EXCLUSIV. Vlădoiu intervine în afacerea incredibilă a jucătorilor cu probleme de vedere de la FC Argeș: ”Nu-mi amintesc să le fi făcut cineva acest control”. Cine sunt cei trei fotbaliști suspecți

Justin Gafiuc 09.11.2022, 16:05
EXCLUSIV. Vlădoiu intervine în afacerea incredibilă a jucătorilor cu probleme de vedere de la FC Argeș: ”Nu-mi amintesc să le fi făcut cineva acest control”. Cine sunt cei trei fotbaliști suspecți

O temă absolut șocantă a fost lansată marți seara, la Playsport Live, de sponsorul principal al lui FC Argeș, Viorel Tudose.

”Am aflat după meciul cu Sepsi că sunt trei jucători la noi care nu văd. Unul ar avea -4 la un ochi. Vom merge să le facem un control amănunțit. Totul s-a petrecut foarte rapid. După performanța din campionatul trecut, Prepeliță și Jean Vlădoiu au avut mână liberă. Au efectuat aceste transferuri fară vizita medicală, pentru că totul s-a petrecut în Austria, după care aflăm că nu mai merge motorul la FC Argeș”, a punctat finanțatorul piteștenilor.

Donisa, Celestine și Alceus aduși de ”impresarul șmecheraș”

El a arătat cu degetul către agentul Mihai Joița: ”A fost puțin șmecheraș și ne-a recomandat niște jucători care nu au capacitatea să joace nici măcar în liga a doua. Am ajuns un fel de ladă de gunoi a Europei. Jucătorii sunt aduși cu bena. Semnează contracte și îți dai seama că unii nici nu văd. La propriu. Impresarul ți-l aduce în cantonament și pune presiune pe tine, campionatele încep foarte rapid. Nu îi caut scuze lui Andrei Prepeliță, dar trebuie să înțeleagă că relația de afacere este una și relația de prietenie este alta”.

Tudose n-a rostit nume, dar, trimiterea fiind către Joița, pe radarul suspecților intră cei trei fotbaliști reprezentați de acesta: atacanții Julio Donisa (28 ani) și Enzo Celestine (25 ani) și mijlocașul Bryan Alceus (26 ani). Așa cum Playsport a anunțat deja, toți se află oricum pe lista disponibilizărilor pentru mercato din iarnă, fiind jucători care nu au confirmat. Salariile lor cumulate ajung lunar la circa 20.000 de euro!

Prepeliță: ”Nu m-am ocupat de problemele medicale”

Fostul tehnician din Trivale, Andrei Prepeliță, spune însă că ”nu știu despre ce e vorba, e prima dată când aud despre un asemenea subiect. Nu a fost însă treaba mea ca antrenor să mă ocup de problemele medicale. Dacă mi s-a comunicat că totul e în regulă după transfer, am considerat că totul e OK. Nici n-am avut momente care să-mi ridice semne de întrebare vizavi de vreun jucător. Aaa, că Cestor sau Latovlevici, de exemplu, poartă ochelari, asta e altceva! Și eu purtam ca fotbalist. Dar nu s-a pus niciodată problema că nu poți juca din acest motiv”.

”Mai și greșești când transferi 13-14 jucători”

Președintele Jean Vlădoiu subliniază: ”Știu că Marius Croitoru a purtat o discuție pe această temă cu domnul Tudose. Dar nu cunosc detalii. Cel mai bine poate explica medicul echipei, doctorul Șerb. Dar eu nu-mi amintesc să le fi făcut cineva vreun control de acest tip pentru a trage astfel de concluzii. Oricum, când transferi 13-14 jucători, e posibil să mai și greșești. E drept, ne-am grăbit în primul rând cu Celestine, dar să ieșim acum și doar să criticăm nu e OK. Sigur, am fost surprinși de acel 0-5 cu Sepsi, dar nu era aceeași echipă și când am pierdut 2-3 cu FCSB, pe un joc bun? Sau când ne-am creat vreo cinci ocazii clare cu CFR?”.

Primarul Gentea: ”Aș fi uimit dacă e adevărat”

Medicul Dragoș Șerb n-a putut fi contactat, pe telefonul lui a răspuns permanent o asistentă care a susținut că este ocupat. Marius Croitoru a fost lapidar: ”Scuze, dar nu știu despre ce e vorba! La revedere!”. Primarul Cristian Gentea și-a arătat surprinderea: ”N-am auzit despre așa ceva, dar aș fi uimit dacă e adevărat”. Iar impresarul Mihai Joița n-a dorit să ofere niciun fel de comentarii: ”Mă voi consulta cu un avocat și voi reveni cu o declarație oficială”.

Între timp, Croitoru a decis să-i folosească titulari pe toți cei trei fotbaliști în meciul de Cupă cu Chindia Târgoviște, la a treia sa apariție pe banca Argeșului, după 1-0 cu UTA și 0-5 cu Sepsi, ambele în campionat.

Urmăriți Playsport.ro și pe