la începutul acestui sezon.
Mai exact, imediat după ce Marius Șumudică a fost îndepărtat de pe banca tehnică a echipei. Neluțu Varga l-a contactat atunci pe Victor Pițurcă pentru a-l invita la negocieri, însă fostul selecționer i-a răspuns cu un refuz categoric.
După scurtul mandat pe care l-a avut la Universitatea Craiova, în intervalul septembrie 2019 – ianuarie 2020, Victor Pițurcă a hotărât să nu mai antreneze niciodată vreo echipă din Liga I.

Vă spun acum ceva în premieră. Victor Pițurcă a fost curtat intens de Neluțu Varga la CFR (n.r. – după demiterea lui Șumudică). Nici măcar nu s-a dus la discuții (n.r. – Victor Pițurcă). Pentru că într-adevăr nu vrea. Nu e vorba de bani, nu mai dorește în Liga I, nu mai vrea”, a spus jurnalista Mariana Podeanu, în cadrul emisiunii PlaySport LIVE.

Revine Pițurcă la echipa națională? „I-a părut foarte rău că a plecat ultima oară”

Cu toate că exclude o revenire a lui Victor Pițurcă la o formație de Liga I, invitata de la PlaySport LIVE lasă o ușă deschisă atunci când vine vorba despre echipa națională. Jurnalista Mariana Podeanu a dezvăluit faptul că Victor Pițurcă a fost foarte dezamăgit atunci când și-a încheiat ultimul mandat la națională, în octombrie 2014, și nu exclude posibilitatea unei reveniri, cu toate că între Pițurcă și actuala conducere a Federației Române de Fotbal nu este o relație foarte bună:

Aș minți să spun că mi-a zis Victor Pițurcă despre faptul că vrea să revină la națională. Dar ce știu este că ar vrea să… I-a părut foarte rău că a plecat atunci. El a plecat în urma unui conflict, știți voi. În momentul în care a venit actuala administrație (n.r. – în 2014), s-au tăiat primele staff-ului. Și nicăieri nu se întâmplă treaba asta în lume. Trebuie să premiezi pe toată lumea care a muncit.
Și știu că le-ar fi spus apropiaților că astea sunt șicane, pentru că probabil vor să îl facă să plece. Noi îl știm foarte bine pe domnul Victor Pițurcă, este foarte orgolios. Dar el având acea ofertă de la Al Itihad, unde erau ceva bani, a zis ok. De ce să se lupte cu morile de vânt. E o chestiune de alegere. Dar asta nu înseamnă că nu mai poate lucra.

Oamenii ăștia au mai pregătit echipa națională. Victor Pițurcă a avut două victorii în trei meciuri la ultima campanie. O victorie în Finlanda, o victorie în Grecia și un egal în Ungaria. Sunt 7 puncte în 3 meciuri, din totalul de 20 din acea campanie (n.r. – calificările pentru Euro 2016)”, a mai spus Mariana Podeanu, la PlaySport LIVE.

În intervalul iunie 2011 – octombrie 2014 a fost Victor Pițurcă ultima oară selecționerul României. Euro 2016 a fost ultimul turneu final la care prima reprezentativă de fotbal a României s-a calificat.

Victor Pițurcă, viitorul selecționer al României? La sediul FRF are loc o ședință în urma căreia am putea afla numele noului antrenor al naționalei.