S-a admis cererea de intrare în insolvență la Dinamo

Giosanu Catinca 28.06.2021, 16:56
S-a admis cererea de intrare în insolvență la Dinamo

Bucurie mare pentru echipa susținută de fanii Doar Dinamo București (DDB)! Veștile bune se țin lanț de jucătorii din șoseaua Ștefan cel Mare. S-a admis cererea de intrare în insolvență la Dinamo. Ce urmează în continuare?

S-a admis cererea de intrare în insolvență la Dinamo

Societatea care administrează clubul de fotbal Dinamo a solicitat, vineri, la Tribunalul Bucureşti deschiderea procedurii de insolvenţă. Cel puțin așa arată portalul instanţelor de judecată. Ei bine, la nici trei zile, jucătorii roș-albi au primit răspuns favorabil. S-a admis cererea de intrare în insolvență. Decizia aparține Tribunalului București, care a a anunțat, în urmă cu puțin timp, admiterea cererii de intrare în insolvență a societății Dinamo 1948 SA.

În ultima perioadă clubul Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare. Există restanţe la plata salariilor jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi pe mai multe luni. Conducerea reprezentată de Pablo Cortacero a anunţat deseori că va achita salariile. În mod surprinzător, acest lucru nu s-a întâmplat. Prin intrarea în insolvență însă, Dinamo speră ca va putea ameliora situația financiară. De asemenea, ei au încredere că vor scapă de embargoul dat de FIFA. Din acet motiv, Dușan Uhrin consideră insolvența cea mai bună opțiune pentru club, după cum a declarat anterior.

Intrăm în insolvență, e 90%. Dar este mai bine pentru Dinamo, așa putem transfera jucători. Voi aștepta să văd ce se întâmplă. E sigur că intrăm în insolvență. Am avut o întâlnire cu fanii. Va fi insolvență, vom vedea apoi ce se va întâmpla, e un proces, trebuie să așteptăm să se încheie, nu e problema mea. Cred că e cea mai bună opțiune pentru Dinamo, pentru că așa vom putea transfera jucători.”, a declarat Dușan Uhrin, înainte de a pleca în Turcia.

Dinamo nu scapă de datorii

Clubul din Ștefan cel Mare are de plătit mai mult de un milion de euro jucătorilor care au reclamat clubul la FIFA! În caz contrar, vor fi depunctați din 30 în 30 de zile! Insolvența nu îi va salva, dacă unii dintre ei se gândeau la acest lucru. Dacă se vor sustrage de la plată, vor putea juca meciurile din campionat ca pe niște simple amicale ce vor fi pierdute la „masa verde”. Indiferent că au intrat în insolvență, roș-albii nu scapă de datorie pentru că FIFA protejează jucătorii străini.

Dinamo are interdicţie la transferuri, indiferent că jucătorii vin pe bani sau din postura de fotbalişti liberi de contract. Oficialii clubului din Capitală s-au pronunțat că vor ataca decizia FIFA la TAS. Rămâne de văzut însă ce se va întâmpla.

Urmăriți Playsport.ro și pe