Exemplu de modestie la Campionatul Mondial după Belgia-Canada 1-0: „Habar nu am de ce am primit premiul ăsta”

Bordei Radu 24.11.2022, 10:52
Exemplu de modestie la Campionatul Mondial după Belgia-Canada 1-0: „Habar nu am de ce am primit premiul ăsta”

Belgia s-a chinuit enorm, la debutul la Campionatul Mondial. Deși erau favoriți clari în fața Canadei, elevii lui Roberto Martinez s-au impus la limită, într-o partidă pe care nord-americanii ar fi trebuit să o câștige. A recunoscut-o chiar starul „dracilor roșii”, desemnat drept cel mai bun om al partidei.

Belgienii, supărați chiar dacă au câștigat primul meci la Campionatul Mondial. „Nu am jucat deloc bine”

Fanii belgieni se consolează cu gândul că echipa lor nu a suferit soarta Argentinei și Germaniei, două nume mari care au suferit un dezastru în primele meciuri. La cum începuse jocul cu Canada, se părea că Belgia va avea aceeași soartă. Canada a sufocat cu un pressing avansat, și-a creat ocazii mari, dar naivitatea de la finalziare i-a costat scump. Superstarurile De Bruyne și Hazard nu s-au remarcat cu nimic și doar golul lui Batshuay a făcut diferența. Mai surprinzătoare a fost alegerea lui De Bruyne drept cel mai bun jucător al partidei. Chiar și mijlocașul a fost mirat de această opțiune a organizatorilor. Considerat cel mai bun mijlocaș ofensiv din lume, magicianul Belgiei a dat dovadă de fair-play.

Nu știu de ce am primit acest trofeu, chiar nu am jucat deloc bine. Probabil că numele meu a contat pentru că la joc am lăsat de dorit. Eu vreau să felicit Canada, au arătat excelent. Au făcut un pressing lac are nu am făcut față. Noi, aici mă includ și pe mine, am jucat prost, dar am găsit drumul spre victorie, a declarat De Bruyne

Belgienii au avut șansă și pentru că celelalte două echipe din grupă, Croația și Maroc, doar au remizat și astfel păstrează prima șansă la câștigarea grupei.

Cel mai ”bătrân” jucător de la Cupa Mondială vine din Canada

Un jucător din Canada a bifat o realizare importantă la Campionatul Mondial din Qatar. Atiba Hutchinson a devenit, după partida de miercuri, cu Belgia, cel mai vârstnic jucător de la Cupa Mondiale.

Fotbalistul de la Beșiktaș continuă să fie căpitanul Canadei, deși are aproape 40 de ani. Mai exact, a jucat la 39 de ani, 9 luni și 15 zile, iar, în funcție de parcursul Canadei, recordului lui va mai crește cu câteva zile.

Nu se aproprie însă de recordul all-time, deținut de portarul egiptean Essam El Hadary, care, în 2018, a fost titular la vârsta de 45 de ani și 161 de zile.

Atiba Hutcinson este un fotbalist născut în Otario, Canada, ce este cunoscut în special de pasionații de jocuri de consolă. Acesta joacă din 2013 la Beșiktaș, echipă pentru care a strâns 327 de meciuri, a marcat 26 de goluri și a oferit 37 de pase de gol. Alături de echipa din Turcia a cucerit trei titluri, o cupă și o supercupă.

El a mai evoluat pentru PSV (115 meciuri/4 goluri/13 pase de gol), FC Copenhaga (189/25/10), Vaghun Sun, Toronro Lynx, Osters și Helsinborg.

Pentru echipa națională, pe care o reprezintă din 2003, a strâns 98 de meciuri și a marcat de nouă ori. A primit de șase ori titlul ce cel mai bun jucător canadian al anului, în 2006, 2010, 2012, 2014, 2015 și 2016.