EXCLUSIV. Viitorul copiilor de la Steaua, compromis din grija salariilor: „Au frică de conducere! Îți bați joc, ca să salvezi o mie de lei?” VIDEO

Robert Zanfir / 06.08.2022, 12:16
EXCLUSIV. Viitorul copiilor de la Steaua, compromis din grija salariilor: „Au frică de conducere! Îți bați joc, ca să salvezi o mie de lei?” VIDEO

Marian Aliuță (44 de ani) a dezvăluit la Playsport Live că juniorii talentați de la CSA Steaua sunt sacrificați de antrenori din teama de eșec și frica de conducere. Fostul mijlocaș din Ghencea are și exemple în care puștii nu au primit nicio șansă.

CSA Steaua se zbate între problemele din competiție și cele interne, de organizare. Daniel Oprița s-a plâns în mai multe rânduri că îi va fi foarte greu să motivele echipa pentru un nou sezon fără obiectiv. Și suporterii simt frustrarea. Au manifestat împotriva conducerii și au trecut la amenințări.

Viitorul copiilor de la Steaua, compromis din grija salariilor

Despre starea de spirit din cadrul clubului a vorbit și Marian Aliuță. Fostul stelist și-a retras fiul din cadrul academiei și l-a înscris la Rapid. Aliuță a dezvăluit la Playsport Live întâmplări incredibile din cadrul clubului. Antrenorii se tem de conducere și ajung să sacrifice copiii doar pentru a avea rezultate cu orice preț.

„(despre fiul său – n.r) L-am avut la CSA, dar acolo au fost niște probleme mai mult cu antrenorul. Eu înțeleg, dar în loc sa îi dea șansă fiecăruia, antrenorul prefera un jucator mai mult de forță. Aveam un obiectiv locul 7 și juca la rezultat.

Mă așteptam de la Ogararu, venind din Olanda… Eu știu că, în Olanda, pe primul plan la 12,13,14 ani se pune accent pe tehnică, de a da libertate copilului și când face greșeli. Pentru că din greșeli înveți. Forța trebuie să fie ultima”, a dezvăluit Marian Aliuță la Playsport Live.

Marian Aliuță, contrariat de întâmplările de la CSA Steaua

„Eu nu știu acum dacă la CSA au echipe campioane pe țară, sunt și ei în proces, încă nu se vede. Nu poți să ai obiectiv de loc și să îmi spună antrenorul că trebuie să îmi ating obiectivul, că altfel rămân fără salariu.

Eu am avut o discuție. Un copil care nu are forța asta, tu nu îi vei da șanse! Era un copil acolo, mai micuț, mereu intra și schimba jocul. Și, la următorul meci, era pe bancă. Eu, dacă eram antrenor îl băgăm tot timpul, pentru că avea calități.

Trebuie să dai încredere tuturor. Mai ales la copii, la 12, 13, 14, 16 ani. Nu știi cum se schimbă cel de 12 ani azi, îl vezi că îl depășește pe cel care avea forță și dădea la 11 ani șase goluri. Și îl vezi la 11 ani că este mare, puternic, dar este lent”, a mai povestit fostul mijlocaș din Ghencea, la Playsport Live.

„Antrenorul avea frică de conducere, că îi taie salariul”

„Nu mi se pare normal. Să zici am obiectiv. Au fost meciuri în care el s-a salvat, deci vorbim la CSA, pentru că avea frica asta de conducere, că îi taie din salariu și el juca la egal la ultimul meci, chiar cu Rapidul, trăgeau de timp. Au băgat trei copii în minutul 90 și a fluiereat arbitrul.

Copilul ăla pleacă supărat acasă. Tu îți bati joc de el, că să îți salvezi tu 10 milioane. Pune frate, dă șanse fiecăruia, nu te uita la rezultat. Lasă-l să joace, da-i și lui șanse, altfel tu ești un antrenor mediocru și acolo o să rămâi”,
Marian Aliuță, la Playsport Live.