Exploziv! Se rupe relația Mouratoglou – Simona Halep? Declarații incendiare venite din anturajul francezului

Gabriel-Alexandru Ioniță / 20.06.2022, 17:24
Exploziv! Se rupe relația Mouratoglou – Simona Halep? Declarații incendiare venite din anturajul francezului

Sever Dron, fostul mare tenismen român și fostul antrenor al Virginiei Ruzici și al lui Patrick Mouratoglou, pe vremea când acesta era la început de drum, consideră că parteneriatul francezului cu Simona Halep nu le va aduce celor doi mari satisfacții. Fost coleg cu Ion Țiriac și Ilie Năstase în marea echipă de Cupa Davis a României, Dron, care este stabilit de mai bine de 40 de ani în Franța, este de părere că Mouratoglou nu are mari calități de antrenor de tenis.

Fostul mare sportiv, ajuns la vârsta de 77 de ani, a apreciat că Patrick Mouratoglou este mai interesat de dezvoltarea sa personală și a academiei sale de la Nisa decât de traseul Simonei Halep din circuitul WTA. Sever Dron crede că jucătoarei de 30 de ani îi convine la acest parteneriat faptul că antrenorul francez de origine greacă o ascultă foarte mult și încearcă să o înțeleagă.

Sever Dron nu crede că relația dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou este una foarte benefică pentru româncă

În rest, Mouratoglou ar fi cel care ar ieși pe plus din această colaborare, din mai multe motive. Astfel, Sever Dron a catalogat acest parteneriat Simona Halep – Patrick Mouratoglou drept unul „de circumstanță” și „de fațadă” și a spus că nu îi vede un viitor prea bun.

Eu am părerea mea despre relația asta, cred că e o relație de circumstanță. Simona căuta pe cineva care să o înțeleagă, după părerea mea Mouratoglou nu este un antrenor. El știe să vorbească în public, să surâdă, să se ocupe de academia lui. Din relația asta, cred că Mouratoglou iese mai câștigător, se arată mult, a fost și la Cluj și prin alte părți. Nu știu ce se întâmplă mai departe. Serena i-a și dat peste nas puțin că vine la Wimbledon cu un alt antrenor.

Eu nu cred în această relație, îmi pare rău să o spun și pentru Simona, dar e prea de fațadă. Prea mult se vorbește, se discută, nu știu cât se lucrează. Aici n-am de unde să știu firește, că nu sunt acolo”, a spus Sever Dron potrivit Sport Total FM.

Cum a explicat fostul lider WTA alegerea făcută

Când a fost întrebată recent despre motivele care au determinat-o să demareze colaborarea cu Patrick Mouratoglou, Simona Halep a explicat pentru Eurosport Franța:

„Aveam o percepţie foarte diferită despre el înainte să începem colaborarea. Am fost foarte surprinsă. Îmi plac mult personalitatea lui, energia lui şi felul în care vede tenisul! De fapt, eu l-am abordat pe Patrick ca să-i propun să lucrez cu el. În mod normal, antrenorii buni nu le cer jucătorilor să lucreze cu ei. L-am întrebat dacă e disponibil şi dacă vrea să mă antreneze.

El şi Darren Cahill, fostul meu antrenor, sunt diferiţi şi nu vreau să fac nicio comparaţie între ei. Şi eu sunt acum un om diferit, aşa că e greu să faci o comparaţie, dar amândoi sunt super!

Desigur, am putut observa lucruri specifice pe care Patrick le-a făcut cu Serena şi care m-au impresionat! Să reuşeşti să păstrezi motivată o jucătoare care a câştigat deja multe turnee de Grand Slam şi care voia să mai câştige este pur şi simplu incredibil. L-am admirat mereu pentru asta. Acum, când îl cunosc mai bine, îmi pot imagina cum a fost cu astfel de jucătoare şi motivaţia pe care i-a dat-o ca s-o ajute să atingă cel mai bun nivel al său”.

Simona Halep a pierdut semifinala de la Birmingham, dar Mouratoglou are alte priorități. „O zi magică!”