Explozie la FC Barcelona după ultima umilință din Champions League. Ronald Koeman ar putea pleca în zilele următoare

Ștefănescu Dragoș 30.09.2021, 09:02
Explozie la FC Barcelona după ultima umilință din Champions League. Ronald Koeman ar putea pleca în zilele următoare

După despărțirea de Leo Messi, Barcelona pare să nu-și revină la forma de altădată. Cu evoluții modeste în campionat, catalanii au un parcurs dezastruos în Champions League. Înfrângerea categorică în fața celor de la Benfica Lisabona a produs o adevărată explozie la FC Barcelona.

Explozie la FC Barcelona

După plecarea lui Leo Messi, Barcelona traversează o perioadă extrem de grea. Catalanii au un parcurs modest în campionatul Spaniei. În Champions League, echipa de pe ”Camp Nou” a obținut rezultate dezastruoase. După ce au fost umiliți de Bayern Munchen pe teren propriu, catalanii au bifat încă un eșec usturător. Aseară, Barcelona a fost învinsă categoric de Benfica Lisabona cu scorul de 3-0. Pentru catalani, aceste două eșecuri din Champions League completează un record istoric negativ. În ultimele cinci partide din Champions League, Barcelona a înregistrat un egal, patru înfrângeri, a marcat două goluri și a încasat 14. Fără niciun punct câștigat și un golaveraj de 0-6, catalanii ocupă ultimul loc al Grupei E. Pentru echipa lui Ronald Koeman seria neagră pare să nu se mai oprească în ciuda speranțelor conducerii catalane.

După dezastrul de la Lisabona, presa spaniolă a criticat dur prestația Barcelonei. Principalul vizat de criticile jurnaliștilor spanioli a fost Ronald Koeman. Antrenorul olandez este considerat principalul vinovat pentru degringolada de la echipa catalană.

O ruină, un coșmar! Barca e o echipă limitată, iar asta începe de pe bancă. E mai bine să plece Koeman”, au titrat cei de la cotidianul spaniol Marca.

Cotidianul catalan Sport, a catalogat înfângerea suferită de Barcelona la Lisabona drept o dramă fotbalistică.

O dramă fotbalistică. O agonie insuportabilă! O echipă fără direcție, tristă, slabă, fără atac, fără apărare, incapabilă, de nerecunoscut, irecuperabilă”, au notat cei de la Sport.

Ronald Koeman, aproape de demitere

După înfrângerea usturătoare cu Benfica, Ronald Koeman nu și-a putut ascunde dezamăgirea. Tehnicianul olandez a părut resemnat, dar a evitat să comenteze pe seama posibilei sale demiteri.

Rezultatul e greu de acceptat. Nu e ceea ce am trăit pe terenul de joc. Am avut ocazii mari, puteam înscrie de mai multe ori. Dar ei au fost rapizi și ne-au dominat fizic. Ne puteam apăra mai bine la primele două goluri. Mă simt susținut de jucători și de atitudinea lor. Altceva nu știu. Nu știu nimic dinspre club. Nu mai vreau să mă întrebați de viitorul meu, pentru că nu e în mâinile mele. Vinovat e mereu antrenorul”, a declarat Ronald Koeman, după meciul de la Lisabona.