Fabulos! Părinții lui Jaqueline Cristian au investit peste 1 milion de euro în perioada junioratului: „Am fost norocoasă”

Ștefănescu Dragoș / 30.07.2022, 16:41
Fabulos! Părinții lui Jaqueline Cristian au investit peste 1 milion de euro în perioada junioratului: „Am fost norocoasă”

Jaqueline Cristian este una dintre jucătoarele de tenis din România care a impresionat anul trecut prin evoluțiile sale. Sportiva a povestit recent ce sacrificii au făcut părinții săi pentru ca ea să poată deveni jucătoare profesionistă de tenis. Jaqueline a dezvăluit că aceștia au investit nu mai puțin de 1 milion de euro în perioada junioratului său.

Investiția uriașă a părinților lui Jaqueline Cristian în perioada sa de juniorat. ”Suma depășește 1 milion de euro”

Jaqueline Cristian (24 de ani, 70 WTA) a impresionat anul trecut cu prestațiile sale excelente. Ea este una dintre tinerele jucătoare de tenis din România de la care se așteaptă foarte mult pe viitor.

Jaqueline a vorbit recent despre începuturile sale în tenis. Sportiva a subliniat că fără o susținere financiară solidă este foarte greu să răzbați în lumea tenisului profesionist. Jaqueline a dezvăluit că părinții săi au făcut sacrificii enorme și au investit nu mai puțin de 1 milion de euro în perioada sa de juniorat. Astfel, a avut ocazia de se antrena la celebra academie de tenis a lui Nick Bollettieri.

Foarte greu. Dacă nu vii dintr-o familie potentă financiar este foarte dificil. Iarăși, dacă nu ai sponsor este foarte complicat. În România, condițiile nu sunt chiar ideale și am fost destul de norocoasă, în primul rând cu părinții mei, dar au făcut extrem de multe sacrificii pentru ca eu să pot să îmi duc visul mai departe.

Am fost norocoasă și cu Academia Bollettieri, pentru că am văzut ce înseamnă să ai condiții și să te antrenezi ca un profesionist, să ai contact cu jucătorii de top”, a spus Jaqueline Cristian, pentru Sport.ro.

Maria Sharapova, idolul lui Jaqueline Cristian. ”Teoretic, am început tenisul datorită ei”

Jaqueline Cristian a povestit că jucătoarea sa favorită este Maria Sharapova, pe care a avut ocazia să o urmărească la antrenamente la Academia Bollettieri. Mai mult, tatăl lui Jaqueline era mare fan al rusoaicei și astfel și-a canalizat fiica către tenis.

Junioară fiind, am văzut multe jucătoare bune din acea perioadă, inclusiv pe Maria Sharapova. Dacă nu ai aceste condiții și nu poți să îți oferi șansa asta de a progresa, e foarte greu.

Mie mi-a plăcut foarte mult Maria Sharapova. Teoretic, am început tenisul datorită ei, tatăl meu fiind fanul numărul 1 al Sharapovei. Practic, eu de-asta am ajuns la tenis. După aceea, am început și eu să o urmăresc, iar, cu timpul, am început să ”fur” de la fiecare jucătoare,” a declarat Jaqueline Cristian.