EXCLUSIV. Vorbește noul administrator judiciar al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu: „Clubul nu trebuie să moară, e un brand istoric. Aștept fanii alături de noi”

Claudia Balan / 29.06.2021, 13:30
EXCLUSIV. Vorbește noul administrator judiciar al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu: „Clubul nu trebuie să moară, e un brand istoric. Aștept fanii alături de noi”

Tribunalul București a admis cererea de intrare în insolvență pentru SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul Dinamo. Este a doua insolvență prin care trece SC Dinamo 1948 SA după ce, în 2015, clubul din „Ștefan cel Mare” devenea, oficial, primul din fotbalul românesc care reușea reorganizarea economică. Până atunci, timp de 18 ani și din sute de planuri de reorganizare, niciunul nu a fost aprobat.

Primul pas din acest nou drum anevoios a fost desemnarea unui administrator judiciar. Conform deciziei Tribunalului București, RTZ&Parteners SPRL – Filiala București va avea acest rol, reprezentantul fiind Răzvan Zăvăleanu, cel care are o vastă experiență în domeniu, după ce a mai lucrat la insolvențele cluburilor CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș, ASA Târgu Mureș și FC Brașov.

PlaySport.ro a luat legătura cu Răzvan Zăvăleanu cel care, în limbaj fotbalistic, a oferit un „interviu la cald”, chiar în prima zi în care lucrează la „dosarul Dinamo”. Administratorul se declară optimist și speră să ajute Dinamo, „un brand istoric care nu trebuie să moară”, în această nouă cumpănă.

Noul administrator judiciar al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu: „Clubul nu trebuie să moară”

Bună ziua domnule Zăvăleanu. De la PlaySport vă deranjăm.

Bună ziua, cu ce vă pot fi de folos?

Cred că v-ați dat deja seama…. SC Dinamo 1948 SA.

Da, e destul de repede (râde), nu cred că sunt foarte multe lucruri de spus în acest moment. Acum am început să studiem și noi actele, ieri fiind numiți de Tribunalul București începem să ne documentăm cât mai bine. Ne va lua ceva timp, însă sperăm, ținând cont de experiența pe care o avem în domeniu, că o să reușim. În plus ne dorim susținerea celor care iubesc Dinamo și vor ca Dinamo să fie bine.

”La CFR Cluj, în insolvență, s-a luat chiar și o cupă. A fost un lucru extraordinar”

Eu spun că vă trebuie curaj, SC Dinamo 1948 SA este la a noua insolvență și, din punctul meu de vedere, nu este un proces simplu.

Așa este, fiecare caz are particularitățile lui, există mecanisme sportive. Așa a fost și la CFR, nu părea ușor și am reușit. Și acolo a fost vorba de o procedură dificilă, însă vă spun că a existat o coeziune… care este foarte importantă, jucătorii au fost liniștiți, și-au primit salariile… Și s-a luat chiar și o cupă, ceea ce a fost un lucru extraordinar pentru un club aflat în insolvență. De-asta spun că nu ne sperie munca și suntem optimiști.

CFR și Gaz Metan sunt cazurile fericite, însă la ASA Târgu Mureș și FC Brașov lucrurile nu au stat la fel.

Așa este, însă la FC Brașov și la Târgu Mureș, noi am preluat mult prea târziu, practic în stadiu terminal. Cel puțin la Brașov nu știu ce puteam să mai facem, nu cred că poate fi luat în discuție…

„Fanii să rămână alături de Dinamo! Am fi bucuroși dacă toată lumea ar ajuta”

Atunci aveți palmares pozitiv, 2-1. Revin la Dinamo, așa cum ați spus și dumneavoastră, un brand istoric. Ce mesaj le transmiteți suporterilor care, în ultimul timp, au ținut echipa în viață prin sprijinul lor financiar?

Știu că au fost lângă club, am urmărit ce au făcut și este extraordinar, au sprijinit și asta vreau să le spun: să rămână alături de Dinamo. Orice potențial finanțator este binevenit. Am fi bucuroși dacă toată lumea ar ajuta, cine dorește o poate face și, repet, coeziunea este foarte importantă într-un astfel de proces de reorganizare. E bine că există dorință și acest potențial al fanilor, pot să le spun că îi aștept alături de noi! Trebuie și putem colabora.

Totuși, în tot acest proces, există un elefant în încăpere, acționarul majoritar, firma Lotus, care este reprezentată Pablo Cortacero. Cred că, din postura în care dumnevoastră vorbiți de coeziune, acest aspect nu este foarte fericit…

Trebuie să vedem exact care este situația, să studiem, ne va lua timp. Pe noi ne-au contactat cei din conducerea lui Dinamo, am înțeles că au existat mai multe soluții și ne-au ales pe noi, ne onorează, ne responsabilizează și, vă spun, de muncă nu ne e frică. Trebuie să știm un lucru foarte clar, acest brand nu trebuie să dispară! Urmează un drum pe care trebuie să-l ducem împreună. Cât despre întrebarea dumneavostră, sincer, în acest moment, îmi este greu să fac precizări. O să facem și un raport, să ne spunem opinia, însă e nevoie să analizăm toate detaliile, cu siguranță vor fi surprize, vor apărea multe lucruri noi.

O altfel de insolvență

Aveți multă experiență în domeniu și vreau să îmi spuneți dacă știți vreo altă societate care să intre pentru a doua oară în insolvență și să-i și reușească planul de reorganizare?

(n.r. câteva secunde de liniște). Sincer nu m-am gândit.

Ce urmează pentru SC Dinamo 1948 SA, care sunt următorii pași?

Pentru noi, în momentul în care dumnevoastră mi-ați solicitat aceste prime impresii, a început procesul de analiză. Și e mult de muncă, apoi, într-o discuție mai largă, trebuie întocmit planul de reorganizare și, pentru asta, avem termen până în primul trimestru al anului viitor. E foarte devreme pentru concluzii, suntem la momentul la care trebuie să ne așezăm, studiem, analizăm.

Vă mulțumesc și vă urez mult succes!

Și eu, hai Dinamo!