EXLCUSIV. Chindia Târgoviște mai pierde un atacant! Daniel Popa se transferă în liga a doua din Coreea de Sud

Justin Gafiuc 18.02.2022, 19:39
EXLCUSIV. Chindia Târgoviște mai pierde un atacant! Daniel Popa se transferă în liga a doua din Coreea de Sud

După ce l-a cedat pe Cristian Neguț la CFR Cluj, Chindia e pe punctul să mai piardă un om important din ofensivă. Este vorba despre Daniel Popa, 27 ani, golgeterul din acest sezon al dâmbovițenilor, cu 6 goluri în 25 de partide în campionat și Cupa României.

Aflat în ultimele luni de contract cu târgoviștenii, atacantul urmează să semneze cu Daejon Citizen din liga secundă sud-coreeană! E formația la care a evoluat și Aurelian Chițu în perioada 2018-2020. Discuțiile sunt foarte avansate, jucătorul și clubul au ajuns deja la un acord, mai sunt de făcut doar câteva reglaje fine pentru ca tranzacția să se finalizeze. Pentru Popa ar fi prima experiență externă, până acum evoluând doar în țară la Chindia, Dinamo și FC Botoșani.

Clauză de 100.000 de euro

”Lucrurile se parafează în maximum 10 zile”, spun surse playsport. Asta înseamnă că Popa va mai putea prinde la Târgoviște cel mult două partide, cu FC Botoșani, acasă, și cu CSU Craiova, deplasare. Plecarea lui vine însă într-un moment sensibil pentru Chindia, care, de la reluarea campionatului, a adunat numai 6 puncte în 5 jocuri și a bifat o singură victorie, cu Farul, în deplasare.

”Am auzit și eu despre această variantă, dar la mine n-a ajuns încă nimic. Băiatul are însă o clauză și orice club o achită poate lua jucătorul dacă virează banii”, a punctat președintele Chindiei, Marcel Ghergu.

Clauza ar fi de 100.000 de euro, bani pe care asiaticii ar fi dispuși să-i achite pentru a-l aduce imediat pe Daniel Popa.

Cel mai slab atac din L1

Campionatul în Coreea de Sud începe chiar în acest week-end, iar Daejon își propune să promoveze în L1. În lot mai sunt 5 străini: un uzbek, un japonez și trei brazilieni.

Chindia e în mare suferință la capitolul ofensiv. Se află pe ultimul loc în L1 în materie de goluri marcate, 17 în 26 de etape, la egalitate cu Mioveni și Dinamo. Până și o echipă muribundă precum Clinceniul a izbutit până acum să înscrie de mai multe ori: 18.
Dâmbovițenii se vor baza mai departe în atac pe Daniel Florea, Cherchez și bulgarul Chunchukov, proaspăt recrutat în lotul lui Săndoi.

650.000 de euro e cota lui Daniel Popa pe portalul de specialitate, transfermarkt.com

30 iunie 2022 e data în care i se încheie lui Popa contractul cu Chindia

Urmăriți Playsport.ro și pe