EXCLUSIV. Vin banii la Dinamo, iar Primăria se implică. Un milion lunar, într-un proiect „unic în România”

Cătălin Mureșanu / 07.06.2021, 13:23
EXCLUSIV. Vin banii la Dinamo, iar Primăria se implică. Un milion lunar, într-un proiect „unic în România”

Vin banii la Dinamo! Nu e nicio glumă. Chiar vin și primăria se implică în acest proiect. Clubul Sportiv Dinamo a semnat, în iarnă, mai precis la începutul lunii decembrie, un parteneriat cu Primăria Sectorului 2 prin care cele două părți au pus la punct un proiect social comun de amploare pentru atragerea copiilor din medii defavorizate către sport. Dinamoviștii au venit cu infrastructura, în timp ce oficialitățile au promis că vor sprijini financiar acest program.

Anunț îmbucurător: Vin banii la Dinamo, iar primăria se implică în proiect

De curând, printr-o hotărârea (nr. 191 din 27.05.2021) reprezentanții Consiuliului Local Sector 2 au aprobat, la solicitarea grupului de consilieri PNL, o sumă considerabilă pentru acordarea de „vouchere sportive” pentru copiii care provin din familii monoparentale, defavorizate sau cu venituri mici.

„Consiliul Local al Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti, ales în condițiile Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, întrunit în ședință ordinară astăzi, 27.05.2021;
Luând în considerare proiectul de hotărâre iniţiat de Grupul de consilieri locali PNL, Consiliul Local Sector 2, privind acordarea unui ajutor financiar, sub formă de vouchere sportive, pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor din Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti, în vederea practicării sportului de performanţă şi de masă”, HOTĂRĂȘTE – (VEZI DECIZIA AICI).

Un milion de lei lunar, CS Dinamo este principalul beneficiar

Este vorba de un milion de lei lunar, bani pe care clubul Dinamo, principala structură sportivă din sector, dar și toate celelalte cluburi, indiferent de ramură, vor beneficia pentru a-i atrage pe cei mici la sport.

Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, principalul beneficiar al proiectului prin numărul de secții și infrastructură, a confirmat informația pentru PlaySport.ro.

Nu vreau să mă laud, însă este cam cel mai tare proiect de acest gen. A plecat de la o idee pe care am dicutat-o cu cei de la primărie, am făcut proiectul, l-am înaintat și, acum, după ce a fost aprobat, așa cum este normal, vor beneficia toate cluburile sportive din sector. Și, cel mai important, copiii, mai ales că noi aveam unele dificultăți la selecție”, a declarat președintele CS Dinamo.

Vin banii la Dinamo, iar primaria se implica. Presedintele Ionut Popa confirma
Vin banii la Dinamo, iar primaria se implica. Presedintele Ionut Popa confirma

Din informațiile obținute de PlaySport.ro, valoarea voucherelor sportive diferă în funcție de sportul pe care copiii, prin solicitarea aparținătorilor, și-l vor alege, între 150 și 350 lei.

Valoarea voucherului diferă în funcție de sport, dacă este vorba, de exemplu, de judo sau, pentru a face o paralelă, de tenis. Sunt cheltuieli diferite pentru aceste sporturi pe care le-am dat drept exemplu. Noi am vrut să avem undeva la 5000 de astfel de vouchere, la un buget de un milion de lei lunar. Pandemia și-a spus cuvântul când vine de cei mici, iar acest proiect, pe care l-am inițiat împreună cu clubul Dinamo, vine să ajute în acest sens. Cred că este unic în România”, a menționat Silviu Feroiu, membru în grupul PNL Sector 2, unul dintre inițiatorii proiectului.

În acest moment, proiectul, care a fost validat de Consiliul Local, a ajuns în faza caietului de sarcini, urmând să fie lansată licitația pentru vouchere.

Dinamoviștii estimează 1400 de vouchere doar pentru Academia de Fotbal CS Dinamo

La începutul acestui an, Clubul Sportiv Dinamo a înființat Academia de Fotbal Dinamo, iar la scurt timp, aproape 300 de juniori au fost atrași în cadrul grupelor destinate, pentru moment, minifotbalului. Cum fotbalul este sportul care, de obicei, „ia totul”, oficialii din „Ștefan cel Mare” estimează să atragă aproximativ 1400 de vouchere, cu o valoare estimată de 200-250 lei, doar pentru această secție, mai ales că, prin vocea lui Ionuț Popa, „câinii” au anunțat că vor să lanseze echipe și pentru grupele de vârstă mai mari, respectiv fotbalul de elită.

Chiar dacă noi am fost cei care am venit cu ideea și am semnat acest parteneriat cu edilii sectorului, de acest program, așa cum este normal și legal, vor beneficia toate cluburile, indiferent de ramura sportivă, din sector. Trebuie doar să îndeplineasacă anumite criterii legate de infrastructură, asistență medicală și așa mai departe”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru PlaySport.ro, Ionuț Popa, președintele CS Dinamo.

Ce se întâmplă cu grupele de la SC Dinamo 1948 SA, respectiv ACSFC Dinamo?

În spatele acestei vești bune se află și o alta mai puțin plăcută. Astfel, după implementarea acestui proiect în cadrul Academiei de Fotbal CS Dinamo, grupele de copii de la SC Dinamo 1948 SA, respectiv Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București („Dinamo- Badea”) vor fi nevoite să își caute alte terenuri pentru a se antrena. Motivul e simplu: Pe terenurile disponibile în Parcul Sportiv Dinamo nu va mai fi loc pentru toată lumea, iar SC Dinamo 1948, respectiv ACS FC Dinamo, care închiriază arenele în diferite intervale orare, nu vor mai avea loc în „Groapă”. PlaySport.ro a realizat, la începutul acestui an, un reportaj prin care a dezvăluit situația de la centrele de copii și juniori din „Ștefan cel Mare”..