EXCLUSIV. Victor Pițurcă, viitorul selecționer al României? La sediul FRF are loc o ședință în urma căreia am putea afla numele noului antrenor al naționalei

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.11.2021, 12:04
EXCLUSIV. Victor Pițurcă, viitorul selecționer al României? La sediul FRF are loc o ședință în urma căreia am putea afla numele noului antrenor al naționalei

Victor Pițurcă a fost vehiculat în ultima perioadă drept unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Mirel Rădoi la echipa națională. Această eventuală numire a fost pusă sub semnul întrebării de unii oameni de fotbal din România. Aceștia  consideră că „Piți” nu ar accepta o colaborare cu actuala conducere a Federației.

Victor Pițurcă a devenit prima variantă a Federației după refuzurile lui Hagi și Răzvan Lucescu

Acum însă, după ce Răzvan Burleanu a fost refuzat de Gică Hagi și Răzvan Lucescu, președintele FRF a început să facă un marcaj mai strâns la Victor Pițurcă. În aceste momente, la Casa Fotbalului are loc ședința Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal.

În cadrul acesteia, Mirel Rădoi trebuia să se prezinte pentru a-și depune oficial mandatul de selecționer, dar și un raport al activității sale pe banca echipei naționale. Acesta nu a mai venit însă în cele din urmă.

De asemenea, membrii Comisiei Tehnice discută despre posibilele variante de înlocuire ale lui Rădoi. Conform surselor PlaySport.ro, în acest moment favorit pentru preluarea acestei funcții este Victor Pițurcă. Acesta este liber de contract din ianuarie 2020, când s-a despărțit de Universitatea Craiova.

El este considerat potrivit pentru preluarea acestei funcții grație experienței sale și datorită rezultatelor foarte bune obținute în trecut ca selecționer al României, atât cea „mare”, cât și cea de tineret. Pițurcă a calificat naționala U21 a României la EURO 1998.

Victor Pițurcă este un specialist al calificărilor la turneele finale europene

De asemenea, el a condus naționala mare în prima parte a preliminariilor pentru EURO 2000, care s-a jucat în Belgia și Olanda, fiind înlocuit pe parcursul campaniei de Emeric Ienei. Și a calificat totodată România la EURO 2008, din Elveția și Austria.

Acolo România a făcut meciuri bune contra Italiei și Franței, campioana, respectiv vicecampioana mondială en-titre. „Tricolorii” au obținut două egaluri, 0-0 cu Franța, respectiv 1-1 cu Italia.

În meciul contra „Squadrei Azzurra”, România chiar a fost aproape de un rezultat istoric. Echipa lui Victor Pițurcă a condus cu 1-0 prin golul marcat de Adrian Mutu, care a ratat însă un penalty în finalul meciului, la scorul de 1-1.

În cele din urmă, România a ratat calificarea. „Tricolorii” nu au reușit să scoată nici măcar un egal contra Olandei în ultima partidă a grupei. Asta deși „Portocala mecanică” s-a prezentat cu rezervele la acel meci, fiind deja calificată mai departe.

Oficialii Federației au mai încercat să îl convingă pe Mirel Rădoi să continue

Înainte de această ședință a Comisiei Tehnice, conducerea FRF a mai făcut un ultim „atac” la Mirel Rădoi în speranța că îl vor face să revină asupra deciziei. Acesta nu a dorit însă să audă de așa ceva, fiind deranjat de faptul că federalii au discutat în ultimele zile cu alți antrenori, informații ce au apărut în presă.

Interesant de remarcat este motivul pentru care Răzvan Burleanu insistă să numească un selecționer într-un timp așa de scurt. În mod normal, nu ar fi avut de ce să grăbească lucrurile atât de mult, în contextul în care următoarele meciuri oficiale ale naționalei vor fi abia în martie 2022.

Însă, în scurt timp va fi tragerea la sorți pentru grupele viitoarei ediții de Nations League. Iar acolo toate delegațiile vor avea în componență și selecționerul echipei naționale.

Iar Răzvan Burleanu ține neapărat ca România să nu fie una din țările care nu vor avea un selecționer la acel moment, președintele FRF fiind recunoscut ca o persoană care „ține la etichetă” în astfel de momente.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe